Nieuwe wet dwingt VvE tot opknappen

Deel dit artikel:

Eén op de drie Vereniging van Eigenaren ‘slaapt’. Er is vaak weinig geld voor onderhoud en een onderhoudsplan ontbreekt. Het invoeren van een nieuwe wet moet de VvE’s (Vereniging voor Eigenaren) straks wakker schudden.

Naar schatting ‘slapen’ 40.000 portiekflats, beneden- en bovenwoningen. Deze zijn vooral te vinden in naoorlogse wijken in de vier grote steden, aldus belangenorganisatie VvE Belang. De gevolgen van slecht onderhoud zijn slecht te overzien. Verpaupering ligt op de loer en wanneer men het dak of de lift moet laten repareren, krijgen de bewoners een hoge rekening gepresenteerd.

Wet
Om deze situaties te voorkomen ligt er een wetsvoorstel op tafel. Hierin worden VvE’s gedwongen onderhoud aan het gebouw in het vizier te houden. Zij zijn straks verplicht een meerjarig onderhoudsplan op papier te hebben óf jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw te sparen. Een wet die de VvE’s er hopelijk op aanspoort meer onderhoud te plegen en zo de waarde van hun woningen op peil te houden.

Bent u een vakman die voor een VvE werkt of zou willen werken? Geef deze VvE dan zes maanden gratis gebruik van VVE Manager cadeau! Een online programma waarmee uw klant één overzicht heeft wat betreft uitgaven, onderhoud, leden en meer. In dit programma verschijnt uw naam direct als voorkeursleverancier op het onderhoudsscherm. Hiermee bindt u een VvE gemakkelijk aan uw bedrijf en individuele huiseigenaren weten u op die manier ook snel te vinden! Wilt u meer weten over VVE Manager of het cadeau dat u weg mag geven? Kijk snel op vvemanager.nl/allesvoorslimmerbouwen!

Deel dit artikel: