Deel dit artikel:

Rijn Bos, projectmanager bij Inka Housing, liet de klusafdeling van dit bedrijf volledig uitrusten met DeWalt-spullen. Hij werkt dagelijks met het gereedschap en vertelt waarom hij voor DeWalt heeft gekozen.

Inka Housing en De Klussers

Inka Housing is gespecialiseerd in het huisvesten van arbeidsmigranten. Sinds 2018 heeft het bedrijf onder de naam ‘De Klussers’ een klusteam. Rijn is projectleider voor regio Zuid, waar hij samen met zijn mensen panden opknapt en transformeert. Dit betreft meestal huisvesting maar op het moment dat we Rijn spreken is hij druk bezig met de transformatie van een tandartspraktijk naar een pand voor fysiotherapie en personal training. Rijn: “Onze werkzaamheden zijn heel breed. Eigenlijk doen we alles zelf met uitzondering van de installaties en dergelijke. Zelf ben ik met name goed in wanden, plafonds en vloeren.”

Van schroevendraaier naar complete uitrusting

De voorkeur voor DeWalt ontstond in de tijd dat Rijn als zzp’er in de bouw werkte: “Ik kocht toen de DCF610 schroevendraaier. Ik werkte veel in keukenkastjes en daarvoor was het een fantastisch en lekker handzaam apparaat. Toen we bij Inka Housing de kluswerkzaamheden verder gingen uitbouwen, gingen we op zoek naar een complete uitrusting professioneel gereedschap. Eerst hadden we allemaal merken door elkaar en dat werkt gewoon niet. Ik stelde DeWalt voor op basis van mijn ervaringen en een demonstratie bij Bouwmaat. We zijn toen begonnen met de complete uitrusting voor een bus. Nu zijn alle teams volledig uitgerust met DeWalt.”

Aan en gaan!

De complete uitrusting van DeWalt bevalt zeer goed. “Het werkt gewoon perfect. Je wisselt de accu’s heel eenvoudig onder elkaar uit. De opladers zijn ook altijd identiek en alle accu’s passen erin, helemaal geweldig. Het zijn ook allemaal goed hanteerbare machines zonder ingewikkelde instellingen. Het is aan en gaan! Je hebt het ook over erg robuuste spullen. Het krijgt bij ons echt wel wat te verduren, maar de machines gaan eigenlijk nooit stuk. Misschien eens een bitje, maar die vervang je dan.”

De DCD796 voor flinke schroeven

Rijn heeft gemiddeld bijna 20 apparaten van DeWalt in zijn bus liggen. “Ik gebruik onder andere de tackers die we van DeWalt hebben erg veel. We werken vaak met gipsvezelplaten omdat die meer brandvertragend zijn dan gips. Deze platen kun je het best nieten. De DCD796 schroef/klopboormachine pak ik ook zeer regelmatig. Dat is een fantastisch ding voor flinke schroeven van 5 tot en met 9 cm, die draai je er met veel gemak in.”

Favoriet: de DCS334 decoupeerzaag

DeWalt decoupeerzaag
Van alle machines die Rijn dagelijks hanteert, is de DCS334 decoupeerzaag zijn favoriet. “Ik kom oorspronkelijk uit de meubelmakerij en ben misschien nog een beetje van de oude stempel. Daarom doe ik nog veel met een decoupeerzaag. Even een balkje of een plintje zagen, ik pak altijd deze machine, het is echt mijn favoriet. Hij is zo lekker hanteerbaar en spatzuiver. We maken ook keukens en dan zaag je aanrechtbladen op maat. Daar gebruik ik hem ook voor, je werkt er echt heel strak mee.”

 

Afkort- en verstekzaag: handig schaduwlijnsysteem

DeWalt decoupeerzaagDe DeWalt afkort- en verstekzaag DWS774-QS 1400W 216 mm met XPS-indicator is ook een machine die Rijn tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden vaak gebruikt. “Dit is echt een heel fijn apparaat. Je zaagt er heel eenvoudig een brede plank mee, even naar je toetrekken en dan doorhalen. Ik gebruik hem ook voor plintjes omdat je er prettig mee in verstek kunt werken. Er zit een schaduwlijnsysteem op en dat werkt perfect. Je zet een klein streepje met je potlood en de machine doet als het ware de rest!

Deel dit artikel: