Deel dit artikel:

“Nothing but heavy duty”, waarschijnlijk weet je direct over welk merk we het hebben: Milwaukee. Deze slogan maken zij maar al te graag waar. Hoe? Door prestatie en de allerhoogste kwaliteit te leveren in de vorm van een heel breed assortiment. We reizen af naar Bouwmaat Schiedam XL waar we afspreken met Donny van Treijen, key accountmanager bij Milwaukee. Tijdens het gesprek komen diverse producten ter sprake, van schroefmachines tot rioolontstoppers. Een mooie afspiegeling van het ruime aanbod Milwaukee-producten.

Milwaukee onderscheidt zich door een heel breed inzetbaar assortiment, maar ook de service en samenwerking met Bouwmaat is klasse. “Onze samenwerking met Bouwmaat is goed en uniek. Dat merken de klanten van Bouwmaat ook. Veel van onze producten zijn op voorraad en zo niet dan bestellen we het direct voor je in de vestiging. Dat is een service waarmee we ons willen onderscheiden. Soms denken klanten ‘Heeft Milwaukee dat óók?’ en dat is juist het mooie aan het merk.”

Superbreed assortiment

Naast de machines biedt Milwaukee enorm veel andere producten om jouw kluslocatie helemaal ‘rood’ te kleuren. “We willen vakmensen ondersteunen in iedere handeling die zij doen. Daarom is het assortiment zo ontzettend breed. We kunnen eigenlijk alles regelen voor de vakman. Denk aan gereedschap, maar ook accessoires, persoonlijke bescherming, opbergruimte en lampen. Van een schroeftolletje en een schroefbitje tot kleding en een koelbox. We vullen je broodtrommel nog net niet”, lacht Donny.

Drie lijnen: MX FUEL™, M18™ en M12™

Milwaukee 12V ACCU

Het brede assortiment voor machines is grofweg in te delen in drie lijnen: MX FUEL™, M18™ en M12™. Voor ieder systeem zijn diverse accu’s beschikbaar. “Voor de MX FUEL-machines, zoals doorslijpmachines en sloophamers, heb je geen benzine nodig, dat is voor jezelf en het milieu prettig. Bovendien mag je met deze tools dus wel binnen werken, wat met benzinegedreven machines niet mag. Emissieloos werken hebben we hoog in ons vaandel staan. Onze 18V lijn heeft meer dan 190 tools en onze 12V lijn meer dan 90. Uiteraard hebben we daarnaast nog gesnoerde machines, maar we richten ons vooral op de accumachines, omdat we die steeds krachtiger kunnen maken. We verkopen daarom de laatste jaren veel losse body’s. Vakmensen hebben inmiddels vaak al een serie accu’s. Dat is natuurlijk makkelijk en het scheelt ook in de kosten.”

Van rioolontstopper tot handzame kettingzaag

We zijn benieuwd naar een aantal unieke Milwaukee-producten. Welke kunnen niet ontbreken in jouw bus? Donny: “Er zijn veel producten die je, afhankelijk van je vakgebied, meer of minder vaak nodig hebt maar altijd handig zijn. Denk aan onze rioolontstopper met rupsbanden, kabelknippers of perstangen. Een onmisbaar product voor de meeste vakmensen van Bouwmaat is de nieuwe kettingzaag van 12V. Een heel handig ding als je een balk moet doorzagen. Hij is een stuk handzamer, compacter en veiliger dan de 18V machine. Je kunt hiermee met één hand zagen waar je met een reciprozaag vaak twee handen nodig hebt.” Daarnaast heeft Milwaukee ook nieuwe lasers. “Die lasers werken op REDLITHIUM™ USB en 12V accu’s. Je bent dus niet afhankelijk van batterijen. Deze accu’s passen dan bijvoorbeeld ook weer in onze hoofdlampen en verwarmde jassen, heel handig.”

Besparen met de diamanten kernboor

Milwaukee boor

Ook de diamanten kernboor is volgens Donny een essentiële machine. “Om bijvoorbeeld een opening voor een afzuigkap te maken gebruik je een diamantboor. Vaak worden hiervoor specialisten ingehuurd, maar die vragen meestal de hoofdprijs. Met onze tool kunnen vakmensen dit zelf doen. Als je er zes of zeven gaten mee boort, heb je de investering al terugverdiend. De diamanten kernboor gaat tot wel 152 mm en is voorzien van een mechanisch elektrische terugslag voor de veiligheid.”

Milwaukee Packout

Opbergen met PACKOUT™

Het PACKOUT™ modulair opbergsysteem helpt jou op de werkplaats. “Hiermee stapel je gereedschapskoffers, organisers en gereedschapstas- sen gemakkelijk op elkaar. Je komt zeer professioneel bij je klant aan en hebt alles in je bus binnen handbereik. Ook daarvoor hebben we weer unieke dingen, zoals een werkblad dat je op de PACKOUT™ kan zetten met een bankschroef of de flat trolley waarmee je zware koffers zo over de bouwplaats vervoert. Binnenkort hebben we koffers met laden aan de voorkant en het mooie is: alles past op elkaar. Ook een goede bouwradio klik je er zo op en die is natuurlijk onmisbaar op de klus!”

Altijd goed licht dankzij TRUEVIEW™

Op het gebied van verlichting heeft Milwaukee wederom een breed aan- bod. “We hebben meer dan veertig producten voor verlichting. Van grote staande bouwlampen voor op de bouw- plaats tot compacte verlichting voor in de meterkast. Deze lampen hebben allemaal TRUEVIEW™. Dat betekent dat de kleurweergave heel realistisch is. Voor iedere klus hebben we de juiste verlichting.”

Onmisbare accessoires

Om alle tools het best tot zijn recht te laten komen, is het essentieel om de juiste accessoires toe te passen. Zagen, boren en schroeven zijn daarvoor de belangrijkste groepen in het assortiment van Bouwmaat. “De combinatie van de tools en accessoires is heel belangrijk. Als je de juiste tool en accessoires gebruikt gaan ze allebei langer mee.” Donny noemt een aantal interessante accessoires: “Onze zaagbladen zijn uniek en innovatief. De tandgeometrie en de manier waarop warmte weggeleid wordt, is daarbij belangrijk. Met de sloopbladen voor kozijnen frees je zo door hout en spijkers heen. Voor iedere toepassing hebben we het juiste zaagblad. Maar ook de multifunctionele boren zijn heel handig. Daarmee boor je dwars door tegels, metaal en hout.”

Een aandachtspunt bij het kiezen van het juiste accessoire is het toerental. “Bij de keuze van je accessoire voor een boor of zaag is het belangrijk om te weten welk toerental de machine heeft. Een cirkelzaag op accu heeft een ander toerental dan een gesnoerde variant. Daarom heeft die machine een dunner zaagblad nodig, die hebben we dus ook. Wij weten precies wat iemand nodig heeft en dat is ons wapen.”

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Naar verwachting zal Bouwmaat eind van het jaar tenminste een deel van de persoonlijke beschermingsmiddelen van Milwaukee in de vestigingen hebben. “Dit is een vrij nieuwe lijn van ons. Ook daar geldt weer: we hebben een heel breed aanbod. We willen dat onze gebruiker veilig kan werken. Daarom bieden we handschoenen, brillen, helmen, kniestukken, lanyards, etc. Deze laatste zijn best wel onderschat, maar toch heel erg handig én veilig. Als je op een dak staat te werken wil je niet dat je steeksleutel, rolmaat of accuboormachine naar beneden valt. En onze veiligheidsbrillen zijn bijvoorbeeld aan twee kanten krasbestendig en anti-condens. Ik ben toevallig zelf fanatiek fietser dus ik heb ze getest, het werkt echt!”

Innovatie op één

Innovatie staat bij Milwaukee op nummer één. Daarom hebben ze veel contact met de vakman om hun producten te innoveren op een manier die zij écht nodig hebben. “We kijken altijd waar de eindgebruiker tegenaan loopt. We zoeken naar de beste oplossing met de juiste middelen en de hoogste kwaliteit. Als je een goede oplossing biedt gaan de professionals netter, sneller en veiliger werken. Heel veel producten zijn er al, maar wij kijken dan bijvoorbeeld hoe we het snoer van de machine kunnen halen en een accu erop kunnen zetten.
Zo zorgen we ervoor dat de punten waar de vakman tegen aan loopt getackeld worden. Communicatie met eindgebruikers is voor de innovatie essentieel. Zo blijven we met onze voeten in de modder staan.”

Deel dit artikel: