Deel dit artikel:

Welke spaan of troffel pak je nou voor een klus? Bij Bouwmaat leveren we het beste handgereedschap voor de echte vakman. Of je nou gaat stuken, tegelen, metselen of voegen; voor iedere toepassing hebben we de juiste spaan of troffel, van onder andere het gerenommeerde merk Super Prof, in de schappen. Er zijn vele varianten, maar welke spaan of troffel kun je het beste kiezen voor jouw klus? We zetten de verschillende soorten op een rij, zodat je straks bij Bouwmaat snel je keuze kan maken.

Spanen

Super Prof maakt spanen in diverse uitvoeringen: zowel roestvrijstalen als kunststof spanen, met verschillende ergonomische handgrepen. Zo kun je zelf kiezen wat je het fijnst vindt werken.

Pleisterspanen

Super Prof Pure Pleisterspaan

Voor alle voorkomende pleisterwerkzaamheden zijn er pleisterspanen beschikbaar. Het roestvrijstalen blad is nageslepen, zodat alle oneffenheden zijn verwijderd. De pleisterspanen zijn herkenbaar aan de lange ang, waarmee de handgreep aan het blad is bevestigd. Je kunt kiezen uit een houten, soft of Pure* handgreep.

Pleisterspanen Flex

De pleisterspaan Flex met een blad van 0,3 mm of 0,4 mm is voorzien van de Pure* handgreep en is ideaal voor het superglad afwerken van (grote) oppervlakken. Met deze spaan werk je snel en zonder pleistermateriaal te verliezen. Bovendien is het bijna niet noodzakelijk om achteraf te schuren. Deze spaan wordt veel gebruikt voor het afwerken van de trendy betonlook.

 

Raapspanen

Raapspanen worden gebruikt voor het wat ruwere werk, zoals het aanbrengen van een laag kalkmortel op de wand. Het blad van een raapspaan is daarom dikker dan dat van een pleisterspaan.

Opzetspanen

Opzetspanen gebruik je voor het opzetten van materiaal. Deze kunnen worden gebruikt in plaats van een raapbord en raapspaan.

Kunststof spanen

Of je voor een zachte, middelharde of harde kunststof spaan kiest, hangt af van de af te werken structuurpleister en de korrelgrootte:

  • Een zachte kunststof spaan neemt de korrel beter mee en zorgt voor een regelmatige en strakke structuur.
  • Een middelharde kunststof spaan wordt met name gebruikt voor de wat grovere structuurpleisters en geeft vooral bij schorseffecten een zeer fraai resultaat.
  • Een harde kunststof spaan gebruik je voornamelijk voor fijne structuurpleisters en geeft een mooie gladde ondergrond met vlakke eilandjes.

Inwasspanen

Voor het inwassen van de voegen gebruik je inwasspanen. Deze zijn verkrijgbaar met fijn (groen) en grof (zwart) celrubber. Hiermee laat je de tegels schoon achter.

Lijmspanen

Lijmspanen zijn geschikt voor het verlijmen van tegels. De roestvrijstalen lijmspanen zijn verkrijgbaar in alle gangbare maten en vertandingen en met verschillende handgrepen. Er zijn ook lijmspanen voor losse lijmmessen.

Lijmspaan ‘Pure Flowline’

Super Prof 'Pure Flowline'

De nieuwe Super Prof ‘Pure Flowline’ lijmspaan heeft een schuine vertanding, waardoor een nagenoeg vol bed verlijming ontstaat. De lijmrillen vallen over elkaar heen, waardoor er geen holle ruimte onder de tegel ontstaat en er minder lijm nodig is. Dat werkt dus goedkoper.

Superprof Pure

Veel spanen en troffels van Super Prof zijn verkrijgbaar in een Pure-uitvoering. Deze gereedschappen zijn voorzien van een ergonomische lederen handgrip, die snel opdroogt en zeer comfortabel in de hand ligt. Dit bevordert het werkcomfort en je productiviteit.

Troffels

Ook troffels maakt Super Prof in diverse kwaliteiten en uitvoeringen. Je kunt kiezen tussen een meer duurzame volledige of een gepuntlaste verbinding en geschuurde of ongeschuurde oppervlakken. Bij troffels met ongeschuurde oppervlakken schuift het materiaal er niet af.

Super Prof Troffels

Stukadoorstroffels

Super Prof Stukadoorstroffel

Stukadoorstroffels met een gehard (niet roestvrij) plaatstalen blad zijn geschikt voor stukadoorswerkzaamheden met niet-agressieve materialen, zoals cementgebonden producten. Voor het verwerken van agressieve materialen zijn stukadoorstroffels met roestvrij plaat- of bladstalen blad geschikt. Deze stukadoorstroffels zijn ook verkrijgbaar met een Pure* handgreep. Voor specifieke werkzaamheden zijn er door Super Prof nieuwe, innovatieve troffels ontwikkeld die werkzaamheden een stuk makkelijker maken.

Emmertroffel

Super Prof Emmertroffel

De emmertroffel maakt je werk een stuk makkelijker: deze heeft namelijk een ronding aan de voorzijde die gelijk is aan de ronding van het merendeel van de bouwemmers. Hierdoor kan je de emmer tot op de bodem legen, zodat je het materiaal optimaal gebruikt. De kanten zijn snel en simpel schoon te maken.

Kuiptroffel

Super Prof Kuiptroffel

De ronding van de kuiptroffel is gelijk aan de ronding van het merendeel van de mortelkuipen. Hierdoor kan je de mortelkuip tot op de bodem legen. De kanten zijn snel en simpel schoon te schrapen, zodat je geen tijd en materiaal verliest. De kuiptroffel is er in een linkshandige en rechtshandige uitvoering.

Punttroffel

Super Prof Punttroffel

De punttroffel heeft een hoek van 90 graden en is te gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals het stuken van inwendige hoeken van muren en plafonds. Maar ook het stuken langs kozijnen wordt met de punttroffel strakker en eenvoudiger.

 

 

Deel dit artikel: