AXA Cilinder- en sleutelservice

Deel dit artikel:

Vroeger kon je voor cilindermaatwerk terecht bij een klein aantal gespecialiseerde partijen, maar nu ook bij jouw favoriete Bouwmaat-vestiging. Door middel van de AXA Cilinder- en sleutelservice bestel je in een paar stappen eenvoudig een nieuwe set gelijksluitende cilinders op maat of extra cilinders of sleutels bij. Rosanne van Maanen, Product Data Specialist bij AXA Home Security, en Peter Coenders van de afdeling Customer Service leggen je uit hoe dat gaat.

Rosanne: “Onze online cilinder- en sleutelservice is een handige keuzetool waarmee je in enkele simpele stappen maatwerk kunt bestellen. In de schappen vind je natuurlijk alleen de cilinders die je als professionele bouwer het meest gebruikt. Vanaf nu biedt Bouwmaat, met behulp van de tool, een compleet assortiment van ruim 700 AXA-producten aan. Je kunt cilinders voor een nieuwe situatie bestellen, maar ook cilinders of sleutels nabestellen. Welke wens jouw klant ook heeft, je bestelt elk soort cilinder of sleutel in jouw favoriete Bouwmaat-vestiging.”

Veilig, veiliger, veiligst

Met AXA garandeer je jouw klant veiligheid en gemoedsrust. Peter: “Er is keuze uit vier verschillende veiligheidsklasses en binnen die series kun je ook weer allerlei extra veiligheidsfuncties kiezen. Al onze cilinders voldoen natuurlijk aan het SKG-keurmerk. Je hebt keuze uit een tweesterren- of driesterrenvariant. Elke klasse heeft drie typen cilinders: dubbele cilinders, enkele cilinders en knopcilinders. Voor extra veiligheid kun je nog kiezen voor een Security Card. Dit betekent dat sleutels alleen nabesteld kunnen worden op vertoon van het certificaat. Leent jouw klant een sleutel aan iemand uit, dan kan diegene dus niet zomaar sleutels kopiëren.”

Als je bestelt via deze tool kan er eigenlijk niets misgaan, legt Peter uit: “Vaak moet je een hardcopy formulier invullen wanneer je cilinders en sleutels bestelt. We zien in de praktijk helaas dat veel orders onvolledig of onduidelijk worden ingevuld. We kunnen dan niet direct aan de slag met de productie. Dat moest anders en zo is onze online tool ontstaan.”

In enkele stappen de juiste cilinder

Een Bouwmaat-medewerker neemt je stap voor stap mee in het proces. Rosanne vertelt hoe dat gaat. “Eerst kies je of je een nieuwe set wilt samenstellen of dat het gaat om een nabestelling van een cilinder of sleutels. Bij een nieuwe set kies je eerst een van de vier verschillende veiligheidsklasses: Security, Comfort Security, Ultimate Security of Xtreme Security. In een handig overzicht zie je gelijk welke opties elke klasse standaard bevat, bijvoorbeeld boorbeveiliging of aftastbeveiliging. Hierna kies je het type cilinder. Heeft jouw klant een knopcilinder, enkele of dubbele cilinder nodig?”

Daarna kun je extra opties toevoegen, zoals de gevarenfunctie. Rosanne vervolgt: “Alleen bij de Xtreme Security hoeft dat niet, want daar zitten alle beveiligingen standaard in. In de volgende stap geef je de maten op. Een handige tekening laat zien hoe je moet opmeten. Daarna geef je aan hoeveel cilinders je wilt bestellen. Elke cilinder komt met drie sleutels. Bestel je er vijf, dan zitten er vijftien sleutels bij. Je kunt bij deze laatste stap ook aangeven of en hoeveel extra sleutels je wilt. Ook mooi: je ziet bij elke stap direct de prijs.

Hier komen geen extra kosten meer bij.” Je kunt hierna eventueel nog meer cilinders toevoegen. Peter: “Op het moment dat je order compleet is en Bouwmaat deze naar AXA doorzet, wordt het gezien als een gelijksluitende set. Je kunt dus de buitenschil uitrusten met een SKG3-cilinder en met diezelfde sleutel ook de binnendeuren openen waar een tweesterrenvariant in zit. Dit scheelt in de portemonnee van jouw klant.”

Nabestelling

Peter licht het nabestellingsproces toe. “Wil je een cilinder of sleutel nabestellen, dan vraagt de keuzetool om het sleutelnummer. Het systeem weet direct om welke serie het gaat. Bestel je een cilinder, dan wordt weer de cilinderlengte gevraagd en of je extra veiligheidsopties wil. Daarna geef je aan hoeveel je er wilt bestellen en of je er sleutels bij wil. Een aandachtspunt is dat bij een cilindernabestelling standaard geen sleutels zitten, maar dit staat duidelijk aangegeven in de tool. Bestel je sleutels, dan geef je aan hoeveel je er wil nabestellen.”

Bestel later

Wil je nog niet meteen een order plaatsen, maar wat opties voorleggen aan jouw klant? Daarvoor is de offerte-functie bedacht, vertelt Rosanne. “Hiermee kun je jouw bestelling parkeren en uitzetten als offerte. Mocht je later toch willen bestellen, dan kan Bouwmaat zelfs terugzien wie jou destijds geholpen heeft. Dat is makkelijk!”

Echte ambacht

Als jouw order is bevestigd, wordt deze bij AXA zo snel mogelijk verwerkt. Alle maatwerkbestellingen worden hier in Veenendaal met de hand gemaakt, vertellen Rosanne en Peter trots. “Door productie in eigen huis, kunnen we snel en flexibel kwalitatief maatwerk leveren. Alle maatwerkbestellingen leveren we binnen vijf werkdagen. Bij spoed is dat zelfs binnen 48 uur! En heb je vragen, dan zit er een heel team klaar om je te woord te staan. Met meer dan 120 jaar ervaring hebben we heel veel kennis en kunde in huis.”

Voorkomen is beter dan genezen

Tot slot nog wat tips van deze sleuteldeskundigen. Denk mee in het gemak van jouw klant, tipt Peter: “Dat je sleutels kunt nabestellen, weten de meesten wel. Maar mensen weten vaak niet dat je een extra cilinder kunt bijbestellen, wanneer ze bijvoorbeeld een nieuwe poortdeur plaatsen in de tuin.” Iedere klant wil zich thuis veilig voelen, maar ook met een gerust hart van huis gaan. Jij, als professional, kunt daaraan bijdragen. Rosanne: “Wil jouw klant nieuwe deuren of nieuw veiligheidsbeslag, vraag dan ook eens naar de cilinders. Cilinders worden vaak pas vervangen na een inbraak, maar dan ben je eigenlijk al te laat. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel sleutels er in omloop zijn en wie ze in bezit heeft. Daarmee staat eigenlijk de deur open.”

Meer lezen

Deel dit artikel: