Deel dit artikel:

Je bent een mooie zwart stalen schuifpui aan het monteren, of een matzwarte voordeur in een matzwart kozijn. En dan moet daar zilverkleurig hang- en sluitwerk op gemonteerd worden. Zo zonde, het voelt als afbreuk aan het totaalplaatje. Maar je wil wel dat de woning goed beveiligd blijft, dus een goed slot en een degelijk scharnier zijn onmisbaar. Gelukkig speelt AXA in op de huidige trends in de woningmarkt.

Zwart beslag en magneetsloten

“De trends binnen het hang- en sluitwerk zijn dat je veiligheidsbeslag in het zwart kunt krijgen, voor binnen en buiten. Dit past erg bij de nieuwe stijl van zwarte deuren en kozijnen die men wenst”, vertelt Ronald Kersten, Senior Productadviseur bij AXA. Wat je tegenwoordig ook meer ziet, zijn magneetsloten op binnendeuren. “Een magneetslot is een slot zonder dagschoot. Zo sluit de deur, zonder de klink naar beneden te doen, op een fluisterzachte manier”, aldus Ronald.

Design in huis

Natuurlijk kijkt AXA naar het design van een product, in de breedste zin van het woord. Een nieuw design moet functioneel, inbraakwerend, sterk en esthetisch zijn. Daarom heeft AXA een eigen Research & Development afdeling in huis. Hier worden nieuwe product digitaal ontworpen, waarna er prototypes worden gemaakt. Die prototypes worden uitgebreid getest en eventueel aangepast voor ze in productie gaan. Zo is AXA in staat hun hoge kwaliteit te waarborgen.

Toekomstmuziek

Veel consumenten die interesse in technologie hebben, willen tegenwoordig een smart home. Via onze smartphone kunnen we al de lichten aandoen, een kopje koffie zetten -dat je dan helaas nog wel zelf bij het apparaat op moet halen-, we kunnen de tv bedienen en de gordijnen dichtdoen. De slimme deurbel of beveiliging wordt ook al veel toegepast. Via de telefoon zien wie er voor de deur staat en daar ook mee kunnen communiceren. Wat nog niet veel wordt toegepast op woningen zijn smartlocks, het biedt echter wel toekomstperspectief. Deze bestaan al heel lang: hotels en kantoren maken al sinds jaar en dag gebruik van dergelijke systemen. Nu worden ze bij woningen vooral toegepast in de vorm van een cijfercode, maar wie weet kun je in de toekomst een woning openen met je smartphone, met je stem of je vingerafdruk.

Benieuwd naar het assortiment veilige en trendy producten van AXA? Vraag ernaar bij je dichtstbijzijnde Bouwmaat-vestiging!

Deel dit artikel: