InspiratieMateriaalMateriaal en gereedschapVideo's

Kijkje in de keuken van…Den Braven

Deel dit artikel:

Den Braven produceert hoogwaardige kitten, lijmen, purschuimen en technische sprays voor de bouwsector. In het Brabantse Oosterhout is de fabriek gevestigd, waar siliconen- en acrylaatkitten worden geproduceerd. Daarnaast heeft Den Braven nog 7 andere productielocaties. Hier worden onder andere de Hercuseal kitten geproduceerd. Bouwmaat Den Bosch medewerker, Toon Werther, ging samen met vakman Matthew van Loon op bezoek. Ze kregen een kijkje in de keuken van het productieproces van deze premium kit.
Onder de merknaam Hercuseal produceert Den Braven verschillende premium (lijm)kitten. Deze zijn te verdelen in drie soorten: acrylaat-, siliconen- en hybride kitten. Hercuseal is gericht op de professionele vakman die alleen maar met het allerbeste wil werken. Alle producten kenmerken zich door de hoogste kwaliteit, brede toepasbaarheid, hoogste certificering en hoge duurzaamheid. Daarnaast zijn alle producten eenvoudig te verwerken waardoor je als vakman veel tijd bespaart bij het afdichten van kitvoegen.

Centre of Excellence

Kennisdeling en training staan bij Den Braven hoog in het vaandel. Op de locatie in Oosterhout heeft het bedrijf dan ook een modern Centre of Excellence staan. Hier bevinden zich onder andere een theorielokaal en praktijkruimte waar uitleg wordt gegeven over het juiste gebruik van de Hercuseal-producten. Het pand zelf draagt bij aan de mate van duurzaamheid die Den Braven graag wil uitdragen. Het is gebouwd volgens de hoogste luchtdichtheidsklasse (klasse 3) en er wordt duurzame energie opgewekt via zonnepanelen en een warmtepomp. 

De productie van Hercuseal

Bij binnenkomst in de fabriek vraagt Matthew direct: “wat gebeurt hier allemaal?”. Ben de Graaf, Account Manager Benelux legt uit. “Hercuseal wordt in de fabriek van Den Braven in drie fasen geproduceerd. Allereerst worden vaste stoffen en vloeistoffen bij elkaar gevoegd in een grote kuip van 1.000 liter.  ervolgens wordt dit drie kwartier tot een uur door een mixer gemengd. Het resultaat hiervan is een kant-en-klaar product in de vorm van een homogene pasta. Er wordt een monster genomen voor de  kwaliteitscontrole.


Tijdens deze controle wordt het monster op verschillende aspecten getest, zoals de viscositeit, kleur en dichtheid van de pasta. Wanneer blijkt dat de kit aan alle kwaliteitsaspecten voldoet, wordt de kuip in de fabriek naar de afvullijn gebracht. In de tweede fase van het productieproces wordt de kuip leeg geperst in de kokerverpakking. Na het afvulproces gaan de kokers naar de laatste fase: de verpakkingsstraat. Hier worden de kokers voorzien van de juiste bedrukking en van een tuit met clip, waarna de kokers volledig automatisch in dozen verpakt worden. De kit is dan gereed om op transport te gaan richting Bouwmaat, waar je ze uiteindelijk in het schap vindt.”

Verwerking van Hercuseal

“Wat zijn aandachtspunten bij het verwerken van de Hercuseal-kitten?”, vraagt Toon. “Afhankelijk van de ondergrond waarop je de kit gaat bevestigen, kan ontvetten met een cleaner nodig zijn”, antwoord Ben.
Hetzelfde geldt voor het afwerken van de voeg met Mixed Finisher. Dit is bij acrylaatkitten niet nodig. Bij het aanbrengen van de voeg, moet je erop letten dat je de tuit van de spuitmond schuin afsnijdt, zodat de voeg goed wordt gevuld. Een ander aandachtspunt is dat de afwerking van de voeg, zeker bij een siliconenvoeg zoals met Hercuseal Building & Sanitary 210, afwaterend is. Dit komt de  schimmelwerendheid van het product ten goede.”

De juiste kit voor elke situatie

“De kitten van Hercuseal zijn geschikt voor vele toepassingen, zowel binnen als buiten en bij nieuwbouw- of renovatieprojecten”, vervolgt Ben. “De kitten zijn in de meeste situaties zonder primer te gebruiken, waardoor je tijd bespaart op de klus. Hercuseal is perfect overschilderbaar met onder andere de verven van Sikkens. De uitgebreide kwaliteitscontroles die Den Braven uitvoert op de producten, zorgen dat je altijd gebruik maakt van hoogwaardige, premium producten die voorzien zijn van hoge CE-keurmerken. Zo lever je topkwaliteit aan je klanten en profiteer je zelf van de eenvoudige verwerking!” Bouwmaat is de enige landelijk opererende groothandel in bouwmaterialen waar Hercuseal verkrijgbaar is. In de vestigingen of online op bouwmaat.nl vind je een uitgebreid assortiment kitten die geschikt zijn voor vele toepassingen.


Video

In deze video wordt door Ben de Graaf van Den Braven over de voordelen van Hercuseal kitten gesproken. Onze collega Toon Werther en klant Matthew van Loon interviewen hem.

Kijkje in de keuken bij Den Braven. Hoe wordt Hercuseal gemaakt?. Onze collega Toon Werther en klant Matthew van Loon gaan dit bekijken.

Deel dit artikel: