KlussenStappenplannen

Afkitten van een badkamer

Deel dit artikel:

Het afkitten van een badkamer lijkt eenvoudig, toch zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden om een goed en blijvend resultaat te leveren. Door dit handige stappenplan te volgen, kom je tot de beste kitafwerking van een badkamer!

Zwaluw Sili-Kill en Zwaluw Cleaner

Stap 1 Renovatie

Wil je bestaande kitvoegen vernieuwen? Snij dan eerst zorgvuldig de oorspronkelijke kit weg met een Stanley uitschuifmes. Lastig te bereiken en verwijderen restanten haal je weg met Zwaluw Sili-Kill.

 Stap 2 Schoonmaken

Na het voegen ontstaat er vaak een cementsluier op de tegels. Deze aanslag is te verwijderen met een speciale cementsluierverwijderaar. Ontvet en reinig de tegels vervolgens met Zwaluw Cleaner.

Stap 3 Voorbereidingen afkitten bad

Als er een bad is geïnstalleerd, ontvet je deze eerst goed met Zwaluw Cleaner. Vul het bad daarna volledig met water. Nu kun je starten met kitten.

Afsnijden spuitmond

Stap 4 Professionele kit en spuitmond

Gebruik voor een perfect eindresultaat de professionele Hercuseal Building & Sanitary 210 kit van Den Braven. Deze neutrale siliconenkit bevat geen weekmakers en is speciaal ontwikkeld voor het duurzaam en elastisch afdichten van voegen. De kit is water- en schimmelbestendig en daarom zeer geschikt voor in de badkamer. De kit geeft geen randzonevervuiling en vlekvorming bij natuursteen.

Het gebruik van een primer is in de meeste situaties niet nodig, hier bespaar je tijd mee. Snijd de spuitmond op de juiste breedte af: hierbij geldt als regel dat de breedte overeenkomt met de breedte van de voeg.

Stap 5 Afkitten

Krijg eerst gevoel voor de kit door deze aan te brengen op een stukje karton. Houd voor het beste resultaat het pistool onder een hoek van 45° op de kitvoeg. Hierdoor wordt de kit onderin de voeg geperst. Let goed op dat de kit contact maakt met de twee zijden van de voeg. Breng de kitvoeg afwaterend aan en vul de voeg volledig.

Stap 6 Afwerken

Bevochtig de voegoppervlakte en naastliggende ondergronden met Zwaluw Mixed Finisher. Werk de kitvoeg binnen enkele minuten af met een houten afwerkspatel. Deze werken heel handig en hebben een lange levensduur. Vermijd het gebruik van ronde tools, want die geven holle kitvoegen en die vervuilen en schimmelen sneller.

Stap 7 Uitharden en schoonmaken

Zodra de kit is aangebracht en afgewerkt, moet de kit nog 24 uur uitharden. Laat een bad gedurende die tijd nog met water gevuld. Maak tenslotte de oppervlakken schoon met water om de Zwaluw Mixed Finisher te verwijderen.

TIP

Altijd schone kitvoegen houden? Ventileer de badkamer dan goed en gebruik bij het schoonmaken van de kitvoegen handwarm water met neutrale zeep. Het gebruik van andere middelen tast de schimmelwerende werking van de kit aan en de kitvoegen zullen hierdoor verkleuren.

Deel dit artikel: