MateriaalMateriaal en gereedschapVideo's

Voegen met epoxyvoegmiddel: sneller, slimmer en schoner!

Deel dit artikel:

Bij het tegelen van een wand of vloer is de afwerking van de voeg een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje. Toch wordt hier vaak nog te weinig aandacht aan besteed. Door het nieuwe Bouwmaat Eigen Merk epoxyvoegmiddel te gebruiken, verzeker je jouw klant van het beste eindresultaat: duurzaam, hygiënisch en krachtig!

Aandacht voor de voeg

Consumenten zijn steeds veeleisender wat de keuze voor tegels aan wand of vloer betreft. Deze moeten bijvoorbeeld tegen krassen kunnen en ook een fraai design hebben. Daar past een kwaliteitsvoeg bij. Helaas is de aandacht voor de voeg niet altijd even groot. Dat is zonde omdat kleurverschillen of ophoping van vocht, vuil of zelfs schimmel na verloop van tijd zichtbaar worden. Met name bij de traditionele cementgebonden voeg kan dit het geval zijn.

Nieuw bij Bouwmaat

Onlangs is aan het Bouwmaat Eigen Merk het epoxyvoegmiddel toegevoegd. Dit twee-componentenvoegmiddel op basis van siliconen past niet alleen uitstekend bij de eisen en wensen van moderne woonconsumenten, maar ook bij een slimmere en efficiëntere manier van werken.

Slimmer werken met epoxyvoegmiddel

Door te werken met epoxyvoegmiddel ervaar je de vele voordelen van dit krachtige product. Zo is het niet alleen als voegmiddel maar ook als lijm voor het tegelen te gebruiken, in het bijzonder bij het verlijmen van mozaïek. Je kunt dus na het lijmen in één keer door met het voegen, wat bij andere tegellijmen en voegmiddelen meer tijd kost. Ook de kleurechtheid van de epoxyvoeg is een groot voordeel. Het product is volledig kleurvast, waar bij het mengen van bijvoorbeeld cementvoegmiddel de kleur al kan variëren als je een klein beetje minder water gebruikt. Nu kun je dus zorgeloos een dag later doorgaan met voegen als aan het eind van de werkdag een gedeelte van de vloer of wand nog niet gedaan is: de kleur van de voeg blijft altijd hetzelfde.

Het epoxyvoegmiddel is daarnaast volledig waterdicht, stof- en schimmelvrij en geschikt voor diverse soorten tegels en mozaïek. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook erg geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden: de keuken, het toilet, etc. Maar ook in slagerijen of bakkerijen is het aan te raden om het epoxyvoegmiddel te gebruiken. Het is zelfs geschikt voor binnen- en buitenruimtes: ook balkons, het terras of zelfs een zwembad kan met epoxyvoeg worden gevoegd. Ideaal dus als je veel verschillende klussen uitvoert! Het Bouwmaat Eigen Merk epoxyvoegmiddel is beschikbaar in vier kleuren (wit, zilvergrijs, grijs en antraciet), waardoor je voor diverse tegelsoorten en -kleuren de juiste keuze kunt maken.

Stappenplan verwerking

Bouwmaat Eigen Merk epoxyvoegmiddel verwerk je door de volgende stappen uit te voeren:

Stap 1

Open de emmer: je ziet bovenop een zakje met katalysator liggen, verwerkingsinstructies en de pasta zelf. Maak met een troffel een kuiltje en giet de volledige inhoud van het zakje met de katalysator op de pasta. Roer het geheel langzaam en goed door met troffel en een (accu)boormachine voorzien van mengstaaf. Zorg dat alle pasta goed gemixt wordt met de katalysator! Herhaal dit proces als je een additief voor speciale afwerkingen wil gebruiken, dit zijn los verkrijgbare zakjes.

Stap 2

Breng na het mengen het epoxyvoegmiddel aan op het betegelde oppervlak waarvan de voegen droog zijn. Doe dit met behulp van een rubberen voegspaan. Verwijder het overtollige voegmiddel. Na verwerking op een tegelvloer is het epoxyvoegmiddel na enkele uren beloopbaar.

 

Stap 3

Reinig het geheel vervolgens met een vochtig wit voegvilt. Maak hierbij draaiende bewegingen over het betegelde oppervlak en maak gebruik van ruim voldoende (schoon) water. Het is belangrijk hier altijd een wit voegvilt of witte spons voor te gebruiken! Maak het voegvilt en spons regelmatig goed schoon of wissel ze.

Stap 4

Reinig een tweede keer met de wat hardere Sweepex spons.

Stap 5

Na 24 uur reinig je eventueel het betegelde oppervlak nogmaals met de Bouwmaat epoxy reiniger. Zo verwijder je mogelijk aanwezig filmlaagjes. Breng de reiniger wederom aan met het witte voegvilt. Laat het 15-30 minuten inwerken en wrijf er daarna met het voegvilt over. Spoel na met schoon water en maak dit direct schoon met een droge doek.

Tip!

Gebruik je het epoxyvoegmiddel buiten? Na drie dagen is de voeg volledig waterdicht. Verwerk het dus niet onder regenachtige omstandigheden.

Eindresultaat: vloer gevoegd met epoxyvoegmiddel
Deel dit artikel: