Deel dit artikel:

Compleet en flexibel werkstation

Voor iedere klant snel & veilig te plaatsen

De serie van Legrand Forix is een uitkomst voor klanten die veel (verschillende soorten) aansluitingen nodig hebben. Je kan gemakkelijk en snel een compleet werkstation creëren, op iedere locatie waar een elektriciteitspunt is. Het werkstation is de basis. Het is een kast met meerdere openingen die te gebruiken zijn voor alle soorten schakelmateriaal en daardoor zeer flexibel. De klant kiest de modules. Er zijn dozen voor schakelaars, stopcontacten maar ook voor televisie, telefoon én data. Maak de combinatie en plaatst eenvoudig het complete werkstation.

Veilig & snel

Het werkstation is verkrijgbaar in 4 of 6 openingen en is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

De voordelen bij installatie:

  1. Voor een gegarandeerd sterke connectie met de kabel en makkelijk aan te sluiten
  2. Extra beveiligd zodat het onmogelijk is om fysiek contact te krijgen tijdens installatie
  3. Een flexibele achterkant waardoor de doos altijd recht hangt, ook al is de achtergrond niet helemaal glad
  4. Met 4 ingangen voor draden
  5. Voldoende ruimte voor meerdere schakelaars/stopcontacten

In onderstaande video zie je hoe een Legrand Forix werkstation wordt gemonteerd en geïnstalleerd. Naar keuze kunnen en stopcontacten, schakelaars, data-aansluitingen in het station worden geplaatst.

Speedreview Le Grand Forix

Tijdwinst met voorbedrade flexbuizen

Veiligheid staat voorop bij een elektrotechnische installatie. Toch is het prettig als de installatie versneld kan worden door slimme innovaties. De voorbedrade flexbuizen zijn hier een mooi voorbeeld van. Het is een flexibele buis waar de draden of kabels al in verwerkt zitten. Het trekken van aders en/of kabels is hierdoor niet meer nodig. Dit bespaart veel tijd. Verder is het installeren van voorbedrade flexbuizen gelijk aan de traditionele elektrotechnische installatie. Het assortiment van voorbedrade flexbuizen bestaat uit verschillende typen aders en kabels. Zo zijn er meerdere uitvoeringen van buizen met VD-bedrading.

Low Friction buizen voor snel resultaat

Het draadtrekken door buizen is soms een lastige klus. Pipelife heeft de Low Friction buizen (LF-buizen) ontwikkeld. Deze buizen zijn voorzien van een speciale glijlaag. De herkenbare, rode binnenlaag biedt minder weerstand waardoor het trekken van draad en kabel aanzienlijk eenvoudiger en sneller gaat. Het zorgt voor 50% minder wrijving. En het verkleint ook nog eens de kans op beschadiging van de VD-draad! Je wint hiermee tijd en geld bij elke klus!

Bestel direct online

Ook handig: video Elektra afmonteren

Deel dit artikel: