Deel dit artikel:

De populariteit van de kokend waterkraan neemt nog altijd toe. Dit is natuurlijk niet zo gek. Met een kokend waterkraan hebben klanten een esthetisch mooi systeem in huis dat hen snel kokend water oplevert en zo tijd, water en energie bespaart. Gemak dient de mens! De kans dat er aan je wordt gevraagd om een dergelijke kraan te installeren, wordt dan ook steeds groter.

Wanneer klanten op zoek zijn naar de juiste kokend waterkraan, zijn er een aantal eigenschappen waar je ze op kunt attenderen. In de keuze van een dergelijke kraan spelen naast gemak en uiterlijk ook zaken als energiezuinigheid en veiligheid een rol. Op het gebied van innovatie van de kokend heet water. Eén van de leveranciers die grote stappen zet, is GROHE. De GROHE Red keukenkraan levert zowel koud, warm als  kokend heet water. Hiermee is het een zeer goede totaaloplossing voor consumenten.

GROHE Red, een duurzame keuze

Omdat het water direct op de gewenste temperatuur is, is waterverspilling verleden tijd. In tegenstelling tot bij het gebruik van een waterkoker, gebruikt de klant ook precies de hoeveelheid kokend water die nodig is. De GROHE Red maakt op het gebied van duurzaamheid nog een extra stap. De boiler heeft een energielabel A en een zogenoemde ‘Holiday-functie’. Deze functie maakt het mogelijk om energie te besparen tijdens de vakantie. De boiler is bovendien gemaakt van titanium waardoor hij bestand is tegen kalk en corrosie en daardoor erg lang meegaat.

Veiligheid boven alles

Bij de kokend waterkraan is veiligheid een belangrijk punt. De GROHE Red geeft pas kokend heet water nadat de klant het beveiligingsicoontje drie seconden ingedrukt heeft. De speciale van ledverlichting voorziene buitenste ring zal rood oplichten, en de onderste knop kan ingedrukt worden om kokend heet
water te tappen. De Child Lock functie gaat weer in zijn werking wanneer de knop vijf seconden niet wordt gebruikt. Dit maakt de GROHE Red superveilig, ook voor kinderen!

De Grohe Red is zeker makkelijk te installeren. Hoe je dit precies doet? Bouwmaat legt het in onderstaande video uit aan de hand van een praktisch stappenplan!

Deel dit artikel: