StappenplannenVideo's

Douchevloer maken met Wedi bouwplaten in 6 stappen

Deel dit artikel:

Met het Wedi Fundo Plano kant-en-klare douchevloer maakt u een prachtige inloopdouche. Het douchevloerelement is ultra dun, slechts 65 mm opbouwhoogte. De plaat heeft een volledig geïntegreerd, horizontaal afvoergedeelte. Fundo Plano kan betegeld worden met de 100 % waterdichte Fundo Top Plano. Het antislip en antibacteriële oppervlak zorgt voor optimaal comfort bij het douchen. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.


Stap 1: Plaats de Wedi Fundo douchevloer

Plaats de Wedi Fundo Plano douchevloer. Belangrijk hierbij is om de onderzijde, inclusief het sifongedeelte, met tegellijm in te smeren. Breng Wedi 610 aan op de zijwanden en blauwe aansluitkanten van de Wedi Fundo bouwplaat. De Wedi 610 is niet alleen geschikt voor verlijming, maar ook voor de afdichting. Een aparte kimband is hierdoor meestal niet meer nodig. Plaats de Fundo Plano, sluit de afvoer aan en vul op met vloermortel.
Kit de aansluitranden af met Wedi 610 en plaats de inloopdouchewand die bestaat uit één Wedi bouwplaat XL 50 mm.


Stap 2: Maak de afvoer waterdicht

Maak met behulp van Wedi afdichtband en Wedi 610 het uitgeharde deel van de vloermortel bij de afvoer waterdicht.

 


Stap 3: Aftekenen

Ook bij het installeren van de Wedi Fundo Top Plano is het gebruik van Wedi 610 erg belangrijk, want daarmee wordt de Fundo Top Plano op de douchevloer verlijmd. Teken met een wit potlood een vierkant op de Plano douchevloer. Houd 30 mm afstand tot aan de randen. Teken vervolgens horizontale lijnen met onderlinge afstand van 70 mm op de douchevloer. Teken tenslotte een wit vierkant om de afvoerput.


Stap 4: Lijm aanbrengen

Breng rillen Wedi 610 aan op de afgetekende lijnen.

Stap 5: Wedi Fundo Top Plano en RVS rooster plaatsen

Plaats de Wedi Fundo Top Plano op de douchevloer en leg het RVS rooster van de afvoerput op zijn plaats.


Stap 6: Drogen en aansluitvoegen afkitten

Leg het bijgeleverde stuk karton op de Fundo Top Plano zodat die beschermt blijft tijdens het betegelen van de inloopdouche. Leg een aantal zware elementen zoals pakken tegels op de Top en laat het geheel 24 uur drogen. Kit, nadat de badkamervloer is betegeld, de aansluitvoeg af met Hercuseal Building & Sanitary 210.


Bouwmaat legt uit: Montage van de wedi Fundo Top Plano

De onderstaande video laat zien hoe eenvoudig het is om een douchevloer uit één stuk; Wedi Fundo Top Plano. Het naadloze element bestaat uit een 6 mm dun en robuust mineraal materiaal. Fundo Top ziet er elegant uit en voelt zeer aangenaam en comfortabel aan. Als 100 % waterdicht systeemcomponent kan de kant en klare Fundo Top Plano bijzonder eenvoudig en veilig op het bijbehorende Fundo Plano douchevloerelement aangebracht en flexibel aangepast worden.

Lees meer

Deel dit artikel: