KlussenStappenplannenVideo's

Inloopdouche maken in 4 stappen

Deel dit artikel:

Volg hieronder het stappenplan voor het snel en waterdicht maken van een inloopdouche inclusief de slechts 65 mm dunne Fundo Plano douchevloer.

Deze heeft een fabrieksmatige geïntegreerde afvoer en afschot en is 100% waterdicht. Een zeer belangrijk element bij het tot stand komen van de inloopdouche is het gebruik van de wedi 610 lijm en afdichtmiddel. Deze zorgt voor de waterdichte naden tussen de wedi bouwplaten en om deze onderling te verlijmen. Omdat verdere waterdichting niet vereist is, heb je minder installatietijd nodig. Er hoeft bijvoorbeeld geen kimband geplaatst te worden.

Bouwmaat legt uit! Maak een inloopdouche met wedi bouwplaat

Stap 1

Bij verwerking op een ondergrond van gasbeton, breng allereerst met een lijmspaan tegellijm aan. Plaats vervolgens de wedi bouwplaat.

Inloopdouche-stap2

Stap 2

Voorzie de aansluitkanten van de wedi bouwplaat met een kitpistool van wedi 610. Dit is zeer belangrijk want dit zorgt voor de waterdichte naden tussen de platen. Plaats de plaat op de ingelijmde wand strak tegen de andere wedi bouwplaat. Vul de naad aan de voorzijde verder af met wedi 610 en strijk de naad af. Plaats vervolgens de overige bouwplaten op dezelfde wijze.

Inloopdouche-stap3

Stap 3

Vervolgens wordt allereerst de wedi Fundo Plano geplaatst. Smeer de onderzijde inclusief het sifongedeelte, met tegellijm in. Breng wedi 610 op wedi bouwplaat zijwanden en blauwe aansluitkanten van de Fundo aan. Plaats de Fundo Plano, sluit de afvoer aan en vul op met vloermortel en kit hierna de aansluitranden af met wedi 610.

Inloopdouche-stap4

Stap 4

De inloopdouchewand bestaat uit één enkele wedi bouwplaat XL 50 mm. Breng wederom de wedi 610 op de aansluitkanten van de wedi XL aan. Doe hetzelfde op de aansluitkant van de wedi Fundo Plano. Plaats vervolgens de wand en stel deze waterpas. Voorzie tenslotte de overige horizontale en verticale aansluitnaden in de inloopdouche van wedi 610 en strijk deze af.
Deel dit artikel: