Deel dit artikel:

Op het gebied van kranen is tegenwoordig een grote hoeveelheid aan keuzes beschikbaar. Qua vorm, kleur, materiaal en technologie zijn er allerlei varianten mogelijk, zowel binnenshuis en zelfs daarbuiten. Zaken als energiebesparing, hygiëne en design spelen een rol wanneer een kraan wordt gekozen. In dit artikel gaan we in op enkele kranen van Hansgrohe en bekijken we de functies en mogelijkheden hiervan.

Uitstraling en design

Kranen kunnen als opbouw en inbouw worden gerealiseerd. Het ontwerp van de kraan is belangrijk, een kraan vormt immers een sierstuk in de badkamer of keuken. Kranen zijn dan ook in alle maten en vormen verkrijgbaar. Hansgrohe heeft bijvoorbeeld de wit chromen PuraVida in haar assortiment, een kraan die opvalt door zijn strakke ontwerp. Het bijzondere uiterlijk van kranen heeft meer dan alleen esthetische voordelen. Zo zijn er kranen zonder handgreep, zogenaamde ‘hands-free’ kranen, die voorzien zijn van sensoren waardoor het water automatisch gaat lopen wanneer de hand er wordt voorgehouden. Vooral uit oogpunt van hygiëne is dit belangrijk. Er blijven immers geen bacteriën op de handgreep van de kraan zitten.

Hansgrohe - Pura Vida

Veiligheid en gezondheid

De watertemperatuur kan worden geregeld via de traditionele mengkraan met knoppen, ééngreepsmengkranen en thermostatische mengkranen. Deze laatste wordt voornamelijk in badkamers gebruikt. Voordeel hiervan is dat de watertemperatuur constant blijft wanneer ergens anders in huis koud water wordt gebruikt. Daarnaast zijn thermostatische douche- en badkranen voorzien van een temperatuurbegrenzing bij 40°C en voorkomen ze daarmee verbranding door te heet water. Hansgrohe noemt dit ‘Safetystop’. Door middel van de Safetyfunctie kan de maximale watertemperatuur vooraf worden ingesteld. Voor de veiligheid is het niet alleen belangrijk dat het water niet te warm is maar dat men zich ook niet aan buitenzijde van de kraan kan verbranden. De GROHE Grohtherm 2000 is voorzien van de CoolTouch® technologie waarbij het huis van de kraan volledig omgespoeld wordt door koud water. Hierdoor wordt de buitenzijde van de kraan nooit heet.

Waterbesparing

Moderne kranen bieden volop mogelijkheden om water te besparen. Zo heeft de Hansgrohe Ecostat douche- en badthermostaatkraan de EcoSmart functie waarmee niet meer dan 10 liter water per minuut doorgelaten wordt. Door de knop in te drukken, kan de doorstroom worden verhoogd. De GROHE Grohtherm 2000 heeft een EcoButton waarmee tot 50% op water kan worden bespaard.

Grohe Grohtherm 2000
Grohe Grohtherm 2000
Deel dit artikel: