Milwaukee accessoires … de favoriet van Bas Witsel

Deel dit artikel:

Bas Witsel voelt zich als zelfstandig ondernemer als een vis in het water. Zijn eigen bedrijf BW timmerwerken is gespecialiseerd in volledige renovaties. Bij dit werk hoort kwalitatief en betrouwbaar gereedschap. Daarom is Bas groot fan van Milwaukee: “Ik heb veel machines van Milwaukee, van recipro- en decoupeerzagen tot boormachines. Het is degelijk gereedschap, je merkt echt dat je iets in je handen hebt. Het doet wat het belooft en werkt heel fijn. De machines stralen bovendien kwaliteit uit waardoor ik professioneel overkom bij mijn klanten.”

Echt een superding

Bij goed gereedschap horen natuurlijk ook goede accessoires. Bas let bij het kopen van accessoires op functionaliteit, prijs en kwaliteit. “Ik heb echt heel veel accessoires van Milwaukee, van zagen tot boren en bitjes. Ze zijn functioneel en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien gaan ze lang mee, wat ik erg belangrijk vind.”

Heeft Bas dan ook een favoriet? “Dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je gaat doen, voor elke klus heb ik wel een favoriete accessoire. Ik ben in ieder geval groot fan van de Milwaukee speedboor. Deze is ideaal voor elektra- en installatiewerk. De dubbele snijkant van de boor zorgt voor 50% tijdswinst. De boor wordt bovendien minder heet en voert hout beter af waardoor hij langer scherp blijft. Ik ben ook enorm enthousiast over de SWITCHBLADE™ gatenboor, dat is echt een superding. De boor creëert een trekeffect zodat je snel en probleemloos een gat voor een afvoer of een dikke leiding kunt boren. Je werkt altijd met een scherpe boor, want de messen zijn snel te vervangen.”

Blij met nieuwe producten

Milwaukee heeft een breed assortiment. Hierdoor loopt Bas regelmatig tegen nieuwe producten aan. “Ik koop eigenlijk vooral bij Bouwmaat en daar heeft Milwaukee een goed geordend en overzichtelijk schap. We hebben allemaal weinig tijd, dus het is fijn als je snel vindt wat je nodig hebt. Bovendien ontdek ik daardoor ook nieuwe accessoires die ik niet kende. Ik probeer regelmatig wat uit en ik ben altijd blij als ik dat heb gedaan. Het werkt in de praktijk eigenlijk altijd super.”

Andere Milwaukee accessoires

Schroefbits

De Shockwave schroefbits zijn ideaal voor heavy duty slagschroeftoepassingen. Dat niet alleen: ze bieden een totale systeemoplossing voor alle boor- en schroeftoepassingen. De bits zijn voorzien van een Shock Zone die de spanning op de schroefpunt reduceert, waardoor de punt minder snel afbreekt. De punt is daarnaast extra hard gesmeed en vormt daardoor een perfecte combinatie met de schroefkop en reduceert ook slijtage. De schroefbits gaan maar liefst 30 keer langer mee dan andere bits.

MX4 Hamerboren

De MX4 hamerboren zijn geschikt voor steen, beton, gewapend beton en natuursteen. De boorpunt met vier snijkanten zorgen ervoor dat je gegarandeerd perfect ronde gaten boort. De royaal bemeten spiralen voeren het stof optimaal af zodat je 25% sneller kunt werken. De belasting wordt gelijkmatig verdeeld over de vier spiralen waardoor de slijtage minder is en de boor 50% langer mee gaat dan normale boren.

Deel dit artikel: