Handige apps voor de vakman

Tegenwoordig heeft iedere vakman wel een smartphone in zijn broekzak of een tablet bij de hand. Niet alleen handig om even je mail te checken of een bestelling voor materiaal te plaatsen, maar daarnaast ook ideaal voor de vele apps die je werk een stuk makkelijker maken. Wij hebben er een aantal voor je uitgezocht.

Bouwmaat app Bouwmaat app

Met de Bouwmaat app heb je altijd ons gehele assortiment in je broekzak. Je hebt onder andere de mogelijkheid om artikelen eenvoudig online te bestellen, de voorraad en openingstijden van al onze vestigingen te checken en je Bouwmaat pas te koppelen.

Download de Bouwmaat app in de Apple Appstore
Download de Bouwmaat app bij Google Play

Stoffencheck appStoffencheck

Inspectie SZW en FNV Bouw hebben de Stoffencheck-app gelanceerd. Je kunt hiermee uitzoeken of de stof waarmee je werkt gevaarlijk is. De app geeft informatie over de risico’s van de stof, of je er ziek van kunt worden en welke maatregelen je moet nemen om er veilig mee te werken. Zo wordt gezond werken makkelijk!

Download Stoffencheck in de Apple Appstore
Download Stoffencheck bij Google Play

Rescuemate app

AGC appAGC Glass Measurement

Geen gedoe meer met kartonnetjes, plas- tic kaartjes of dure meetapparatuur. Er is nu een app die de dikte van het glas voor je meet. Met deze app scan je eenvoudig de glasdikte door de rand van je smart- phone tegen de ruit te houden in een hoek van 45°. De cirkels op je beeldscherm geven een glasdikte weer van 3 tot 15 millimeter. De cirkel die de weerkaatsen- de cirkel nét raakt, vertegenwoordigt de glasdikte.

Download in de Apple Appstore

Build Up Skills Advisor appBUILD UP Skills advisor

Verduurzamen is een belangrijke ontwikkeling, ook in de technische installatiebranche en de bouwsector. Met de BUILD UP Skills advisor kun je als vakman bijblijven. In de app vind je snel de voor jou relevante bijscholingsmogelijkheden over de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ook biedt de app gratis e-learning modules aan, over bijvoorbeeld ventilatiesystemen, domotica, zonne-energie en energiemonitoring.

Download in de Apple Appstore
Download bij Google Play

CNV Vorstverlet appCNV Vorstverlet-app en Hitte-index

Wil je weten of de vorstverlet norm is gehaald? Twijfel je of het te koud is om te werken? Of misschien wel te warm? Werken in de hitte of kou brengt risico’s met zich mee. Met de Vorstverlet-app en de Hitte-app van CNV Vakmensen vind je snel het antwoord. Op basis van je GPS-locatie zie je de (gevoels)temperatuur, windsnelheid en tijdstip van meting in jouw werkgebied.

CNV Hitte index app

Download CNV Vorstverlet in de Apple Appstore
Download CNV Vorstverlet bij Google Play

Download CNV Hitte-index in de Apple Appstore
DownloadCNV Hitte-index bij Google Play

Sikkens ProSikkens Expert

Kies de juiste kleur en het juiste product voor ieder project met de Sikkens Expert-app. Met de ingebouwde Colorpicker en Visualizer kun je makkelijk kleuren kiezen en dankzij augmented reality zien hoe ze in de ruimte passen. Daarnaast kun je producten, kleuren en geïmporteerde foto’s samenvoegen in één project. Handig, want zo heb je alle informatie rondom een project altijd bij de hand.

Download Sikkens Expert in de Apple Appstore
Download Sikkens Expert bij Google Play

Skantrae Binnendeuren

Heb je een klus waarbij je ook deuren gaat plaatsen, maar weet de klant nog niet welke deuren hij wil? Dan is dit dé manier om je klant te helpen! Met de Skantrae binnendeuren-app plaats je de deuren virtueel in het huis van je klant. Zo kan de klant eerst zien of de deuren passen bij het interieur, voordat de deuren worden gekocht! Handig!

Download Skantrae Binnendeuren in de Apple Appstore
Download Skantrae Binnendeurden bij Google Play

FNV Veilig werken in de bouwFNV Veilig werken in de Bouw

De FNV Veilig werken in de Bouw app is een praktische tool om veilig en gezond te werken en geschikt voor werknemers en zzp-ers die in de bouw, infra en afbouw werken. Het bevat informatie uit de Arbocatalogi bouwnijverheid, handige checklijsten en een overzicht van de risico’s en maatregelen. Beoordelen van je werkplek doe je eenvoudig door eerst aan te geven waarmee je werkt en in welke omgeving. De risico’s verschijnen, met meer informatie en de mogelijke maatregelen. Als je de checklist doorloopt begin je goed voorbereid aan je werk.

Download FNV Veilig werken in de Bouw in de Apple Appstore
Download FNV Veilig werken in de Bouw bij Google Play

SPS ColorclickerSPS Colorclicker

Met  Colorclicker van SPS maak je samen met je klant direct een kleursimulatie van de ruimte die geschilderd moet worden. Maak een foto van de te schilderen ruimte, selecteer een kleur uit een SPS kleurenwaaier en geef aan welk vak gekleurd moet worden. Het effect van je keuze wordt meteen zichtbaar. Ook handig: de app houdt rekening met schaduw en lichtval!

Download Colorclicker in de Apple Appstore
Download Colorclicker bij Google Play

Milwaukee OneKeyMilwaukee OneKey

Milwaukee is het eerste merk met een platform waarmee je gereedschap volledig digitaal kunt beheren. Dit bestaat uit drie onderdelen: het personaliseren van je machines (bijvoorbeeld instellen van snelheid), het lokaliseren ervan en inventarisbeheer. Met de app op je smartphone kan je via de digitale connectie eenvoudig communiceren met je gereedschap.

Download Milwaukee OneKey in de Apple Appstore
Download Milwaukee OneKey bij Google Play

Magic PlanMagic Plan

Met de app MagicPlan kun je makkelijk plattegronden maken van een ruimte, materiaal en kosten inschatten, projecten opnemen (inclusief foto’s) en 3d-modellen genereren. Magisch, toch?

Download Magic Plan in de Apple Appstore
Download Magic Plan bij Google Play

Lees meer