Bedrijf en ondernemen

Handige apps voor de vakman

Deel dit artikel:

Tegenwoordig heeft iedere vakman wel een smartphone in zijn broekzak of een tablet bij de hand. Niet alleen handig om even je mail te checken of een bestelling voor materiaal te plaatsen, maar daarnaast ook ideaal voor de vele apps die je werk een stuk makkelijker maken. Wij hebben er een aantal voor je uitgezocht.

 

Stoffencheck

Stoffencheck

Inspectie SZW en FNV Bouw hebben de Stoffencheck-app gelanceerd. Je kunt hiermee uitzoeken of de stof waarmee je werkt gevaarlijk is. De app geeft informatie over de risico’s van de stof, of je er ziek van kunt worden en welke maatregelen je moet nemen om er veilig mee te werken. Zo wordt gezond werken makkelijk!

Apple Appstore
Google Play

AGC Glass Measurement

Geen gedoe meer met kartonnetjes, plas- tic kaartjes of dure meetapparatuur. Er is nu een app die de dikte van het glas voor je meet. Met deze app scan je eenvoudig de glasdikte door de rand van je smart- phone tegen de ruit te houden in een hoek van 45°. De cirkels op je beeldscherm geven een glasdikte weer van 3 tot 15 millimeter. De cirkel die de weerkaatsen- de cirkel nét raakt, vertegenwoordigt de glasdikte.

Apple Appstore

Sikkens Expert

Kies de juiste kleur en het juiste product voor ieder project met de Sikkens Expert-app. Met de ingebouwde Colorpicker en Visualizer kun je makkelijk kleuren kiezen en dankzij augmented reality zien hoe ze in de ruimte passen. Daarnaast kun je producten, kleuren en geïmporteerde foto’s samenvoegen in één project. Handig, want zo heb je alle informatie rondom een project altijd bij de hand.

Apple Appstore
Google Play

FNV Veilig werken in de bouw

FNV Veilig werken in de Bouw

De FNV Veilig werken in de Bouw app is een praktische tool om veilig en gezond te werken en geschikt voor werknemers en zzp-ers die in de bouw, infra en afbouw werken. Het bevat informatie uit de Arbocatalogi bouwnijverheid, handige checklijsten en een overzicht van de risico’s en maatregelen. Beoordelen van je werkplek doe je eenvoudig door eerst aan te geven waarmee je werkt en in welke omgeving. De risico’s verschijnen, met meer informatie en de mogelijke maatregelen. Als je de checklist doorloopt begin je goed voorbereid aan je werk.

Apple Appstore
Google Play

SPS Colorclicker

SPS Colorclicker

Met  Colorclicker van SPS maak je samen met je klant direct een kleursimulatie van de ruimte die geschilderd moet worden. Maak een foto van de te schilderen ruimte, selecteer een kleur uit een SPS kleurenwaaier en geef aan welk vak gekleurd moet worden. Het effect van je keuze wordt meteen zichtbaar. Ook handig: de app houdt rekening met schaduw en lichtval!

Google Play

Milwaukee OneKey

Milwaukee OneKey

Milwaukee is het eerste merk met een platform waarmee je gereedschap volledig digitaal kunt beheren. Dit bestaat uit drie onderdelen: het personaliseren van je machines (bijvoorbeeld instellen van snelheid), het lokaliseren ervan en inventarisbeheer. Met de app op je smartphone kan je via de digitale connectie eenvoudig communiceren met je gereedschap.

Apple Appstore
Google Play

Magic Plan

Magic Plan

Met de app MagicPlan kun je makkelijk plattegronden maken van een ruimte, materiaal en kosten inschatten, projecten opnemen (inclusief foto’s) en 3d-modellen genereren. Magisch, toch?

Apple Appstore
Google Play

Asbest is een levensgevaarlijke, kankerverwekkende stof. Elk jaar sterven tussen de 900 en 1.300 mensen, doordat zij asbestvezels hebben ingeademd. Het gebruik van asbest is in Nederland al 20 jaar verboden. Asbest zit nog in veel en producten en is een onzichtbaar gevaar. Als het ondeskundig uit een woning wordt gehaald, kan de bewoner de vezels nog jarenlang inademen. Daarom gelden er strenge regels voor het verwijderen van asbest.

Apple Store
Google Play

Wil jij ook minder faalkosten, meer omzet en een betere communicatie en relatie met je opdrachtgevers? Meer tijd voor jezelf en vrijheid in je werk? Voorbereid zijn op de Wet Kwaliteitsborging (WKB)?

Dat kan! Bouwmaat en Homigo slaan de handen ineen om alle vakmensen in Nederland slimmer en vooral simpeler te helpen professionaliseren. De makkelijkste manier om al jouw klussen te digitaliseren.

Apple Store
Google Play

Deel dit artikel: