Deel dit artikel:

Dankzij de AQiX van Collomix

Exact de juiste waterhoeveelheid doseren is enorm belangrijk voor kwalitatief hoogwaardige mengsels. Dat is wel een lastige klus. Je sjouwt met emmers water en moet goed kijken hoeveel liter je al in je mengkuip hebt gegoten. Als professional is een waterdoseermeter daarom onmisbaar. De AQiX van Collomix helpt je een handje op je klus. Benieuwd hoe je het apparaat gebruikt en hoe je perfecte mengsels maakt? Je leest het hier.

De juiste waterdosering komt heel nauw bij droge mengsels als dunbedmortel, egalisatiemortel, cementdekvloer en tegellijm. Constructiefouten en waterverspilling wil je natuurlijk voorkomen. Met behulp van waterdoseerapparaat AQiX kan dat. Zo werk je sneller, makkelijker, lichter en zonder verspilling!

Verzekerd van een perfect mengsel

Je sluit het apparaat makkelijk aan op de waterslang en hangt hem eenvoudig aan de rand van je mengemmer. Daarna stel je met de plus- en min-knoppen op het display de benodigde waterhoeveelheid in. Staat alles goed ingesteld? Druk op ‘play’ en de rest gaat vanzelf. De AQiX vult de emmer met exact de juiste hoeveelheid. Als je toch iets meer nodig hebt, kun je dit handmatig makkelijk re- gelen. Zo ben je altijd verzekerd van een perfect mengsel! Heb je vaker dezelfde hoeveelheid water nodig? Het apparaat heeft twee handige geheugentoetsen. Zo kies je met één druk op de knop de juiste instelling.

50% sneller meten

De AQiX werkt bij een waterdruk van twee tot zes bar. Bij zes bar gaat er wel bijna veertig liter per minuut doorheen! Zo kun je water tot wel 50% sneller meten en doseren. Een groot voordeel wanneer tijd kostbaar is. Bovendien werkt het waterdoseerapparaat op batterijen, waardoor je niet afhankelijk bent van stopcontacten en supermo- biel te werk kunt gaan. Dankzij de IP- beschermingsklasse 64 is hij waterdicht. De onbreekbare behuizing zorgt ervoor dat je hem onbezorgd dagelijks kunt gebruiken op de bouwplaats. Kortom, een robuust, eenvoudig en onmisbaar apparaat dat je in je bus moet hebben.

Meer lezen

Deel dit artikel: