Deel dit artikel:

De winter staat voor de deur. De hoogste tijd om je schilderplanning op de weersomstandigheden aan te passen. Of toch niet?

Het door blijven schilderen bij slechte weersomstandigheden vergt de nodige voorbereiding. Ook de opdrachtgever speelt een belangrijke rol. Vaak leeft nog de gedachte dat de kwaliteit van het schilderwerk in de winter minder is. Terwijl het soms juist wél gunstiger is om in de winter te schilderen. Op een warme zomerdag bijvoorbeeld, ligt de luchtvochtigheid hoger dan op een koude winterdag. Liever kou dan dauw!

Tips

Wil je in de winter buiten schilderen? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet!

  • De ideale verwerkingstemperatuur voor de meeste buitenlakken en grondlagen ligt tussen de 5 en 25 graden.
  • Schommelt de temperatuur rond de vijf graden? Zet dan alleen het oppervlak in de grondverf en wacht met verdere lagen.
  • Schilder niet buiten wanneer er regen, hagel, sneeuw of veel wind voorspeld is.
  • Schilderen van galerijen, balkons en dergelijke tijdens regenbuien of wind? Maak gebruik van afschermingssystemen en verwarmingsapparatuur.
  • Voer voorbereidende werkzaamheden als afbranden, afbijten, föhnen en reinigen ’s morgens uit. Het schilderwerk is dan nog vaak aangeslagen door condens.
  • Schilder niet na 15.00 uur wanneer er mist voorspelt is of er sprake is van een hoge luchtvochtigheid. De verf slaat anders mat.

Oplossing

Sikkens biedt de winterschilder een oplossing in de vorm van ‘Rubbol plus Express additief’ en ‘Rubbol XD Gloss Winteradditief’ aan. Hiermee lever je gegarandeerd kwaliteitsschilderwerk af in de periode van november tot maart. Sikkens verven met additief zijn bij lage temperaturen soepel verwerkbaar en snel kleefvrij. Hierdoor loop je en minimaal risico op het beschadigen van de verflaag tijdens veranderende weersomstandigheden. 

Deel dit artikel: