MateriaalMateriaal en gereedschap

Vloerverwarming voor iedere situatie met MAGNUM

Deel dit artikel:

Elektrische vloerverwarming is populair en dat is niet zo gek. Het is een passend afgiftesysteem voor gasloze oplossingen. Daarnaast draagt het bij aan een comfortabel binnenklimaat. Het ontbreken van radiatoren zorgt voor meer ruimte in een woning én elektrische vloerverwarming is betrouwbaar en onderhoudsvrij. MAGNUM staat voor innovatieve elektrische en watergedragen verwarmingssystemen. We nemen een aantal van hun oplossingen met je door.

MAGNUM speelt in op de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wooncomfort door verwarming. Naast vloerverwarming bestaat het assortiment van MAGNUM onder andere uit: plafondverwarming, spiegelverwarming en (slimme) thermostaten. MAGNUM fabriceert de meeste producten in eigen beheer om zo de kwaliteit van begin tot eind te bewaken. Alle systemen zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een zeer lange levensduur.

Het afgiftesysteem van de toekomst

We bevinden ons midden in de energietransitie. Dat geldt voor jou als professionele vakman en natuurlijk ook voor je klanten. Vloerverwarming is steeds vaker een onderdeel van gasloze oplossingen in gebouwen. Het is eigenlijk hét afgiftesysteem voor verwarming (en indien mogelijk koeling) via een warmtepompsysteem. Als (bij)verwarming zijn bijvoorbeeld infraroodpanelen of elektrische vloerverwarming ook regelmatig onderdeel van een duurzame aardgasvrije oplossing voor klanten.

Nieuwbouwsysteem met handige noppenplaat

MAGNUM heeft diverse oplossingen voor vloerverwarming in de aanbieding. Welk type je kiest, is in de basis afhankelijk of je de vloerverwarming plaatst in nieuwbouw, een renovatieproject of dat je met droogbouw te maken hebt. Nieuwbouwsystemen kunnen direct in de cementdekvloer worden geïnstalleerd. Magnum heeft speciaal hiervoor de MAGNUM Cable beschikbaar. Daarnaast is er de MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis. Deze is vervaardigd van een PE-RT type I wat staat voor polyethylene Raised Temperature. Deze buis is geschikt voor hoge temperaturen. MAGNUM heeft voor nieuwbouwoplossingen een slimme noppenplaat ontwikkeld. Deze is speciaal ontworpen om het leggen van verwarmingsbuizen te vereenvoudigen. Hierdoor vermindert jouw installatietijd flink. Met deze noppenplaten bevestig je ook op een snelle en makkelijke manier vloerverwarmingsbuizen. De noppenplaten zijn verkrijgbaar als 17 mm ongeïsoleerd en in 28 of 47 mm geïsoleerd.

MAGNUM Mat: perfect bij renovaties

Als professionele bouwer draai je natuurlijk zeer regelmatig renovatieprojecten. Bij renovaties heeft het vaak de voorkeur dat verwarmingssystemen zonder verregaande ingrepen zoals freeswerk worden geplaatst. Bij renovatie-oplossingen is een minimale installatiehoogte daarom belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat ze op een bestaande vloer en zelfs in de muur kunnen worden verwerkt. Een veel gemaakte keuze in een renovatiesituatie is de MAGNUM Mat. Dit unieke systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een al aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te installeren. De mat is circa 4 mm dun en kan in een lijmlaag of egalisatie meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. Dat betekent dus supereenvoudig installeren. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer. Hierdoor is het systeem ook geschikt voor ruimtes die je klant niet continu gebruikt en maar even kort opgewarmd hoeven worden. Denk aan badkamers, maar bijvoorbeeld ook een hobbykamer. MAGNUM Mat is verkrijgbaar in 22 verschillende maatvoeringen van 0,75 tot en met 25 m².

Unieke MAGNUM Foil voor droge vloeren

Hout, parket en laminaat zijn nog steeds ongekend populair als bovenvloer. Ook onder dit soort materiaal kan een verwarmingssysteem gewenst zijn. Dit heeft geleid tot de MAGNUM Foil verwarmingsfolie, een oplossing voor ‘droge’ vloeren. De MAGNUM Foil verwarmingsfolie pas je direct toe onder hout, parket of laminaat. Dit flinterdunne vloerverwarmingssysteem is namelijk slechts 0,3 mm!

Je verwerkt de Foil op 6 mm dunne polystyreen isolatieplaten (MAGNUM Isofoam). Deze isolatieplaten zorgen voor extra warmte-isolatie en hebben een geluiddempende werking. MAGNUM Foil maak je heel eenvoudig op maat. Het is veilig, comfortabel en makkelijk in gebruik. Met MAGNUM Foil geef je jouw klant ook bij droge vloeren een comfortabel woon- en werkklimaat.

Geavanceerde thermostaat: MAGNUM Remote Control

MAGNUM heeft verschillende thermostaten om je klant mee te bedienen. Van een simpele aan/uit thermostaat tot een slimme wifi thermostaat. MAGNUM heeft met de ontwikkeling van de thermostaten rekening gehouden met veranderlijke klimaat in Europa en de flinke temperatuurwisselingen die daarbij horen. De regelapparatuur reageert daarom snel. De thermostaten denken ook zelf vooruit en berekenen de benodigde opwarmtijden en de hoeveelheid energie die daarvoor nodig is.

De MAGNUM Remote Control (kleur: RAL 9010) wordt standaard geleverd bij iedere MAGNUM Mat, Cable en Foil vloerverwarmingsset inclusief een ingebouwde luchtsensor en vloersensor. Door het slimme ontwerp past deze inbouwthermostaat
op vrijwel ieder enkel- en meervoudig schakelmateriaal.

Met de MAGNUM Remote Control bied jij jouw klant een van de meest geavanceerde oplossingen in de markt. De thermostaat is vanaf het scherm en de bijhorende app erg makkelijk te bedienen. Deze slimmerik berekent bovendien zelf de opwarmtijd. Jouw klant hoeft alleen maar in te geven in welke periodes er een warme vloer gewenst is. De MAGNUM Remote Control leert gaandeweg wat de ideale opwarmtijd is en past daar automatisch zijn programma op aan. Erg zuinig, want je verwarmt alleen wanneer en zolang het echt nodig is. Speciaal voor een systeem onder houten vloeren is er een ‘houten vloer functie’, waarbij je de temperatuur kunt beperken tot 28°C. Handig én veilig voor de vloer!

SPIEGELVERWARMING

Naast verwarmingsfolie voor vloerverwarming, heeft MAGNUM ook nog andere innovatieve verwarmingsoplossingen op basis van folie. MAGNUM Look spiegelverwarming is een zelfklevend verwarmingfolie-element, dat je direct bij je klant achter de spiegel plaatst om zo condensvorming te voorkomen. Binnen 5 tot 8 minuten wordt de spiegel verwarmd tot een temperatuur van circa 40°C. Met MAGNUM Look is een beslagen spiegel na een warme douche voorgoed verleden tijd. De spiegelverwarming wordt aangesloten via de lichtschakelaar en voorkomt zo onnodige energieverspilling.

Deel dit artikel: