Bedrijf en ondernemenInspiratieKlussenNieuws

Hebben inbrekers ook vakantie?

Deel dit artikel:

Voor veel Nederlanders is de vakantie begonnen. Jammer genoeg ‘werken’ inbrekers gewoon door. Goed om hier even bij stil te staan. Bied jouw klanten een gratis ‘inbraakcheck’ aan en controleer het huis op de volgende punten:

  • Loop het hang- en sluitwerk na. Werkt alles en is het hang- en sluitwerk op belangrijke plaatsen gemoderniseerd? Denk aan ‘meerpuntssloten’ en ‘cilindertrekvoorziening’.
  • Controleer scharnieren. Zeker als een deur of raam naar buiten draait, wat vaak bij de achterdeur het geval is. Wanneer de pennen er gemakkelijk uit te tikken zijn, tilt een inbreker de achterdeur er eenvoudig uit. Adviseer dievenklauwen of scharnieren met veiligheidsnok.

Adviseer

  • Licht te laten branden tijdens hun afwezigheid. Een inbreker verkiest een donker huis boven een verlicht huis. Ook buitenverlichting is hierbij belangrijk.
  • Buren een oogje in het zeil te laten houden. Een mooi initiatief hiervoor is een buurt-whatsappgroep.
  • Het huis te bekijken door de ogen van een inbreker. Misschien kan men simpel via de kliko en het garagedak bij het slaapkamerraam komen?
  • Alle sleutels uit ramen en deuren te halen aan de binnenzijde. Een inbreker boort een gaatje, draait de sleutel om en is binnen.

Het doen van iets extra’s wordt onthouden door je opdrachtgever en positieve punten verspreiden zich vaak snel via mond-tot-mondreclame. Ga je zelf ook op vakantie? Vergeet dan niet de check in jr eigen huis uit te voeren en denk aan je bedrijfspand en/of wagen. Laat je gereedschap niet in je bedrijfswagen liggen. Daders hebben vooral interesse in ladders en elektrisch gereedschap. Parkeer je bedrijfswagen in een garage of indien mogelijk achter een hek.

Deel dit artikel: