Deel dit artikel:

MEERLAAGSE ISOLATIEDEKEN OP BASIS VAN REFLECTIE

De SuperQuilt meerlaagse isolatiedeken werkt op basis van reflectie. Door de verschillende lagen én de reflectiefolie, wordt energieverlies tot een minimum beperkt. Peter van Tiggelen werkt als manager op de afdeling bouw van thyssenkrupp Plastics Nederland. We stellen hem 7 vragen over de voordelen van SuperQuilt en de belangrijkste toepassingen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en voordelen?

“Door het gebruik van meerdere isolatielagen rekent SuperQuilt af met alle vormen van energieverlies: conductie, convectie en straling. Het houdt een gebouw of woning koel in de zomer en warm in de winter. Verder is het materiaal licht, compact en flexibel. Bovendien irriteert SuperQuilt de huid niet, waardoor je geen beschermende kleding of handschoenen nodig hebt. Doordat SuperQuilt een isolatiemateriaal en dampscherm in één is, beschermt het ook direct tegen vocht van binnenuit. Daarbij is het een heel duurzaam en circulair product.”

Wat maakt SuperQuilt duurzaam en circulair?

“SuperQuilt bestaat voor 83% uit gerecyclede grondstoffen, zoals petflessen. Daarnaast is het materiaal vochtbestendig, blijft het stabiel en het rot niet. Je kunt het na demontage heel makkelijk opnieuw gebruiken. De nietgaatjes kun je overlappen met een nieuwe laag of met SuperQuilt folietape. In principe is de levensduur van SuperQuilt dus oneindig.”

In welke situaties kies je als professional voor SuperQuilt?

SuperQuilt is goed toepasbaar als na-isolatie en bij nieuwbouw. Je kunt het op zichzelf gebruiken, maar ook in combinatie met andere isolatiematerialen. Zowel op een plat als op een hellend dak, maar ook voor wand- en vloerisolatie. Doordat SuperQuilt licht en compact is, is het ideaal om te gebruiken op locaties waar je weinig ruimte hebt om isolatie aan te brengen.”

Hoe zijn de prestaties en het verwerkingsgemak?

“Door het gebruik van puur aluminium is SuperQuilt de isolatiedeken met de hoogste reflectie. Het houdt de stralings- en reflectiewarmte tegen. Doordat het tegelijkertijd werkt als dampscherm, kun je met compact materiaal je isolatiedoelen bereiken. SuperQuilt is enkel óf in combinatie met andere isolatiematerialen (hybride) te gebruiken. Zo wordt er veel ruimte bespaard. Het is daarnaast heel licht en extreem makkelijk te installeren. Het laat zich goed knippen en vouwen, waardoor je het eenvoudig op maat kunt maken. Je kunt het eenvoudig vastnieten, een kind kan de was doen. ”

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de toegepaste reflectie?

“Zo’n 75% van alle warmteoverdracht vindt plaats door straling.
Dit verlies wordt door de aluminium toplagen van SuperQuilt heel effectief gereduceerd. Reflectie houdt stralings- en geleidingswarmte tegen. Het zorgt ervoor dat warmte weerkaatst wordt en niet de woning of het gebouw ingaat.”

Wat betekent het dat SuperQuilt voorzien is van het KIWA BDA Agrément?

“Deze certificaten zijn gebaseerd op de Europese Norm, die sinds 2012 de algemeen geaccepteerde bepalings- en rekenmethode beschrijft. Zeker voor professionals is het belangrijk om te weten welke Rc-waarden je kunt bereiken met SuperQuilt. De Rc-waarde is de waarde waarmee je uitdrukt hoe isolerend een constructie is. Doordat het over deze certificaten beschikt, kun je er als professional vanuit gaan dat het de beloofde waarden haalt.”

Wat is jouw belangrijkste tip?

“Aarzel niet om je vragen te stellen! Als je voor een project een bepaalde Rc-waarde moet bereiken, dan kunnen wij dat op aanvraag voor je berekenen. Professionals kunnen hun tekeningen insturen via hun contactpersoon van Bouwmaat.”

30% SUBSIDIE OP SUPERQUILT!

Dankzij de huidige ISDE-regels kan jouw klant, bij twee verduurzamingsmaatregelen, 30% van de kosten terugkrijgen als subsidie. Ook op isolatiemateriaal. Dit geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen.
Verenigingen van Eigenaren kunnen terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Check alle voorwaarden op rvo.nl.

 

Deel dit artikel: