Wat is er nieuw op het gebied van isolatiemateriaal?

Deel dit artikel:

Elke klus, van klein tot groot, Bouwmaat heeft er de materialen voor in huis. Dat geldt ook voor isolatieklussen. Van isolatiemateriaal, tot folies en tapes, je bent bij ons aan het juiste adres. Op het gebied van isolatiemateriaal gebeurt er veel. Fabrikanten zijn continu aan het innoveren om tot nog slimmere en betere oplossingen te komen. Uiteraard vind je die innovaties ook bij ons terug. In dit artikel gaan we in op een aantal mooie nieuwe oplossingen in ons assortiment: SuperQuilt. Isovlas, Rock4All en Rockfit Premium Silver.

SuperQuilt: multifunctionele meerlaagse isolatiedeken

De SuperQuilt meerlaagse isolatiedeken onderscheidt zich door zijn uitstekende prestaties. Het is daardoor een geschikte keuze bij zowel na-isolatie als nieuwbouw. Je hebt met deze oplossing isolatie en dampscherm in één te pakken voor spouwmuren, voorzetwanden, platte-, hellende- en rieten daken en vloeren. SuperQuilt is licht van gewicht, dun en flexibel en staat garant voor een hoog verwerkingsgemak.

Hybride isolatiecombinatie

Opvallend: SuperQuilt is als enige meerlaagse reflectiefolie voorzien van het zogenoemde Europese CE-ETA. Dit maakt het mogelijk om Rc waardes te calculeren met andere gecertificeerde isolatieproducten van bijvoorbeeld Knauf Insulation of Rockwool. Zo creëer je een zogenoemde hybride combinatie waarbij je verschillende isolatiematerialen combineert. Dit kan voordeel opleveren voor je klant, onder andere op het gebied van ruimtebesparing.

Wat je moet weten over SuperQuilt:

 • Meerlaagse reflecterende isolatiedeken
 • Isolatie en dampscherm in één product
 • Toepassing: dak, wand en vloer
 • 1 rol = 15 m²
 • Verhoogt de isolatiewaardes in combinatie met minerale wol
 • Effectief in de winter maar vooral in de zomer, door reflectie van stralingswarmte

Isovlas: biobased isolatiedekens

In 2050 moet de Nederlandse gebouwde omgeving niet alleen klimaatneutraal, maar ook volledig circulair zijn. Dit zorgt er mede voor dat er steeds meer aandacht is voor materialen uit herwinbare natuurproducten. Uiteraard ook op het gebied van isolatiemateriaal.
Isovlas ontwikkelt isolatiedekens op basis van vlas. Een van nature temperatuur- en vochtregulerend materiaal dat CO2 uit de atmosfeer haalt en opslaat. Vlas is bovendien snel hernieuwbaar en herwinbaar, bevat geen schadelijke stofdeeltjes en is recyclebaar. Niet alleen een energiezuinig, maar dus ook een enorm circulair!

Duurzame en gezonde isolatiekeuze

Met Isovlas heb je een gezonde, duurzaame,C02 neutrale, natuurlijk vocht- en temperatuurregulerende en sterk geluidwerende oplossing te pakken. Te gebruiken bij de isolatie van dak, spouw, wand en vloer. De Isovlas isolatiedeken is verkrijgbaar als PL 70 (70 mm), PL 100 (100 mm) en PL120 (120 mm).


Wat je moet weten over Isovlas:

 • Gemaakt van natuurlijke vlasvezel
 • Isovlas is gezond, duurzaam, C02-neutraal, natuurlijk vocht- en temperatuurregulerend en sterk geluidwerend
 • Een dampremmende folie is vaak niet nodig
 • Toepassing: dak, spouw, wand en vloer

Rock4All: hoogwaardige universele steenwolplaat

Rock4All van Knauf Insulation is een universele isolatieplaat gemaakt uit hoogwaardige steenwolvezels. De technische specificaties en eigenschappen zijn zo dat je de platen universeel kunt inzetten. Dat is prettig, efficiënt en materiaalbesparend als je bijvoorbeeld de ene dag een dakrenovatie doet en de volgende dag de isolatie van een uitbouw. Met Rock4All heb je een isolatieplaat te pakken met een hoge thermische isolatie, die waterafstotend is en bekend staat om zijn uitstekende brandwerendheid en akoestische eigenschappen. Dankzij de sterke vezels hebben ze bovendien een goede drukweerstand en klemkracht.

Profiteren van ECOSE® Technology

De Rock4All-isolatieplaten zijn er in diverse diktes van 40 tot 160 millimeter. Daarbij is het ook mogelijk om platen met elkaar te combineren. Een ander voordeel is dat de plaat gebruikmaakt van een uniek natuurlijk bindmiddel: ECOSE® Technology. Het zorgt ervoor dat de plaat geen toegevoegde fenol, formaldehyde, acrylaten en kleurstoffen bevat. Hierdoor is het materiaal zachter, geurloos, stoft het minder en irriteert het je handen niet. Het zorgt ervoor dat je op een prettige manier jouw isolatieklus klaart en dat je klant profiteert van een betere binnenluchtkwaliteit.

Wat je moet weten over Rock4All:

 • Vervaardigd uit hoogwaardige steenwolvezels en het unieke natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology
 • Toepassing: plafonds, scheidingswanden en voorzetwanden, spouwmuren en na-isolatie van hellend dak

Rockfit Premium silver: robuuste waterafstotende spouwplaat

Met Rockfit Premium silver heb je een extra stevige en waterafstotende spouwplaat met een hoge thermische prestatie te pakken. De plaat heeft een gecoate, micro-geperforeerde aluminium bekleding aan de spouwzijde. Hierdoor heeft hij een extra hoge thermische prestatie. De spouwplaat is geschikt voor thermische en akoestische isolatie van gedeeltelijk gevulde spouwmuren. Rockfit Premium silver kun je ook gebruiken als doorgaande spouwisolatie op een houtskeletbouw binnenblad.

Snel en naadloos isoleren

De platen sluiten goed aan op het binnenspouwblad, daardoor heb je geen valse spouw. Naadvorming tussen de onderlinge platen is met Rockfit Premium silver niet aan de orde. De platen zijn eenvoudig en snel te verwerken en zijn daarmee een goede keuze voor efficiënte en brandveiligespouwisolatie!

Wat je moet weten over Rockfit Premium silver:

 • Extra stevige en waterafstotende steenwolplaat
 • Aan de spouwzijde heeft de plaat een gecoate, micro-geperforeerde aluminium bekleding voor een extra thermische prestatie
 • Toepassing: thermische en akoestische isolatie van spouwmuren
 • Rockfit Premium silver heeft de hoogste brandklasse: Euro-brandklasse A1.
  Eenvoudig en snel te verwerken
Deel dit artikel: