Het isoleren van hellende daken is nog nooit zo relaxed geweest

Deel dit artikel:

Met goede dakisolatie bespaart jouw klant per jaar al snel vele honderden euro’s op zijn stookkosten. Een goede reden voor veel consumenten om hun dak te isoleren en het energielabel van het huis te verhogen. Daarnaast zorgt een geïsoleerd dak voor comfortabel wonen en slapen. Er zullen namelijk minder vochtproblemen en schimmel zijn op de zolderkamer.

Het isoleren van hellende daken is een tijdrovende klus. Bij het na-isoleren van een hellend dak bepaal je eerst hoe je gaat isoleren en kies je het isolatieproduct van je voorkeur.

Je kunt van binnenuit het hellende dak isoleren met glaswol, steenwol, folie en  EPS. Ieder product heeft specifieke eigenschappen in geluidsabsorptie, brandbaarheid, Rd-waarde, verwerking en vervoer. Daar is nu een nieuw product bijgekomen. De Knauf Minerale wol 34 Alu Plus. Hiermee wordt isoleren een fluitje van een cent.

Gebruik van Knauf MW 34 Alu Plus biedt je tal van voordelen:

  • Flexibel en eenvoudig te verwerken, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen of rondom leidingwerk in wanden en plafonds
  • Stootbestendig, goede klemkracht en buigstijf
  • Minder transport- en opslagkosten door compacte verpakking
  • Licht in gewicht, dus gemakkelijk te vervoeren

Bespaar tijd met het metalen profielen systeem

De Knauf MW 34 Alu Plus isolatie is snel te verwerken door gebruik te maken van metalen profielen tussen de gordingen. Je schuift de isolatie gemakkelijk achter deze profielen. Met Knauf RT Plus XL tape, werk je de hellende daken vervolgens luchtdicht af.

  • Metaal is lichter dan hout en maatvast
  • Geen exact zaagwerk nodig
  • Geen houten regelwerk bevestigen, veel minder schroefwerk. De metalen staanders blijven los in de U-profielen staan, zodat de isolatie snel te plaatsen is
  • Vastnieten van de isolatie is niet nodig

Met de Knauf MW 35 werk je ook de wanden eenvoudig af, zodat de hele zolderkamer makkelijk geïsoleerd wordt.

Meer lezen

Deel dit artikel: