Deel dit artikel:

Aannemer en Bouwmaat-klant Grausbouw had een mooie uitdaging bij het renoveren van het dak van 128 woningen in Elsloo. Ze kregen de opdracht om de woningen te laten voldoen aan een hoger energielabel. Van belang voor het behalen van een hoger energielabel is een goede isolatie. Luchtdicht bouwen is de tweede pijler voor een hogere energielabel. Als het dak na renovatie niet goed luchtdicht is, dan gaat de warmte alsnog zo door het dak heen naar buiten. Dus gingen ze op zoek naar een geschikt materiaal voor de dakrenovatie.

Mario Mersini van Bouwmaat Heerlen wees Steef Anssems, uitvoerder bij Grausbouw op de mogelijkheden van Knauf Mineral Wool 34 Alu Plus. De structuur van het materiaal sluit makkelijk aan op de achterliggende constructie en balken van het dak. Hierdoor wordt een perfecte kierafdichting gegarandeerd.  “Voorheen werd in deze woningen gebruik gemaakt van isolatiemateriaal van harde pressing. PIR, EPS-platen of steenwol zijn lastig te verwerken. Dit moet je op maat snijden, waardoor er afwijkingen kunnen ontstaan. Op die manier ontstaan thermische lekken en verlies je energie. De oplossing voor dit probleem vonden wij in de nieuwe Mineral Wool 34.” Aldus Steef Anssems.

Flexibel

Knauf Mineral Wool 34 Alu Plus is niet alleen een goede keuze vanwege het tegengaan van thermische lekken. Het is ook nog eens flexibel en daardoor makkelijk te verwerken.  “De zolders in deze woningen hebben een krappe doorgang die alleen met een ladder te bereiken is. De Mineral Wool 34 is licht en buigzaam waardoor we hem zonder probleem naar boven kunnen tillen. We snijden het vooraf al op maat. Het versnijden van hard isolatiemateriaal levert veel stof en overbodig restmateriaal op. Daar hebben we nu geen last van.”

Plantaardig

Materialen als steenwol en glaswol staan bekend om de irriterende werking aan huid en handen. Dit gegeven werd meegenomen bij de totstandkoming van het nieuwe isolatiemateriaal. Knauf Insulation ontwikkelde de zogenaamde ECOSE Technology.

De plantaardige grondstoffen vervangen bij de vervaardiging de gebruikelijke petrochemische bestanddelen. Bij de productie van het ECOSE bindmiddel is 70 procent minder energie nodig vergeleken met traditionele bindmiddelen. Dit maakt MW 34 ook nog eens duurzaam.

ECOSE® Technology

Met de introductie van ECOSE® Technology bracht Knauf Insulation één van de belangrijkste innovaties in de isolatie industrie van de afgelopen 20 jaar. Met ECOSE® Technology introduceerden ze een uniek natuurlijk bindmiddel, voor de productie van al hun glaswol en minerale wol. Dit bindmiddel is niet alleen vriendelijk voor mens en milieu, maar ook duurzaam.

Deel dit artikel: