GereedschapMateriaal en gereedschap

Slim gereedschap voor elke vakman

Deel dit artikel:

Als vakman wil je altijd zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk je klus klaren. Het is daarom fijn dat er slim gereedschap op de markt is dat je daarbij helpt. Bouwmaat laat je vijf extra handige tools zien die jouw gereedschapscollectie compleet maken.

Je werkplaats bij de hand, overal en altijd

Een goede werkplek om je klus te kunnen uitvoeren is erg belangrijk. Festool heeft daarvoor een mobiele werkplaats ontwikkeld; de Festool Mobiele werkplaats MW 1000. Het transport en de montage zijn heel simpel waardoor je de zeer compacte trolley in een mum van tijd kunt veranderen in een stabiele werkplek. Zo heb je alles binnen handbereik, net als in je eigen werkplaats. Met stootvaste massieve rubberwielen ga je gemakkelijk trappen op en af en je laadt de mobiele werkplaats eenvoudig in de auto of bus. Nog meer ruimte nodig? Zowel werkoppervlak als de opbergruimte zijn uit te breiden. Zo voeg je makkelijk meerdere multifunctionele tafels en SYSTAINER-uittreklades toe.

Festool tafel

De herbruikbare gevelklem

Gevelklem

Nog zo’n handig hulpmiddel, de gevelklem! Met deze klem ondersteun je het buitenblad van een gevel tijdens het vervangen of plaat- sen van kozijnen of deuren. Een gevelklem monteer je om de 700 mm en drukt zeven lagen steen op elkaar. Zo ontstaat als het ware een latei. In feite vervangt een gevel- klem de welbekende schroefstempels. Het zorgt voor meer werkruimte en ondersteuning van de rollaag. De klem is herbruikbaar, snel te monteren en makkelijk mee te nemen.

 

IJzersterke rolbandmaat

Milwaukee Stud

De Milwaukee Stud is niet zomaar een rol- bandmaat. Het is een oersterk hulpje dat door de EXO 360™-bladtechnologie nau- welijks slijt. Je kunt hem tot drie meter uit- rollen zonder dat het blad knikt. Het frame is dusdanig sterk dat je hem tot een hoogte van 24 meter kunt laten vallen zonder dat hij kapot gaat. De rolbandmaat heeft een ge- patenteerde vingerstop; het beschermt je vingers tegen het terugtrekken van het lint. Uiteraard kun je met de riemclip de Stud aan je werkbroek bevestigen.

Veiliger en sneller verven

De Go!Paint Tool Tray steigerbak is een handige bak die je eenvoudig ophangt aan je steiger of ladder. Je kunt er verfblikken en gereedschap in kwijt. Hierdoor heb je altijd je handen vrij voor de klus en werk je veiliger en sneller. Je hoeft minder te bukken en de vloer van de steiger blijft vrij. Het slim gevormde hengsel kan naar achteren gedraaid worden om de bak stabiel tegen schuine vlakken, zoals bij een ladder, te zetten.

Collomix Mixer Clean

Je mengstaven snel schoon

De mengstaven van je mixer eenvoudig en snel reinigen? De Collomix Mixer Clean is de ideale oplossing. Aan de metalen afdekplaat zijn twee robuuste borstels bevestigd. Plaats die in de emmer gevuld met water. Zet de mengstaven na je klus tussen de borstels en laat de mixer in de langzaamste stand kort ronddraaien. Maak daarna de borstels grondig schoon en het product is weer klaar voor het volgende gebruik. Geschikt voor mengstaven met een maximale diameter van 210 mm.

Deel dit artikel: