Bedrijf en ondernemenInspiratie

Opstarten na bouwvak

Deel dit artikel:

De zomervakantie loopt op zijn einde. De laatste vakantiegangers starten weer uitgerust aan een nieuwe werkperiode. Hoe zorg je ervoor dat de overgang van vakantie naar werkmodus soepel verloopt? Wij zetten 5 tips voor je op een rij!

1. Check je bedrijfswagen

Het schiet er vaak bij in tijdens de werkweek, maar vergeet niet je bedrijfsauto te checken. Denk daarbij aan de volgende punten:

  • Bandenspanning
  • Oliepeil
  • Verlichting
  • Ruitenwissers
  • Trekhaakaansluiting
  • Koelvloeistof

Door bovenstaande punten zelf te controleren, voorkom je later in het jaar hoge reparatiekosten bij de garage. Tijd voor een nieuwe bedrijfswagen? Bekijk ons scherpe aanbod!

2. Mail doorspitten

Veel mails staan op een antwoord te wachten. Ga dan ook systematisch te werk. Begin met het verwijderen van nieuwsbrieven en andere niet gepersonaliseerde mails. De aanbiedingen van twee weken terug zijn niet meer geldig en het leegt je postvak snel. Start vervolgens met het lezen van de meest recente mail. Grote kans dat eerdere mails over hetzelfde onderwerp gaan en je die dus over kunt slaan.

3. Bus vullen

Zorg ervoor dat de voorraad verbruiksartikelen in je bus en werkplaats weer op voorraad is. Houdt de aanbiedingen in de gaten in de vestiging of op Bouwmaat.nl!

4. Afspraken inplannen

Plan eerder gemaakte afspraken in en controleer of je nog ruimte overhoudt voor nieuwe opdrachten.

5. Neem voldoende rust

Probeer om niet van volle ontspanning naar volle werkstress te gaan. Probeer de werkdruk langzaam op te bouwen door voldoende rust te nemen. Sla geen pauze over en plof na een werkdag niet op de bank, maar geniet nog even van het laatste zomerweer. Maak een ontspannen wandeling of geniet van je tuin of balkon.

Deel dit artikel: