Bedrijf en ondernemen

Warm, warmer, warmst, warmtepomp

Deel dit artikel:

Warmte is binnen eigenlijk altijd vanzelfsprekend. Tot de ketel uitvalt. Dan besef je de luxe van een aangename temperatuur pas. Ondertussen is voor het warm houden van gebouwen en dus ook huizen de warmtepomp steeds meer in opkomst. Belangrijk: voor het plaatsen van een warmtepomp heb je als installateur een certificaat nodig.

De techniek van een warmtepomp is eenvoudig: warmte van buiten wordt binnen gebruikt. Warmte uit de bodem, water of lucht komt via vloeistof in leidingen en wordt zo verder verwarmd. Een techniek die in Scandinavië al veel langer wordt toegepast. Ook in ons land ontstaat steeds meer belangstelling voor deze verwarmingsbron. Het is een zuinig en duurzaam alternatief ten opzichte van een dure CV-ketel.

Certificaat vereist

Dat biedt dus kansen, maar zonder certificaat is plaatsing niet mogelijk. Verboden zelfs. Sinds ruim twee jaar geldt deze eis voor zowel ontwerpers, boorbedrijven als installatiebedrijven. Een cursus kan gevolgd worden via verschillende partijen. Waaronder de Warmtepomp Academy

Op dit moment zijn er onvoldoende installateurs die in het bezit zijn van het benodigde papiertje. Kans grijpen dus! Met het steeds populairder worden van de warmtepomp, maakt zo’n certificaat tenslotte omzet mogelijk. Ander pluspunt is dat de plaatsing van een warmtepomp bijdraagt aan de vernieuwde energiedoelstellingen. Nog duurzaam ook!

‘Wie zaait, zal oogsten. Zit uiteindelijk iedereen er warmpjes bij!’

Kortom, wie zaait zal oogsten. Investeren in een training en daarmee certificering levert uiteindelijk inkomsten op. Zit uiteindelijk iedereen er warmpjes bij! Let op, voor sommige gebieden is een vergunning nodig voor het plaatsen van een warmtepomp.

Meer lezen

Deel dit artikel: