Mobiel pinnen! Voor wie is het een uitkomst?

Deel dit artikel:

Ondernemer Hein Beentjes staat ons in zijn werkplaats al glimlachend op te wachten. Een ding is duidelijk: Hein en zijn werkplaats zijn een. Hij voelt zich hier thuis. “Vroeger werkte ik als ontwerper van winkelinterieurs voor bekende kledingmerken. Als de prototypes bevielen moesten we er meteen 100 stuks van maken. Het waren prachtige meubels, maar de herhaling van dat werk vond ik niet leuk. De prototypes maken, daar haalde ik mijn plezier uit.”

Anderhalf jaar geleden startte Hein daarom zijn eigen meubelmakerij. Hij wilde weer unieke meubels maken waar een goed en duurzaam verhaal achter zit. Met zijn onderneming ‘Hout van Hein’ specialiseert hij zich in het maken van vintage meubels. “Het is best spannend om ineens voor jezelf te werken, maar ik ben blij die keuze gemaakt te hebben. Elke dag mag ik weer iets unieks maken voor een klant. Ik begon met het verkopen van vintage meubels op markten. Puur om naam op te bouwen. Nu ik een klantenkring heb opgebouwd, kom ik er bijna niet meer aan toe om naar markten te gaan.” Voor de werkplaats liggen grote boomstammen. Hein begint te glunderen. “Ja, deze komen uit het park in Amsterdam-West, ze moesten daar weg dus kon ik ze krijgen. Eigenlijk is dat met al mijn meubels zo. Ik kan vaak precies vertellen waar de boom van elk meubel stond vroeger. Zo probeer ik in het klein ook bij te dragen aan het milieu. Ik hergebruik oud hout of hout van bomen die gekapt worden vanwege bijvoorbeeld omvalgevaar.”

“Aangezien ik net gestart ben is het fijn dat ik op basis van aanvragen kan werken. Zo hoef ik geen grote voorraden aan te houden. Hetzelfde geldt voor het gebruik van mobiel pinnen. Bij SumUp heb ik geen vaste kosten en ik neem hem overal gemakkelijk mee naartoe. Zo kunnen klanten op de markt pinnen of bij mij in de werkplaats. Dat is perfect voor een startende ondernemer of zoals ik: een mobiele ondernemer.” Wil je meer weten over het gemak van mobiel pinnen van SumUp? Neem dan een kijkje bij ons aanbod services!

Deel dit artikel: