NieuwsOver Bouwmaat

Ron Snoijs genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider 2022.

Deel dit artikel:

Ron Snoijs van Bouwmaat Den Bosch behoort landelijk bij de laatste drie genomineerden ‘beste praktijkopleider’ voor mbo-studenten. Dat maakte SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) op 17 maart 2022 bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Blij verrast

Ron leidt sinds tientallen jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische – en sociale vaardigheden. Ron is blij verrast met de nominatie: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat een goede praktijkopleiding zorgt voor een beter uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben”.

Bekendmaking op 16 mei

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Aandacht voor leerbedrijven

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Meer informatie kun je vinden op de website van SBB.

Deel dit artikel: