Deel dit artikel:

De Systainer van Festool is al jarenlang een begrip onder professionele bouwers. Met deze schokbestendige, modulaire gereedschapsbox berg je jouw gereedschap netjes op en vervoer je het veilig. De Systainer groeide de afgelopen jaren uit tot een compleet systeem dat veel mobiele oplossingen biedt op je klus, in de werkplaats en onderweg. Met de Systainer³ maakte Festool dit slimme systeem nog een stukje slimmer.

Gereedschappen en accessoires veilig opslaan en transporteren, zonder onnodig gebruik van karton. Het is het doel waarmee Festool zo’n 30 jaar geleden de Systainer ontwikkelde; een slimme robuuste gereedschapskoffer. Langzaam maar zeker groeide het tot een variabel opberg- en transportsysteem, compleet met diverse compacte machines voor op de bouwplaats. Een systeem waar vele professionele bouwers elke dag gebruik van maken.

Festool systainer serie

Professionele mobiele bescherming

De basis van het systeem is nog altijd de Systainer-koffer. In deze robuuste, schokbestendige gereedschapsboxen berg je jouw gereedschap slim en ruimtebesparend op. Het is daardoor zeer goed beschermd tegen stof, spatwater en extreme temperaturen. Ook zijn er speciale inzetstukken beschikbaar die je naar eigen inzicht kan gebruiken. Zou houd je overzicht op al je accessoires en verbruiksmateriaal. Door de speciale modulaire constructie zijn de Systainers stapel- en koppelbaar, ook met eerdere generaties. Van de werkplaats, het transport in je bus tot aan de bouwplaats, in de Systainers is alles perfect beschermd en geordend op zijn plaats. Je neemt je spullen handig en compact mee. Bovendien ziet het er ook nog eens professioneel uit richting je klanten.

Samen verder verbeteren

Festool wil de mobiliteit van professionele bouwers optimaal ondersteunen. De Systainer speelt een belangrijke rol hierin. Daarom is er veel aandacht om ook dit Festool product steeds verder te verbeteren en ontwikkelen. Festool staat erom bekend dit samen met en voor vakmensen te doen. Ook bij de verdere ontwikkeling van de Systainer zijn de mensen uit het vak zeer nauw betrokken.

De Systainer wordt geprezen om zijn enorme verscheidenheid en veelzijdigheid in de werkplaats en op de bouwplaats. Dit is dan ook altijd het vertrekpunt geweest bij een verdere verbetering. Het leverde in de loop der jaren onder andere het T-LOC sluiting systeem op waardoor je als professional nog maar één hand nodig had om het systeem te openen, sluiten en koppelen. Het intensieve contact met klanten zorgde er ook voor dat er, op speciaal verzoek van hen, een open gereedschapskist SYS-ToolBox kwam. Deze is dankzij de in te klappen handgreep ook stapelbaar.

Compleet koppelbaar systeem

Het is bovendien mogelijk om Systainers te koppelen aan Festool stofzuigers. Voor wie zonder stofzuiger zijn Systainertoren wilde vervoeren, kwam er de Systainer-trolley SYS-Cart. Dit is zonder meer uniek aan het Systainersysteem: diverse innovatieve machines zijn in de loop der jaren ontwikkeld in het Systainer-model.
Neem bijvoorbeeld de Festool SYS-PowerStation. Een slimme oplossing voor energieopslag die je volledig onafhankelijk maakt van stopcontacten, generatoren en bouwstroomverdelers. Een oplossing als de PowerStation past direct in het systeem, is koppelbaar met andere Systainers, trolleys, stofzuigers en past natuurlijk naadloos in het speciale Bott transportsysteem.

Systainer³: Meer keuze, handige toevoegingen

Een succesvolle oplossing als het Systainersysteem verder verbeteren bleek nog een hele kluif. Toch is het Festool gelukt! De Systainer³ is veelzijdiger in zijn mogelijke toepassingen in de werkplaats, op de bouwplaats en voor transport dan zijn voorgangers. De Systainer³ is verkrijgbaar in verschillende breedten en hoogten. Ze zijn iets hoger, met uitzondering van de SYS3 M 112. Dit levert nog meer gebruiksgemak op. Ook is er een extra maat Systainer met een hoogte van 137mm, waardoor de keuze is uitgebreid naar zes. Je kunt de Systainer³ uiteraard combineren met alle oudere Systainer-modellen. Een andere mooie aanvulling is de TOPROCK die veel vakmensen letterlijk als muziek in de oren zal klinken: in het deksel zit de nieuwe Bluetooth-speaker verwerkt. Vier krachtige speakers zorgen in combinatie met de slimmontworpen resonantiekamer voor een helder en vol geluid. Zo knalt dus ook jouw favoriete muziek uit de speakers om je klus te klaren. Aan werkelijk alles is gedacht.

Systainer³ Organizer

Nieuw in het systeem is de Systainer³ Organizer. Deze slimme toevoeging heeft een transparant deksel waardoor het opbergen en gebruiken van kleine onderdelen nog makkelijker wordt. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen met in totaal zeven bakjes van verschillende groottes voor kleine onderdelen.

Naadloos in een bedrijfsauto

We noemden zojuist al even het Bott transportsysteem. Bij de ontwikkeling van de Systainer³ is ook veel aandacht besteed aan het daadwerkelijke vervoer richting de bouwplaats in een bedrijfswagen of bus. Hierbij is nauw samengewerkt met Bott bedrijfswageninrichting. Het zorgt ervoor dat Systainer³ naadloos past in de Bott vario 3 bedrijfswageninrichting. Dit komt onder ander door de geïntegreerde geleiderails in de Systainer³. Aan de minst hoge boxen is bovendien een handgreep aan de smalle zijde toegevoegd. Hierdoor pak je de boxen nog makkelijker uit je bus (bovendien wordt het ook makkelijker dragen).

Het is een mooi voorbeeld van hoe de Systainer zich steeds verder ontwikkelt tot een compleet compact multifunctioneel opberg- en transportsysteem voor op en richting de bouwplaats. Van een revolutionaire gereedschapskoffer naar een compleet systeem!

Deel dit artikel: