Verfspuiten: Wagner en Titan vergeleken

Deel dit artikel:

Steeds vaker worden grote oppervlakken met moderne verfspuitapparatuur gespoten. Niet gek, want de klus is een stuk sneller geklaard dan met traditionele verfrollers en kwasten. Spuit je bijvoorbeeld een wandje van 16 m², dan bespaar je al snel 75% aan tijd.

Spuiten is niet alleen sneller, het is ook een stuk eenvoudiger, vooral bij moeilijk bereikbare plekken. Daarbij ziet het eindresultaat er nóg strakker en professioneler uit. De structuur van het oppervlak blijft namelijk behouden en levert daardoor een zichtbaar strakke afwerking op. Een ander voordeel van een verfspuitsysteem is de gelijkmatige verflaag en de perfecte dekking. Bouwmaat heeft verfspuiten van Wagner en Titan in het assortiment. We vertellen je graag meer over de verschillen en de toepasbaarheid, zodat jij weet welke verfspuit het beste bij je past.

De ene spuit is de andere niet

Zowel Wagner als Titan verfspuiten behoren tot de top van de markt. Beide merken hebben veel ervaring
in het ontwikkelen en fabriceren van verfspuitapparatuur. Waar Wagner zowel de doe-het-zelf als de professionele markt bedient, richt Titan zich vooral op de professionele markt. Bouwmaat heeft de Control Pro range van Wagner en de Impact 400 van Titan in het assortiment. Deze pompen zijn qua prijs en specificaties niet met elkaar te vergelijken. Dat het beide topmerken en toppompen zijn die positief beoordeeld worden, spreekt voor zich. Wat zijn dan precies de verschillen?

Superkrachtige Titan 
Impact 400

De Titan Impact 400 is een zeer krachtige, robuust gebouwde pomp; krachtig genoeg om professionele verf zonder te verdunnen op te spuiten. Dit geeft vooral een voordeel in de snelheid, de verf is meestal met één laag al dekkend. De pomp houdt, ondanks de dikte van de verf, de druk constant. Dankzij het professionele Titan RX pistool werkt deze pomp zeer prettig en gecontroleerd. De Impact 400 heeft een dubbelwerkende plunjer, dit geeft meer opbrengst en is minder slijtagegevoelig. Hierdoor is de levensduur van de pomp erg lang. Deze voordelen verklaren dat dit de duurdere pomp van de twee is. Kortom: dé pomp die je langdurig en dagelijks kunt inzetten voor je professionele verfklussen!

Wagner Control Pro

De Wagner Control Pro is iets minder krachtig dan de Titan Impact 400, waardoor de verf meestal verdund moet worden en je vaak twee keer moet spuiten voor een mooi resultaat. De Wagner is nog altijd sneller dan rollen en kwasten en geeft daarnaast een strakker eindresultaat. De Control Pro heeft een enkelwerkende plunjer en is dan ook goedkoper dan de Titan Impact 400.
De pomp levert maximaal 110 bar, dat is fijn werken voor sporadisch gebruik met verdunde verf of dunne muurverf. De Wagner Control Pro is verkrijgbaar in de varianten 250 M en 350 M. De 350 M is sneller, heeft een grotere motor, een langere slang en is iets zwaarder. De Wagner Control Pro is een geweldige pomp voor de beginnende spuiter, die zijn of haar eerste meters gaat maken.

 Wagner Control Pro 250 MWagner Control Pro 350 MTitan Impact 400
ProjectgrootteKlein tot middelKlein tot middelMiddel tot groot
GebruikSporadischSporadischIntensief / Dagelijks
Max. Debiet1,25 liter/minuut1,5 liter/minuut1,62 liter/minuut
Max. Tipgrootte (1 spuitpistool)0,019” (0,48 mm)0,019” (0,48 mm)0,021” (0,53 mm)
 110 bar110 bar207 bar
Motor450 W530 W644 W
Gewicht7.1 kg13 kg13.6 kg
Slang9 meter15 meter15 meter

Is er nog meer?

Jazeker! Naast de prestaties zijn er accessoires die het werk nog makkelijker maken. Zo heeft de Control serie een uitgebreid assortiment met verlenglansen, spuittips, enzovoorts. Je bent echter nog flexibeler met de Impact 400 door de keuze uit nóg meer spuittips en accessoires (verlenglansen, spuittips, bovenbak voor lak/speedshield, enzovoorts). Beide pompen werken met een lage druk en veroorzaken weinig nevel, perfect voor gebruik binnenshuis. Je hoeft aanzienlijk minder af te plakken waardoor je tijd bespaart. Omdat er minder verf door verneveling wordt verspild, heb je ook nog eens minder materiaal nodig dan wanneer je rolt of kwast.

TIPS EN TRICKS BIJ HET VERFSPUITEN

  • Gebruik alleen schone emmers en zorg dat er geen opgedroogde verfdelen in de emmer komen.
  • Meng met een schone mengstaaf het spuitmateriaal altijd op met een boormachine op lage toeren.
  • Stel de druk voor het spuiten van muurverf in op maximaal.
  • Als er strepen in het spuitbeeld zitten, check dan de filters en de spuittip en verdun de verf eventueel.
  • Gebruik een verlenglans voor het spuiten van plafonds en hoge wanden.
  • Houd een spuitafstand van ongeveer 25 tot 30 centimeter aan.
  • Overlap een derde van de eerder gespoten baan met de nieuwe baan.
  • Open en sluit het pistool naast het te spuiten object.
  • Open het pistool pas in de spuitbeweging en niet in stilstand.
Deel dit artikel: