GereedschapMateriaal en gereedschap

Perfect voor elke klus: de machines van Fein

Deel dit artikel:

Een Multitool mag eigenlijk niet in je gereedschapskist ontbreken. Door de enorme keuze aan accessoires is het mogelijk om dit stuk gereedschap voor allerlei denkbare toepassingen in te zetten.

De uitvinder en marktleider van het oscillerende elektrisch gereedschap is de Duitse firma Fein. In 1967 brachten zij dit gereedschap op de markt dat werkt op basis van extreem snelle en krachtige trillingen. De in Duitsland geproduceerde machines en het uitgebreide assortiment aan accessoires zijn de afgelopen 50 jaar continu doorontwikkeld, dusdanig dat het als één geïntegreerd systeem kan worden beschouwd.

Een machine voor duizend dingen

De vele toepassingen kunnen als volgt worden gegroepeerd:

  • Zagen
  • Schuren
  • Doorslijpen en vijlen
  • Snijden en schrapen
  • Reinigen en polijsten

Onder de motorkap

De machines van Fein hebben, afhankelijk van het type, diverse slimme elementen ingebouwd. Zo zijn ze allemaal voorzien van de Starlock (Plus of Max) gereedschaphouder en het gepatenteerde QuickIn snelspansysteem. In een handomdraai kunnen hiermee accesoires, zonder gereedschap, veilig worden gewisseld. Ook garandeert het een perfecte passing. De maximale krachtoverbrenging resulteert in meer snelheid om de klus te klaren.
Voor minimale trillingen in de handen en minder lawaai, is het anti-vibratiesysteem ontwikkeld. Door de behuizing en motor door middel van elastische dempingselementen van elkaar te ontkoppelen, leidt dit tot 70% minder trillingen en 50% minder lawaai. Zo wordt het werken comfortabeler en de productiviteit tot 30% verhoogd. De machines zijn voorzien van een tachogenerator, een stuk elektronica dat, ook tijdens belasting, voor een constante toerentalregeling zorgt.

Fein modellen

Overzicht van Fein modellen

Klik voor een vergroting

De MultiTalent met 250W motor is het instapmodel van FEIN. Hiermee kunnen de lichtere klussen worden geklaard. Voor meer vermogen, meer snelheid en minder vibraties is de MultiMaster 350W de juiste keuze. De SuperCut met 450W motor is een echte krachtpatser; hiermee kunnen de zwaarste renovatie klussen worden uitgevoerd. Denk hierbij b.v. aan dilatatie voegen, butyleen kit verwijderen of diep en veelvuldig houtrot saneren.

Deel dit artikel: