ALLES MagazineDuurzaamKlussenMateriaal

Duurzame houtreparatie met Repair Care Bio Flex™ Allround

Deel dit artikel:

Het goed en langdurig repareren van hout is vakmanschap. Hierbij vertrouw je op de beste materialen. Repair Care is al jaren een goede keuze voor hoogwaardig houtherstel. Met de nieuwe Bio Flex™ Allround reparatiepasta van Repair Care is duurzame houtreparatie nu mogelijk. Dit is de eerste gecertificeerde epoxy houtreparatiepasta met 40% biobased grondstoffen.

Kiezen voor reparatie

Bij het streven naar duurzaamheid speelt reparatie een cruciale rol. Kom je tijdens een schilderklus een kozijn met houtrot tegen? Overweeg dan eerst herstel in plaats van vervanging. Vaak is slechts een klein deel van het houtwerk rot en kan reparatie volstaan. Vervanging lijkt soms sneller en goedkoper, maar dat is niet altijd het geval. Reparatie met epoxy is efficiënt, duurzaam en biedt langdurige kwaliteit. Dit maakt houtreparatie vaak de verstandigere keuze.

Voordelen van Bio Flex™ Allround

Kiezen voor reparatie met Bio Flex™ Allround bespaart niet alleen tijd en kosten, maar verlengt ook de levensduur van het houtwerk. Dit product is snel overschilderbaar en geschikt voor gebruik bij zowel warme als koude weersomstandigheden.

Duurzaam werken

De Bio Flex™ Allround van Repair Care is bijzondere omdat het de eerste gecertificeerde houtreparatiepasta is die 40% biobased grondstoffen bevat. Bijna de helft van de gebruikte grondstoffen komt uit hernieuwbare bronnen, wat het gebruik van fossiele brandstoffen vermindert. De pasta heeft het ‘OK BIOBASED’ keurmerk van TÜV Austria. Het keurmerk biedt een hoogwaardige kwaliteitsgarantie voor de hernieuwbaarheid van grondstoffen. Het geeft jou de zekerheid dat je reparaties effectief én duurzaam zijn.

Duurzame houtreparatie met Repair Care Bio Flex™ Allround

Veelzijdig inzetbaar

De Bio Flex™ Allround is niet alleen duurzaam, maar ook veelzijdig inzetbaar. Gebruik het voor permanente reparaties aan beschadigd rot hout in kozijnen, trappen, deuren, meubels, en meer. Ook voor verlijmen en vullen van scheuren, noesten en (open) verbindingen is deze pasta ideaal. Restaureren, renoveren en modelleren van houtconstructies en profielen is eenvoudig met deze pasta, geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Bovendien kun je er ook andere materialen zoals beton, gips, metselwerk en metaal mee repareren. Na slechts 12 uur is de pasta schuur- en overschilderbaar, waardoor projecten snel afgerond kunnen worden zonder verlies van kwaliteit.

Een perfect eindresultaat

Met Bio Flex™ Allround voer je reparaties uit met een laagdikte van 5 tot 50 millimeter bij temperaturen van 0 tot 35 graden. Dankzij de verwerkingstijd van 20 tot 25 minuten (bij 20 graden), werk je makkelijk en snel. De pasta krimpt niet of zakt niet uit, wat een een strak eindresultaat levert. Het groene mengcontrolesysteem zorgt voor een nauwkeurige menging, terwijl voorbehandeling met de Dry Fix® Uni de hechting optimaliseert.

Vakmanschap blijft belangrijk

Ondanks dat de Bio Flex™ Allround gemakkelijk en prettig te verwerken is, blijft vakmanschap essentieel. Repair Care biedt gecertificeerde opleidingen voor het behandelen van houtrot en -schade, op drie niveaus. Daarnaast bieden ze projectbegeleiding aan en verstrekken indien nodig advies.

Deel dit artikel: