Inspiratie

Een uitbouw realiseren: Bouwmaat heeft alles in huis!

Deel dit artikel:

Iedereen is op dit moment veel thuis, ook jouw klant. Of ze nu thuiswerken of vaker uitgebreid staan te koken. Een beetje meer leef- of werkruimte in huis is zeker geen slecht idee. Met een uitbouw kun je dit makkelijk realiseren.

Een bijkomend voordeel is dat je de waarde van het huis een boost geeft. Wanneer je als professional een perfecte uitbouw gaat realiseren, kom je veel verschillende klussen tegen. Bouwmaat heeft daarvoor alles in huis: van fundering tot en met afwerking. Bovendien adviseren we je natuurlijk graag. Bouwmaat heeft alles om de perfecte uitbouw te realiseren! 

Een uitbouw kan aan de achterkant van een woning veel extra ruimte bieden. Handig als je een iets grotere keuken wilt, net iets meer ruimte nodig hebt in de woonkamer of misschien een werkplek wilt creëren. Het vergroot de leefruimte en je realiseert meer licht zonder dat je klant hoeft te verhuizen. Het kost een deel van de tuin, maar dit is zeker de moeite waard. Vooral nu we vaker thuis zijn. Een ander voordeel is dat een huis meer waard wordt. De waardevermeerdering varieert van 60 tot 100 procent van de kosten van de verbouwing.

Bespreek de wensen van de klant 

Voordat je aan de slag gaat bespreek je alle wensen van de klant en bovendien adviseer je hen. Kies je bijvoorbeeld voor een serre of een uitbouw? Een serre is een op zichzelf staande ruimte en creëert echt een buitengevoel. Daarom bestaan serres voornamelijk uit glas. Een uitbouw is een vergroting van de bestaande ruimte. Kijk dus goed wat het doel is van de nieuwe extra ruimte. Een keuken of badkamer in een uitbouw vraagt andere werkzaamheden en materialen dan een extra slaapkamer of een vergroting van de woonkamer. Welke ramen en deuren wil de klant? Heeft hij of zij misschien interesse in zonnepanelen? Door de grote flexibiliteit zijn er volop mogelijkheden. Ook in het uiterlijk van de uitbouw. Maar zorg er als professional wel altijd voor dat de uitbouw past bij het uiterlijk van het huis.

Waar moet je rekening mee houden?

Een uitbouw realiseren is een flinke, maar interessante klus. Je begint uiteraard met de fundering. Dat is een van de belangrijkste onderdelen. Een fundering is niet altijd nodig, zoals bij een houten uitbouw. Bij een stenen uitbouw daarentegen is een goede fundering essentieel om scheurvorming en verzakking te voorkomen en de veiligheid te garanderen.

Doorbreken

Iets daarna ga je de gevel doorbreken, let erop dat het bestaande pand niet beschadigd. Uiteraard heb je vooraf al een sterkteberekening gemaakt voor de constructie. Vind je dit lastig? Bouwmaat kan je hier mee helpen, medewerkers hebben toegang tot Easy Order systeem. Dit slimme programma berekent de fundering en begane grondvloer voor aanbouw- en renovatieprojecten. Het betreft geen constructieve berekening.

Vergunning

Ook moet je rekening houden met de vergunning. Een uitbouw aan de achterkant van een huis is vaak zonder vergunning mogelijk, maar check het toch even voor de zekerheid bij de gemeente! Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je op kunt letten. We hebben een handig overzicht voor je gemaakt. 

Materialen koop je bij Bouwmaat

Alle verschillende bouwmaterialen die je nodig hebt om een uitbouw te verwezenlijken vind je bij Bouwmaat. Van de fundering tot en met de afwerking. Wil je advies of tips? Vraag het dan in jouw Bouwmaat-vestiging! 

Deel dit artikel: