Deel dit artikel:

Accuboormachines van Milwaukee onder de loep: Bouwmaat vergelijkt mogelijkheden en technieken.

Milwaukee schroefboormachine M18 FDD2 en klopboormachine M18 FPD2

Schroefboormachine M18 FDD2

accuboormachine MilwaukeeEen van de kenmerken van de Milwaukee M18 FDD2 accuboormachine is zijn opvallend hoge koppel. Het maximale koppel is namelijk maar liefst 135 Nm, wat het de krachtigste van de vier uitgelichte schroefboormachines maakt. Je kunt in totaal kiezen uit veertien koppelinstellingen. Hierdoor boor je met deze machine moeiteloos de grootste gaten in hout en staal.

De M18 FDD2 is voorzien van een koolborstelloze POWERSTATE™ motor. Hierin zijn langere en dikkere koperen windingen verwerkt waardoor de motor sterker wordt en efficiënter met de energie omgaat. De stevige boorkop maakt de M18 FDD2 geschikt voor zwaar gebruik en je bits kun je dankzij de 13 mm metalen snelspanboorhouder snel verwisselen. De twee mechanische standen zijn ruim voldoende om snel te kunnen boren en bevestigen. De ingebouwde verlichting en een volledig sta- len riemclip maken het comfortabel werken compleet.

Alle Milwaukee M18™ accu’s passen op je M18 FDD2: 2.0 Ah tot en met 9.0 Ah. Kies je voor de 9.0 Ah, houd er dan wel rekening mee dat je machine 300 gram zwaarder wordt ten opzichte van de 5.0 Ah. Ook passen de High Output accu’s onder de machine, tot zelfs 12 Ah. Handig als er tijdens de werkdag geen werkend stopcontact aanwezig is. De REDLITHIUM™-ION- accu’s van Milwaukee hebben een zeer stevige constructie. Met deze accu’s kun je onder zeer extreme omstandigheden werken.

Kenmerkend voor Milwaukee is de REDLINK™-technologie. Deze beveiligingselektronica in zowel de machine als de accu zorgt ervoor dat de machine niet overbelast raakt. Mede hierdoor ben je met de M18 FDD2 gegarandeerd van optimale prestaties en een lange levensduur.

Interesse in de Milwaukee M18 FDD2? Ga naar jouw Bouwmaat vestiging voor informatie en bestelmogelijkheden.

Klopboormachine M18 FPD2

De Milwaukee M18 FPD2 accuboormachine is in feite dezelfde machine als de M18 FDD2, maar dan met toegevoegde klopboorfunctie. Het maximale koppel bedraagt tevens 135 Nm. Ook onder de klopboormachines levert Milwaukee dus de krachtigste variant. Dit maakt deze machine tevens geschikt voor zware toepassingen. De M18 FPD2 is slechts 175 mm lang. Dit is bijvoorbeeld 30 mm korter dan de Makita DHP481RTJ, wat hem zeer geschikt maakt in kleine ruimtes. De slagfrequentie loopt van 0 tot 32.000 slagen per minuut, ruim voldoende om gaten van maximaal 16 mm in steen te boren. Ook werk je met hetzelfde accusysteem met gelijke voordelen.

Serie “Vergelijking accuboormachines”

Dit artikel over de nieuwe accuboormachines van Milwaukee is onderdeel van een serie waarin we accuboormachines van verschillende merken vergelijken. Het inleidende artikel en alle merken vind je hieronder:

Het algemene artikel “Vergelijking accuboormachines” inclusief handige tabel

Wist je dat je jouw recent aangeschafte Milwaukee accuboormachine ook kan registreren via Bouwmaat.nl? We hebben links naar registratiepagina’s van de professionele merken op een rijtje gezet.

Deel dit artikel: