Fundering: alle materialen voor de fundering

Er zijn resultaten

Heb jij een klus waarbij je een fundering gaat maken? Bij Bouwmaat vind je alle materialen die je nodig hebt voor de fundering. Denk hierbij aan funderingsvloeren, wapening en bekisting. Daarnaast vind je bij ons ook alle benodigde gereedschappen en informatie die je nodig hebt om de fundering te maken.

Wat is een fundering?

Een fundering wordt ook wel het fundament genoemd en is het gedeelte van een gebouw of constructie dat ervoor zorgt dat het eigen gewicht en de daarop uitgevoerde krachten overgedragen kan worden op de ondergrond. Kortom: een fundering is onmisbaar in de bouw en noodzakelijk om verzakking te voorkomen.

Welke soorten fundering zijn er?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten fundering:

  • Fundering op staal
  • Paalfundering
  • Algemene funderingsplaat (zwevende vloerplaat)
  • Puttenfundering
  • Poerenfundering (pijlerfundering)
  • Caissonfundering

Hoe diep moet een fundering zijn?

Hoe diep de fundering moet zijn is afhankelijk van de ondergrond en wat je gaat bouwen. In principe geldt dat de fundering altijd op de vaste grond moet worden gebouwd en minimaal 60 cm diep moet zijn.

Materialen voor de fundering kopen

Materialen voor de fundering kopen? Dan ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Bij ons vind je materialen van merken als De Hoop Pekso, First Base en Fis Profi. De materialen voor de fundering zijn eenvoudig online te bestellen of koop je materialen bij een Bouwmaat vestiging bij jou in de buurt. Heb je nog een vraag over de fundering die je gaat maken of over de materialen die je daarvoor nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven je graag persoonlijk advies.