InspiratieMateriaalMateriaal en gereedschap

Bouwtrends: Keukenboiler

Deel dit artikel:

Klanten zijn steeds meer op zoek naar luxe. Ook in de keuken. Zeker wanneer deafstand tussen de spoelbak en cv-ketel wat langer is, is het soms even wachten op echt warm water uit de kraan. Voor de klant die dit niet meer wil, is een keukenboiler van Itho Daalderop een perfecte oplossing!

Snel een royale hoeveelheid warm water tappen, een keukenboiler maakt het mogelijk. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Bij de keuze voor de juiste boiler spelen verschillende zaken een rol. Dit zijn de hoeveelheid direct warm water dat wordt geleverd, het ruimtegebruik en de energiezuinigheid. Bouwmaat biedt haar klanten keukenboilers van Itho Daalderop. De Close-in 15L en 10L en de Itho Daalderop Close-in Compact zijn alle drie keukenboilers die het mogelijk maken om direct warm water te tappen. Kenmerkend voor deze keukenboilers is het hoge comfort dat ze leveren tegen een zeer laag verbruik.

Keuzes in tankinhoud

De boilers verschillen in omvang en de hoeveelheid beschikbaar warm tapwater. De Itho Daalderop Close-in is beschikbaar in 15 liter en 10 liter. De Compact variant beschikt over een tankinhoud van 5 liter. De Close-in 15L biedt uiteraard de grootste hoeveelheid direct warm water; tot 39 liter bij 40 °C. Bij de Close-in 10L is dit tot 26 liter en bij de Close-in Compact tot 14 liter.

Slim omgaan met ruimte

Een keukenboiler wordt doorgaans bij de klant in de keukenkast geplaatst. Dit heeft invloed op de ruimte die overblijft in de keukenkast en zal daarmee een rol spelen in de keuze van de klant. De Itho Daalderop Close-in 15L en 10L zijn zeer compact. Hierdoor hebben ze nog geen half keukenkastje nodig. De Close-in Compact is de overtreffende trap in ruimtebesparing. Deze keukenboiler past namelijk achter de plint in de keukenkast maar levert niet in op het gebied van warmwatercomfort. De Close-in Compact is zowel verticaal als horizontaal achter de keukenplint te plaatsen.

Duurzame oplossing

Een groot voordeel van het plaatsen van een keukenboiler is dat het water niet meer helemaal vanuit de cv hoeft te komen. Wanneer dit wel het geval is, duurt het soms wel een minuut voor het water de door de klant gewenste temperatuur bereikt. Steeds als de kraan wordt opengedraaid voor warm water, spoelt er dus een minuut lang water weg dat niet wordt gebruikt. Het aantal liter water wat hiermee jaarlijks wordt verspild, is enorm. Met een keukenboiler is deze waterverspilling verleden tijd. Dit kan voor klanten uiteraard zeer interessant zijn.
Kenmerkend voor de boilers van Itho Daalderop is dat ze uitstekend zijn geïsoleerd. Dit zorgt voor een minimum aan energieverlies van gemiddeld 1°C per uur. Dit betekent dat de boiler pas na drie dagen volledig is afgekoeld en daarmee erg energiezuinig is. Alle elektrische boilers van Itho Daalderop zijn bovendien gemaakt van koper. Dit kwalitatief hoogwaardige materiaal heeft een zeer lange levensduur en is zeer onderhoudsarm. Ook op deze gebieden zijn de keukenboilers van Itho Daalderop dus een duurzame keuze.

Doorlopend innovatief: energiezuinig en zelflerend

Op de markt van keukenboilers worden continu stappen gezet. Zo introduceerde Itho Daalderop in oktober 2017: de Smartboiler. De Smartboiler (30L tot 150L) is een zelflerende boiler die het oplaadmoment aanpast op het consumptiepatroon van de gebruiker. Hierdoor wordt een energiebesparing van 10% gerealiseerd. De Green Energy Smartboiler is een innovatie die nog energiezuiniger is. Deze slimme boiler gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie die soms op het net is om tussentijds te verwarmen. Omdat het energieverbruik van de Green Energy Smartboiler tevens online met een app is te monitoren, kan de energiebesparing oplopen tot 12%. De Green Energy Smartboiler is leverbaar vanaf medio 2018.

Bekijk het assortiment Itho Daalderop boilers bij Bouwmaat.

 

Meer lezen

Deel dit artikel: