MateriaalMateriaal en gereedschap

Beperk inbraakrisico met de AXA veiligheidsproducten

Deel dit artikel:

Als professionele bouwer kun je jouw klant op verschillende manieren helpen bij het beveiligen van de woning. Met de veiligheidsproducten van AXA beperk je het risico op een inbraak flink voor jouw klant. Goed advies én de juiste AXA Home Security veiligheidsproducten van hoge kwaliteit vormen hierbij de basis. AXA is al meer dan 120 jaar een begrip op het gebied van hang- en sluitwerk. Alle producten zijn voorzien van het SKG-logo en hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat betekent dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. In dit artikel delen we een aantal van de belangrijkste tips van AXA.

In dit artikel:

Andere woning: vervang de cilinders

Weet je waar heel veel van jouw klanten niet aan denken als ze een nieuwe woning betrekken? Het vervangen van de cilinders. AXA raadt nieuwe eigenaren van een woning steevast aan dit wel te doen. Waarom? Om er zeker van te zijn dat jij als enige de sleutel van de woning hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een flinke meerderheid van de woningeigenaren hun huissleutel doorgeeft aan anderen.
Denk aan kinderen, buren, enzovoorts. Handig als je jezelf per ongeluk hebt buitengesloten of voor het bewateren van de planten tijdens de vakantie. Deze sleutels komen bij een verhuizing echter lang niet altijd terug.

Welk type cillinder je kiest is van een aantal zaken afhankelijk. Ten eerste zijn er verschillende gradaties in beveiliging. Van cilinders die bestand zijn tegen boor- en aftastbeveiliging, tot cilinders die bijvoorbeeld ook een gevarenfunctie, slagsleutel- of kerntrekbeveiliging hebben. Er is keuze uit vier verschillende veiligheidsklassen en binnen die series kun je ook weer allerlei extra veiligheidsfuncties kiezen, variërende tussen het SKG 2 of SKG 3-keurmerk. Zo zit bijvoorbeeld bij de Ultimate & Xtreme Security-classes standaard een Security Card. Hiermee kan jouw klant enkel op vertoning van dit certificaat sleutels of cilinders nabestellen. Illegaal kopiëren wordt hiermee voorkomen!

Daarnaast is de lengte van de huidige cilinders natuurlijk van belang. Over het algemeen komt een standaard dubbele cilinder in de voor- of achterdeur het vaakst voor, bijvoorbeeld in de maatvoering 30-30 mm.

Is er cilindermaatwerk nodig? In jouw Bouwmaat-vestiging bestel je via de AXA Cilinder- en sleutelservice in een paar stappen eenvoudig een nieuwe set (gelijksluitende) cilinders op maat of extra cilinders of sleutels.

Buitendeuren: veiligheidsbeslag en verder

Bij een onvoldoende beveiligde woning heeft een inbreker vaak maar 30 seconden nodig om via de buitendeur binnen te komen. Snel genoeg om niet te worden opgemerkt. AXA adviseert minimaal voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te gaan op buitendeuren. Dit product, voorzien van het SKG 3-keurmerk, is niet alleen extra inbraakwerend omdat het beschermt tegen het zogenoemde cilindertrekken, het zorgt ook voor zichtbare bescherming wat cruciaal is bij het voorkomen van een inbraak. Inbrekers herkennen het beslag meteen en weten dat het te lang gaat duren om binnen te komen. Adviseer je klanten de ramen en deuren, bij afwezigheid, altijd af te sluiten én op slot te draaien. Als je je raam of deur met goedgekeurde sloten open laat staan, dan heb je er weinig aan!

Uiteraard zijn er nog veel meer middelen beschikbaar om buitendeuren extra te beveiligen. Naast de veiligheidscilinder is ook een veiligheidsdeurslot vrijwel op elk huis toepasbaar. Het openbreken van een deur met een AXA-veiligheidsdeurslot is heel erg moeilijk. Daar zorgen de verstevigde RVS-voorplaat en de geharde stalen beveiligingspennen in de nachtschoot voor.

Veiligheidsbeslag, – cilinder en -deurslot

Volgens AXA hebben deze drie maatregelen, zeker in combinatie, direct het meeste effect en dragen bij aan een complete deurbeveiliging. Dat neemt niet weg dat je uit veel meer producten kunt kiezen om de buitendeuren van je klant extra te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsscharnieren met of zonder een ingebouwde dievenklauw. Die maken het onmogelijk een deur via de scharnierkant te openen, zelfs na het verwijderen van de scharnierpennen.

Vergeet de ramen niet: afsluitbaar raambeslag

Ook van buitenaf toegankelijke ramen zijn populair onder inbrekers. Een (slaapkamer)raam boven een uitbouw of een andere relatief makkelijk bereikbare plek zijn niet te onderschatten routes voor dieven.
Daarom is het ook belangrijk om de ramen in de woning te beveiligen met bijvoorbeeld afsluitbaar raambeslag. Anders hebben inbrekers vaak alleen een schroevendraaier nodig om een raam te openen. Met een AXA oplegslot of een veiligheidsraamsluiting, voorzien van het SKG-keurmerk, sluit je een raam veilig af en voorkom je open wrikken. Voor de beveiliging van een klep- of kiepraam kun je kiezen voor de AXAflex Security raamuitzetter of de AXA Remote 2.0.

AXA Oyster®: vervangt twee standaard raamsluitingen

Een andere zeer slimme oplossing is de AXA Oyster®, een raamsluiting en kierstandhouder ineen met SKG 2- en SKG-V-keurmerk. De Oyster® combineert de functie van de raamsluiting en uitzetter voor naar buiten draaiende draairamen. Dankzij de ingebouwde, comfortabele kierstandfunctie, kan er veilig in twee standen worden geventileerd. Dat betekent onbezorgd ventileren voor jouw klant, want de AXA Oyster® is van buitenaf niet te manipuleren. Het gepatenteerde ontwerp is geheel uitgevoerd in massief RVS en heeft een sterke constructie. AXA raadt echter aan om een telescopische uitzetter op je kozijn te monteren, zodat het raam niet dichtklapt of openvalt.

Deel dit artikel: