Deel dit artikel:

Een deurkruk lijkt wellicht een onopvallend product. Klanten hebben zo’n kruk wel tientallen keren per dag vast. Bovendien hebben deurkrukken meer impact op de uitstraling van een ruimte of huis dan je misschien zult denken. Veel klanten zijn daarnaast steeds meer met stijl en sfeer bezig. Als professionele bouwer wil je dan ook een forse verscheidenheid aan kwalitatieve mooie mogelijkheden bieden. Daarvoor ben je bij Intersteel aan het juiste adres.

Een stijlvol totaalplaatje

We spreken Paul Jansen, Channelmanager Retail bij Intersteel. Hij vertelt ons alles over de producten en waar het bedrijf voor staat. Paul steekt van wal: “Je kunt bij ons terecht voor alles wat in en om een deur zit. We maken designdeurbeslag met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Met onze producten proberen we een extra element toe te voegen aan een interieur. Ook een deurkruk speelt namelijk een rol bij het uiterlijk en de sfeer in en rond het huis.”

Qua uiterlijk en materiaal biedt Intersteel een zeer ruime keuze. “Bovendien hebben we diverse producten in dezelfde lijn als de deurkrukken. Denk hierbij aan deurstoppers of meubelgrepen, met daarbij allerlei accessoires zoals scharnieren en sloten. Voor buitendeuren leveren we SKG-gekeurd inbraakwerend beslag in dezelfde lijn als het binnendeurbeslag. Als professional kun je klanten dus echt een totaalplaatje bieden.”

Voorop in de designtrends

Intersteel heeft design hoog in het vaandel staan. “Voor elke woonstijl is er wel een productlijn. Die productlijnen ontwikkelen we zelf. We hebben een afdeling Productmanagement waar ook twee ontwerpers inzitten. Onder andere via Pinterest zitten we bovenop de trends. Door het zoekgedrag van consumenten ontdekken we hypes eigenlijk voor ze ontstaan, we volgen hun bewegingen. Maar we kijken bijvoorbeeld ook goed naar wat er speelt in andere landen. De kleur zwart in het interieur gaat nu natuurlijk helemaal door het dak. Door onze focus zat zwart deurbeslag al in het assortiment voordat het echt doorbrak. We zijn nu bezig met de volgende stap: antracietgrijs. Dat wordt echt de volgende trend.”

Samenwerking met topontwerpers

De aandacht voor design blijkt ook uit de samenwerking met topontwerpers van over de hele wereld. “Er is onder andere een samenwerking met het Italiaanse topdesignmerk Olivari. Daarvan zijn we de exclusieve leverancier in de Benelux. Ook Nederlandse maar internationaal bekende topdesigners als Ben van Berkel, Rem Koolhaas en Marcel Wanders zijn aangesloten. De deurkrukken worden in samenwerking met Olivari ontworpen en Intersteel is exclusief distributeur in de Benelux.”

Mooi, robuust en veilig

Intersteel combineert stijlvol ontwerp met moderne technologie, kwaliteit en veiligheid. Er worden intensieve duurzaamheidstests uitgevoerd zodat het hangen sluitwerk vele jaren dagelijks gebruik gegarandeerd kan doorstaan. Paul licht de focus op kwaliteit verder toe. “De krukken zijn onder andere vastdraaibaar geveerd, waardoor je een grotere trekkracht hebt en een deurkruk altijd mooi horizontaal blijft. Voor veiligheidsbeslag voor buitendeuren geldt dat deze bestaan uit eersteklas materialen en zijn voorzien van cilindertrekbeveiliging.” Met deze beveiliging is je klant ook beschermd tegen de zogenoemde Bulgaarse methode. “Een cilinder wordt hierbij in tweeën gebroken en inbrekers zijn in een paar seconden binnen. Zien ze de bekende drie sterren op het beslag van de cilindertrekbeveiliging, dan denken ze wel twee keer na. Het duurt dan namelijk te lang om het slot op te krijgen. Erg veilig dus!”

Denk mee met je klant (en kijk verder)

Consumenten zijn steeds meer bezig met de sfeer en stijl van hun woning en woontrends volgen elkaar in hoog tempo op. Daar ligt volgens Paul een kans voor de professionele bouwer. “Smaken en inrichtingen veranderen steeds sneller. Dat zie je bijvoorbeeld aan het tempo van trends in verfkleuren. Maar ook aan het deurbeslag. Deurkrukken werden voorheen gemiddeld één keer in de zeventien jaar vervangen. Tegenwoordig is dat al één keer in de negen jaar. Deurbeslag is daarmee echt een onderdeel geworden van de stijl in een woning. De steeds bewustere consument ziet op social media iets moois. Dan moet je als vakman ook weten wat er allemaal mogelijk is en dit ook kunnen bieden.”

IIs je klant niet zo bewust met het totaalplaatje bezig? Durf dan mee te denken. “Natuurlijk, je kunt zonder erover na te denken die standaard aluminium kruk installeren. Je kunt je klant er ook op wijzen dat een deurkruk dat beetje extra kan geven aan de stijl van een woning. Een gemiddeld huis heeft acht binnendeuren, door net wat meer te investeren in die stijlvollere deurkruk krijgt de hele woning een upgrade.”

Paul adviseert om op zo’n moment verder te kijken dan de binnendeurkruk. “Neem bijvoorbeeld een deurstop mee in je offerte zodat die mooie zwarte deurkruk ook mooi blijft en niet de pas gestucte muren beschadigt. Op zo’n moment is het eigenlijk een kleine stap om ook de buitendeuren mee te nemen in je advies. Als je daar een inbraakwerende oplossing installeert in dezelfde lijn als het binnendeurbeslag, bied je echt een mooi totaalplaatje!”

VOORKOM DEZE MISSERS

Het installeren van deurbeslag en alles eromheen lijkt een eitje. Toch ziet Paul in de praktijk nog wel eens wat mis gaan. Hij wijst je voor de zekerheid op drie belangrijke punten:

  1. Installeer een deurkruk met stiftdeel altijd aan de binnenkant van een toiletruimte. Trekt een klant een kruk er aan de buitenzijde onverhoopt af, dan kun je de deur altijd nog met het stiftdeel openen. Zit de stift aan de buitenkant, dan zit je klant misschien wel een dagje op het toilet te wachten tot er iemand thuiskomt.
  2. Heb je een slot ingefreesd? Neem echt die kleine moeite om het stof er goed uit te blazen. Vuil is een belangrijke oorzaak voor een niet optimaal werkend slot.
  3. Wanneer je een deurstop aanbiedt, is de eerste vraag die je stelt of de klant vloerwarming heeft. Is dit het geval, dan installeer je de stop aan de muur en niet op de vloer.
Deel dit artikel: