MateriaalMateriaal en gereedschap

Skantrae NEXT: de volgende stap in buitendeuren

Deel dit artikel:

Professionele bouwers kennen de uitspraak vast en zeker: ‘een deur geeft altijd gezeur’. De nieuwe generatie buitendeuren van Skantrae werpt die stelling volledig omver. De lichtgewicht NEXT-deuren hebben een hoge isolatiewaarde, vertonen amper krimpen zwelgedrag en hebben minder onderhoud nodig. Uitermate tevreden klanten zijn het gevolg. Marketing manager Frank van Putten benoemt alle voordelen.

Deurenfabrikant Skantrae doet er naar eigen zeggen alles aan om het leven van de professional te vereenvoudigen. “We bedenken oplossingen die het werk van de vakman makkelijker maken. Zo leveren we deuren op maat en voeren bepaalde bewerkingen naar wens uit.” Skantrae NEXT past daar uitstekend bij. “We verwachten dat op relatief korte termijn NEXT de traditionele buitendeur helemaal gaat vervangen.”

Geen verbindingen, wel tevreden klanten

Een traditionele deur is samengesteld uit stijlen, dorpels en panelen. Die verbindingen kunnen zwakke plekken vormen. Rondom kunnen na verloop van tijd kieren en naden ontstaan. De lak breekt en er kan vocht tussen komen, met mogelijk uitzetten, krimpen, kromtrekken en klemmen tot gevolg.

“Problemen die bij NEXT-deuren niet meer voorkomen”, belooft Frank. “NEXT-deuren zijn opgebouwd uit een isolerende kern met aan weerszijden aluminium platen. “Omdat de deur uit één stuk bestaat, zijn er geen verbindingen. Je hebt geen last meer van krimpen, uitzetten en klemmen en dus een tevreden klant. NEXT-deuren vragen bovendien om veel minder onderhoud dan traditionele varianten.”

Hoge isolatiewaarde

De kern van NEXT-deuren bestaat uit XPS-hardschuim, een materiaal met een hoge isolatiewaarde. “Traditionele buitendeuren hebben juist een lage isolatiewaarde”, zegt Frank. “Dat is dus eigenlijk een isolatiegat van bijna twee vierkante meter in je huis. NEXT-deuren lossen dit probleem op. Er hoeft minder gestookt te worden om het ’s winters warm te hebben, de hal blijft op temperatuur en je hebt geen last meer van tocht.” Het hardschuim is ook nog eens lichtgewicht, waardoor de professional de deur gemakkelijker monteert. Frank: “Dat is een belangrijk voordeel voor bouwers als je bedenkt dat deuren steeds maar groter en groter worden.”

In prijs en uiterlijk geen verschil

Frank vat de voordelen nog even kort samen: “NEXT-deuren zijn duurzaam, kostentechnisch interessant en makkelijker te monteren. Daarnaast is de aanschafprijs vergelijkbaar met die van traditionele deuren. Of zelfs iets goedkoper.”

Voor het uiterlijk hoeven vakmensen en hun klanten het in elk geval ook niet te laten. “Het verschil met een traditionele deur is nauwelijks te zien”, legt Frank uit. “Voorheen was het lastig om bossingen en profielen in paneeldeuren aan te brengen. Het is Skantrae gelukt. Bij NEXT zie je het verschil bijna niet meer met een samengestelde deur. De toplaag bestaat bovendien gewoon uit FSC®-gecertificeerd meranti hout, ook een duurzame oplossing.”

Landelijk, traditioneel of modern

Skantrae heeft het assortiment buitendeuren onderverdeeld in verschillende series. “Voor ieder wat wils, of de klant nu voor een landelijke, een traditionele of een moderne stijl gaat. Binnen de series voldoen de verschillende deuren aan het NEXT-verhaal.” Professionele bouwers kunnen hun klanten eenvoudig doorverwijzen naar de website of app van Skantrae waar ze zelf een keuze kunnen maken voor de deur en de extra’s die bij hen passen. “De klant hoeft dit alleen maar door te geven aan de timmerman die vervolgens aan de slag gaat met de montage. Zo proberen we de vakmensen te ontzorgen. NEXT past uitstekend bij die doelstelling!”

Interesse?

Wil je een Skantrae NEXT deur aanbieden aan jouw klanten? Ga dan naar de dichtstbijzijnde Bouwmaat-vestiging en vraag bij de balie naar de mogelijkheden.

Lees meer

Deel dit artikel: