InspiratieOver Bouwmaat

Deuren; meer keuze, mogelijkheden en inspiratie

Deel dit artikel:

Dit jaar krijgt het deurenschap in alle vestigingen van Bouwmaat een opfrisbeurt. We gaan voor een nog professioneler en breder aanbod met deuren die inspringen op de huidige trends. Ook vind je makkelijker de deuren en toebehoren voor jouw klus, omdat de schappen nog duidelijker zijn ingedeeld met nieuwe visuele communicatie. In de nieuwe bestelnis doe je bovendien makkelijk inspiratie op wanneer je een eigen deur wilt bestellen.

Bouwmaat Utrecht XL heeft de primeur van deze ombouw. Martijn Braam van Braam Bouwrealisatie is hier vaste klant en ziet de ombouw vandaag voor het eerst. Joost Binkhorst, Category Manager Hout en Deuren bij Bouwmaat, vertelt hem alles wat hij moet weten.

Joost Binkhorst en Martijn Braam

Overzichtelijke indeling

Deuren 'straat' bij Bouwmaat

Martijn is de trotse eigenaar van Braam Bouwrealisatie en komt al jaren bij Bouwmaat: “Wij doen nieuwbouw, maar met name renovatie. We zijn goed in het compleet strippen van een woning, tot aan turn-key. Ik kom bij Bouwmaat voor een keur aan materialen en dus ook regelmatig voor deuren.”
Als Martijn door de nieuwe ‘deurenstraat’ loopt, is hij gelijk onder de indruk: “Wat een overzichtelijke indeling! Fijn dat je snel kunt zien waar je welke deur kunt vinden. Je hebt als vakman toch altijd een klein beetje haast. Ik wil deuren bekijken, voelen en even eruit trekken. Ik zie nu in één oogopslag waar ik moet zijn. Ook valt meteen op dat er veel meer deuren staan. Ik heb vaak wel echt een deur of zes nodig, dus een grote voorraad is fijn.”

Luisteren naar de vakman

Joost legt uit waar de veranderingen vandaan komen: “Bouwmaat wil vooroplopen in de markt en daarom is het actualiseren van het assortiment belangrijk. Wat wil de vakman? Wat zijn de belangrijkste trends op deurengebied? Daar hebben we goed naar gekeken en het assortiment en de presentatie daarop aangepast.”
Joost is blij met de eerste reactie van Martijn: “Het is precies wat we voor ogen hadden, fijn dat Martijn het overzichtelijk vindt en dat de hoeveelheid deuren opvalt. We willen een frisse presentatie van de deuren, met een duidelijke onderverdeling in segmenten en een heldere communicatie erboven. Je vindt de nieuwste deuren in de segmenten: boardpaneeldeuren (stomp of afdek), vlakke boarddeuren (opdek superlak), vlakke boarddeuren (stomp gegrond), deur kozijn combinaties, buitendeuren en het glas (isolatie of draad) voor de buitendeuren. Zo kan de vakman snel zijn product vinden en zijn keuze maken.”

Nieuw: bestel- en inspiratienis

Hierna richten de twee zich op de blikvanger van de ombouw: de nieuwe bestelen inspiratienis voor deuren.
Op dit speciale plekje vind je acht showdeuren van de merken Svedex en Skantrae inclusief bijpassend beslag. Ook zie je hier diverse hoeksteunen zodat je kunt zien hoe een deur is opgebouwd. Schuifdeursystemen en brochures zijn ook aanwezig. Joost: “Je kunt hier terecht als je een deur wilt die niet in de schappen staat of wanneer je een deur wilt samenstellen voor je klant. Je vindt hier echt alles ter inspiratie voor je gewenste deur.”

Martijn is enthousiast over de bestel- en inspiratienis: “Het is erg mooi en overzichtelijk. Ik moet makkelijk kunnen zien wat mogelijk is, dat is hier zeker het geval onder andere dankzij de infozuil. Ik zie bijvoorbeeld heel makkelijk wat er mogelijk is qua beslag en wat de garantie is. Levertijd is ook belangrijk en dat is duidelijk aangegeven. Het is eigenlijk een soort checklist om tot een deur te komen, superhandig! Kan ik daarna de catalogus pakken om eventueel nog even te overleggen met de klant.”

Makkelijk de ultieme deur

Voor Bouwmaat is het nieuw dat je naast het standaardassortiment een deur helemaal naar wens kunt laten maken. Joost: “Het is echt een mooie verrijking van de mogelijkheden. Nadat je hebt gekozen loop je nog even naar de balie en stel je de deur met een medewerker van Bouwmaat definitief samen. Dit kan aan de hand van een handig online programma van een van de twee leveranciers.
Speciale wensen op kleur, beslag, sloten en glas kun je met deze programma’s opmaken en bestellen. Wil je er een tochtstrip onder hebben, dan kan deze eenvoudig aangebracht worden door de leverancier. Scheelt weer tijd en het is makkelijker voor jou als klant.”

Deuren voor de professional: Svedex en Skantrae

De namen Svedex en Skantrae zijn al een aantal keer gevallen. Waarom spelen deze twee merken een belangrijke rol in de nieuwe deurencollectie? Joost legt uit: “Skantrae is al jaren hét deurenmerk voor de vakman en mag dus niet in onze nieuwe collectie ontbreken. Ze hebben een erg breed assortiment van modellen en maten en die kunnen vaak uit voorraad geleverd worden. Bovendien is er erg veel maatwerk mogelijk. Om de klus volledig af te maken, is er daarnaast een breed assortiment services en accessoires verkrijgbaar, passend bij de verschillende deurenseries van Skantrae. Svedex is ook een topmerk en maakt al meer dan 65 jaar vernieuwende collecties. Ze staan bekend om hun stijldeuren die worden afgelakt met Svedex Superlak®. Omdat de deuren al superstrak zijn afgelakt met een ongekend harde laklaag, scheelt dat de vakman veel tijd. Svedex heeft een eigen fabriek en biedt ook enorm veel maatwerkmogelijkheden.”

Vertrouwde service, verbeterd assortiment

Martijn kent beide merken uit de praktijk en is dan ook blij met het huidige assortiment: “Het zijn kwaliteitsmerken met vele mogelijkheden. Samen met de deurkozijnen van Elephant heb ik voor elke situatie genoeg keuze. Ik kom echt graag bij Bouwmaat. Dat komt door het contact met de mensen hier. Iedereen kent je, is aardig en ook enorm servicegericht. Daarbij komt dat het assortiment breed is en met de tijd meegaat, dat blijkt nu wel weer.” Joost: “Dat vind ik echt een compliment. We blijven inderdaad altijd kijken naar de veranderingen, trends in de markt en de vraag van de klant, we zullen hier op deurengebied altijd op in blijven spelen en vooroplopen. De wensen van de klant staan hierbij altijd bovenaan de lijst want daar doen we het natuurlijk voor. Zo hebben we altijd de meest actuele deuren op voorraad en kunnen we de mooiste deuren leveren met de gewenste levertijd. Dat levert tijd en geld op.”

Deuren bij Bouwmaat

Voor deuren kun je niet alleen terecht in jouw Bouwmaat vestiging, maar een selectie is ook online verkrijgbaar.

Deel dit artikel: