Deel dit artikel:

Met dit handige stappenplan maak je eenvoudig de ideale ondergrond voor perfect tegel-, stuc- en pleisterwerk met VIDIboard PRO.

 1. Op maat maken

  De toiletplaat heeft vooraf aangebrachte uitsparingen voor zowel toiletafvoer, wateraanvoer en draadeinden waarop de toiletpot wordt bevestigd. In dit voorbeeld is de standaardplaat van 120×130 cm (VIDIboard PRO-T20) gebruikt omdat er ook een omkokering voor de afvoerleiding is gemaakt. Pas eerst de plaat op het toiletframe en teken de delen af die verwijderd moeten worden. Snijd of zaag de plaat vervolgens met behulp van een mes, multitool, handcirkel- of decoupeerzaag op maat.

  Vidiboard op maat maken

 2. Positie bedieningspaneel bepalen

  Bepaal de positie voor de uitsparing voor het bedieningspaneel en snijd of zaag die daarna uit. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een Fein Multimaster.

  Uitsparing bedieningspaneel bepalen

 3. Lijmen

  Lijm met behulp van de VIDI®fix PRO- ALK 310 afdichtings- en lijmkit de toilet- plaat op het frame van het inbouwreservoir. Voorzie het frame van een ril kit en druk vervolgens de toiletplaat tegen het frame.

  vidiboard lijmen

 4. Plaat vastschroeven

  Schroef de VIDIboard PRO plaat met de bijgeleverde zelftappende schroeven (eventueel voor- boren) en metalen rozetten vast. Gebruik hiervoor minimaal zes schroeven en monteer die minimaal 20 mm vanaf de rand. Schroef ze vast tot de bovenkant van de rozetten gelijkligt met het opper- vlak van de toiletplaat.

  vidiboard schroeven

 5. Pasplaten op maat snijden en lijmen zijkant en bovenzijde

  Nu is het tijd om de pasplaten op maat te snijden of zagen. Vervolgens gebruik je deze om de zijkanten en bovenzijde van de ombouw te creëren. Deze lijm je vast met de VIDI®fix kit.

 6. Pasplaten op maat snijden en lijmen omkokering

  Opnieuw snijd of zaag je de pasplaten op maat. Dit keer om een omkokering te realiseren. Daarvoor gebruik je ook een 50×50 mm montagestrook om een stevige hoek te maken. Lijm de pasplaten en de montagestroken met de VIDI®fix kit in elkaar en fixeer het geheel met de kunststof schroeven. Vervolgens voorzie je de kanten van VIDI®fix kit zodat je de koker tegen de wand kunt lijmen.

 7. Aanbrengen weefselgaasband

  Tot slot breng je op alle voegen en naden zelfklevend PRO-WGB 100 weefselgaasband aan. Houd er rekening mee dat je een cementgebonden poederlijm (bijvoorbeeld ARDEX X7G+) gebruikt voor het verlijmen van de tegels op de toiletplaat!

  Vidiboard gaas

Lees meer

Dit artikel is onderdeel van de serie Totaalklus Nieuw Toilet. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een nieuw toilet, inclusief nieuwe vloer, aanlegt. 

Andere artikelen uit deze serie zijn:  

Deel dit artikel: