GereedschapMateriaalMateriaal en gereedschap

Alles voor je schilderklus bij Bouwmaat

Deel dit artikel:

Schilderwerk is een belangrijke klus die jouw klant veel oplevert. Het huis van je klant is weer langdurig beschermt en het knapt er van op. Bouwmaat heeft de beste professionele A-merken voor alle facetten van jouw schilderklus. We lopen er een aantal met je door. 

Schilderwerk kent nogal wat facetten: houtreparatie, ontvetten, schuren, afplakken, primeren, verven, lakken, beitsen, impregneren. Bouwmaat heeft het allemaal voor je in huis. Ook voor het mengen van verf ben je bij jouw favoriete Bouwmaat-vestiging aan het juiste adres. De verfmengmachine heeft maar liefst 50.000 kleuren beschikbaar. Heb je een kleurcode of naam van een kleur van een ander merk? Geen probleem, die hebben we in de meeste gevallen ook in ons mengsysteem staan.  Zo heb je altijd de perfecte kleur!  

Eerst repareren

Muur- of houtreparaties kunnen zomaar onderdeel zijn van je klus. Soms kom je bijvoorbeeld in aanraking met deuren of kozijnen die wel wat onderhoud kunnen gebruiken. Voordat je gaat schilderen moet je het hout repareren en opnieuw beschermen tegen bijvoorbeeld houtrot. Het merk Polyfilla Pro is daarvoor superhandig. Met deze houtreparatiesystemen repareer je hout eenvoudig. Dankzij de unieke urethaan acrylaat technologie drogen de producten van Polyfilla Pro snel. En dat wil je, anders ligt je schilderklus te lang stil.
Wist je trouwens dat het repareren van kozijnen milieuvriendelijker is dan het vervangen met nieuwe kozijnen?

Koop vulmiddelen voor hout houtrotreparatie met Polyfilla

Primer is essentieel

Schilderwerk valt of staat met de juiste voorbereiding. Reinigen, ontvetten, schuren, het hoort er allemaal bij. Een goede primer is bovendien van essentieel belang als je begint met je klus. Met de juiste primer verliest de ondergrond zijn zuigende werking. Hierdoor hecht de afwerklaag uiteindelijk beter en worden vuile deeltjes tegengehouden die anders in deze laag terecht kunnen komen. Bouwmaat heeft de primers van Bouwmaat, Sikkens en SPS in het assortiment. Met de Loop je tegen specifieke problemen aan? Dan is de kans groot dat de primers van Zinsser de oplossing bieden.

Zoek de beste primer voor jouw klus Zinsser primers

Kies de juiste tape

Of je nou fulltime schilder bent of allround vakman, je weet als geen ander hoe belangrijk het gebruik van een goede afplaktape is. Om optimaal resultaat te behalen moet je eerst vaststellen waarvoor je de tape gaat gebruiken. Let hierbij bijvoorbeeld op de ondergrond, de temperatuur van de ruimte en of je het binnen of buiten gaat gebruiken. In de dit jaar vernieuwde schappen van Bouwmaat vind je diverse soorten Kip-tapes om strakke lijnen en net schilderwerk te garanderen. Meer lezen over Kip-tapes.

Koop je Kip-tapes bij Bouwmaat

Perfecte afwerklaag

Voor iedere oppervlakte vind je de in onze vestigingen de juiste verf. Van het Bouwmaat eigen merk, maar ook van bijvoorbeeld Sikkens of SPS. De hoogwaardige lakken en muurverven van Sikkens zijn kras- en stootvast en beiden optimale dekking. En de SPS Clean Air Matt bevat geen vluchtige stoffen en voldoet aan de hoogste standaarden voor het binnenklimaat

Om hout te beschermen zijn de houtbeschermingsmiddelen van Avis ideaal. Maar ook voor ‘speciale’ toepassingen zoals het verven op metaal (Rust-Oleum) of de afwerking van houten vloeren, wanden of meubels (Trae Lyx) heeft Bouwmaat oplossingen. Alles voor een superstrak eindresultaat!

Je bus vol met schildersgereedschap

Naast de juiste reparatiemiddelen, primers, lakken, etc. is het natuurlijk belangrijk dat je het perfecte schildersgereedschap in je bus hebt liggen. Van kwasten en rollers tot verfkrabbers en plamuurmessen. Het merk Anza heeft het allemaal. 

Bekijk al het schildersgereedschap bij Bouwmaat

Bouwmaat geeft advies

Kortom, bij Bouwmaat vind je alles voor je schilderklus. Toch kan het nog wel eens lastig zijn om te bepalen wat de juiste verf voor jouw klus is. Je moet rekening houden met meerdere factoren. Denk aan de wensen van de klant, de ondergrond, de ruimte en ga zo maar door. Ook het bepalen van de juiste kleur kan nog wel eens een uitdaging zijn. Daarmee helpen we je natuurlijk graag. Dus wil je advies of tips? Vraag het dan in jouw Bouwmaat-vestiging!

KLUS- EN PRODUCTSPECIALIST VERF   Voor al je schildervragen ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Nu nog meer dan ooit. Diverse medewerkers uit verschillende vestigingen hebben de afgelopen maanden namelijk een opleidingstraject gevolgd tot Specialist Verf. Een Specialist Verf weet wat er leeft onder jouw klanten, heeft kennis van de markt, kent klus- en productspecificaties en combineert deze samen tot het beste advies voor jouw klus. De specialist is pas tevreden als je project slaagt, want jouw succes is ons succes!   Waar vind je de Specialist Verf?

Je herkent de verfspecialist meteen aan de opvallende outfit, maar je kunt natuurlijk ook even aankloppen bij de andere Bouwmaat-medewerkers. Zij sporen de Specialist Verf direct voor je op. 

Koop snel jouw favoriete producten op Bouwmaat.nl

Polyfilla Pro Zinsser Sikkens SPS Trae Lyx Avis Anza Kip Rust-Oleum

 

Meer lezen over schilderen?

Deel dit artikel: