MateriaalMateriaal en gereedschap

Zinsser Allcoat Exterior: maximale en supersnelle bescherming

Deel dit artikel:

Graffiti, brandschade, noesten, roest of waterkringen? Met Zinsser heb je als vakman altijd de juiste oplossing voorhanden om een verfuitdaging aan te gaan. Eén van de vele krachtpatsers in het Zinsser assortiment is Zinsser Allcoat Exterior. Dit hybride buitenverfsysteem is een primer en afwerkingslaag in één. Speciaal ontwikkeld voor de duurzame decoratie van hout, metaal, metselwerk, kunststof, beton en gevelbekleding.

Snelheid troef

Zinsser is hét merk voor de professional bij het oplossen van schilderproblemen. Kenmerkend voor de primers en muurverven van Zinsser is de langdurige hoge kwaliteit maar ook de snelheid. De overschilderbaarheid varieert van drie kwartier tot maximaal twee uur. Ook met de Allcoat Exterior kies je voor tempo. Dit hybride verfsysteem is namelijk een primer en toplaag in één, is na een uur al overschilderbaar en je hoeft niet te schuren!

Tweelagensysteem met maximale bescherming

De naam ‘Allcoat’ zegt het eigenlijk al: deze buitenverf levert een superieur resultaat op elke ondergrond. Het biedt weerstand tegen schimmel, barsten, blaasvorming en schilferen, maar ook tegen regen en zware weersomstandigheden.

Met Allcoat kies je voor een universele primer met de eigenschappen van een topcoat. Het is een hybride tweelagensysteem: de eerste laag werkt als grondlaag en verzegelt de ondergrond. Het hecht ook rechtstreeks, zonder schuurwerk, op bestaande glanzende coatings. Met de tweede laag voltooi je het afdichtingsproces en biedt de verf langdurige bescherming en weerstand. Zoals gezegd hoef je niet lang te wachten voordat je de tweede laag kunt aanbrengen: Zinsser Allcoat Exterior is gegarandeerd na één uur overschilderbaar.

Mat, satijn en unieke eigenschappen

Allcoat Exterior is beschikbaar als Matt en als Satin. Wil je klant een zeer matte uitstraling, dan is Zinsser Allcoat Exterior Matt (3% bij 85°) echt de juiste keuze. De Matt bevat bovendien een unieke waterafstotende stof die een donkere verkleuring door regen voorkomt.

Met deze unieke verven profiteren jij en je klant ook van de volgende eigenschappen:

  • Uitstekende uv-kleurstabiliteit en weerbestendigheid
  • Flexibele, vullende filmlaag die scheurtjes overbrugt (< 0,5mm)
  • Waterdampdoorlatend
  • Droge verffilm tegen aantasting door schimmels
  • Geringe geur tijdens verwerken
  • Gereedschap gewoon te reinigen met water
  • Gegarandeerd 15 jaar onderhoudsvrij

Met de oplossingen van Zinsser kun je op vrijwel alle ondergronden uit de voeten. Snel en met een gegarandeerde kwaliteit.
Ook Zinsser Allcoat Exterior bewijst dit weer!

EEN KORTE DUIK IN DE ZINSSER GESCHIEDENIS

We kennen het merk Zinsser allemaal als een hedendaagse probleemoplosser. Het is echter interessant om kort stil te staan bij de mooie en opvallende geschiedenis van dit Amerikaanse merk.

Er zijn niet veel bedrijven die het hoofd al bijna twee eeuwen boven water houden en de concurrentie altijd een stapje voorblijven. Zinsser wel. Het begon allemaal in 1849. William Zinsser opende de eerste Schellakmakerij van de Verenigde Staten en introduceerde Schellakverfproducten op de Amerikaanse markt. De uitwerpselen van de zijderups werden gebruikt als bestanddeel voor het product waar het allemaal mee begonnen is: Zinsser B-I-N®.

Al vanaf het begin in de tweede helft van de negentiende eeuw staat innovatie hoog in het vaandel. In de ruime geschiedenis van 170 jaar creëerde het merk nieuwe vooruitstrevende producten. Naast B-I-N®, is dit onder andere Bulls Eye® 1-2-3, de eerste op watergebaseerde universele primer. Maar ook Perma-White®, de eerste verf die de droge film beschermt tegen aantasting door schimmels, is een mooi voorbeeld van een geavanceerd en vernieuwend product.

Deel dit artikel: