Deel dit artikel:

Zinsser is al jarenlang het merk voor de vakman bij het oplossen van schilderproblemen. Graffiti, brandschade, noesten, roest, waterkringen, Zinsser is het antwoord voor het gronden en afwerken van vele moeilijke ondergronden. De hechtprimers en muurverven kennen bovendien een ongekende snelheid qua overschilderbaarheid: variërend van drie kwartier tot maximaal twee uur! Waar staat het merk precies voor en wat kunnen de verschillende oplossingen voor jou betekenen? We gaan in gesprek met Regional Sales Manager Rob Rozema. Hij licht een aantal producten uit en geeft tips over de toepassing.

Merk in ontwikkeling

Het merk Zinsser heeft een mooie en opvallende geschiedenis. Het werd opgericht in 1849, toen William Zinsser de eerste Schellakmakerij van de Verenigde Staten opende en Schellak-verfproducten op de Amerikaanse markt introduceerde. Rob vertelt: “Deze grondlegger van het merk gebruikte de uitwerpselen van de zijderups als bestanddeel voor het product waar het allemaal mee begonnen is: Zinsser B-I-N.”

Het bedrijf bleef zich doorontwikkelen en heeft inmiddels meer dan 170 jaar aan ervaring met probleemoplossende producten van een zeer hoge kwaliteit. Het assortiment is in de loop der jaren natuurlijk flink uitgebreid. “Hierbij zijn de waarden van oprichter Zinsser eigenlijk nooit uit het oog verloren en kwaliteit en innovatie staan nog altijd hoog in het vaandel. Zinsser biedt dan ook op een eenvoudige manier een oplossing voor elk schilderprobleem, binnen en buiten. Professioneel, maar vooral zeer snel!”

“Je koopt tijd”

Als vakman ga je voor producten die kostenefficiënt zijn en zorgen voor gegarandeerde kwaliteit. Daarnaast is de tijd die je met een klus bezig bent natuurlijk ook van groot belang. “Naast kwaliteit kies je voor Zinsser om de snelheid. De overschilderbaarheid van de producten is echt uniek, van drie kwartier tot maximaal twee uur. In de praktijk kom je er vaak achter dat er iets doorslaat als je aan het schilderen bent. Je bent bijvoorbeeld met onderhoud bezig en aan het sauzen met een muurverf. Tot je schrik zie je waterkringen en ga je dus op zoek naar een isolator. Die hebben doorgaans 24 uur nodig voor je weer aan de slag kan en kwaliteit kunt garanderen. In de praktijk betekent dat vaak dat je ook de volgende ochtend nog niet kunt starten op die muur. Dankzij de snelle overschilderbaarheid van Zinnser kan dit dus wel. In feite koop je als vakman dus tijd.”

Op alles voorbereid

Met de oplossingen van Zinsser kun je op vrijwel alle ondergronden uit de voeten. De verschillende producten hebben wel zo hun eigen specialiteiten. Rob: “Ik geef altijd als tip om gewoon een kratje met onze oplossingen bij je te hebben. Zo kun je eigenlijk alle verfproblemen die je tegenkomt erg snel tackelen. Je bent voorbereid op alles wat je tegen kunt komen.” We lopen een aantal producten met je door.

Zinsser primers

Zinsser B-I-N®

“Een op Schellak gebaseerde hechtprimer en isolator. Dit is de beste blokker in ons assortiment met de meest snelle overschilderbaarheid. Je gebruikt de Zinsser B-I-N o.a. ook buiten, echter alleen voor spot repair en niet voor hele kozijnen. De meest lastige ondergrondproblemen schakel je hiermee uit, hardnekkige en permanente vlekken blokkeer je eenvoudig. Ook enorm lastig te schilderen knoesten dek je met deze oplossing goed af. Kenmerkend is dat het ook nare geuren isoleert zoals tabak, urine en schimmels. Je kunt het ook toepassen bij temperaturen onder nul.”

Eigenschappen: 1-component, primer, sneldrogend, oplosmiddelhoudend
Ondergrond muren: metselwerk, plafonds, gips, tegels
Ondergrond hout: Cedar/Sequoia, nieuwe sierlijsten/deuren, multiplex
Ondergrond metaal: aluminium, non-ferro metaal, RVS
Ondergrond plastic: LD Polyethyleen, PVCOok in handige spuitbus verkrijgbaar!
Kleefvrij: 20 minuten
Overschilderbaar: 45 minuten

Zinsser Cover Stain®

“De Zinsser Cover Stain is een multitoepasbare vlekkenblokkerende hechtprimer en sealer voor buiten. Je werkt deze af met elke oplosmiddelhoudende of watergebaseerde toplaag. Dit product is speciaal ontwikkeld om doorbloeden van inhoudsstoffen naar de afwerklaag van bepaalde houtsoorten (Cedar/ Redwood) te voorkomen. De Cover Stain kun je gebruiken voor totale ondergronden en je kunt het ook bij lage temperaturen tot 5°C toepassen.”

Eigenschappen: hechtprimer, sneldrogend, oplosmiddelhoudend
Ondergrond hout: Cedar/Sequoia, nieuwe sierlijsten/deuren, multiplex
Ondergrond metaal: aluminium
Ondergrond plastic: PVC
Panelen/laminaat
Ondergrond muren: metselwerk, gips
Kleefvrij: 35 minuten (bij 20°C)
Overschilderbaar: 2 uur

Zinsser Bulls Eye® 1-2-3

“Deze universele, sneldrogende watergedragen hechtprimer en isolator voor binnen en buiten zorgt voor enorme hechting. Bulls Eye 1-2-3 is geurarm, sneldrogend en hecht op alle ondergronden zonder dat je hoeft te schuren. De Zinsser Bulls Eye 1-2-3 is speciaal geschikt voor roestplekken die door beton komen. Wanneer dit bijvoorbeeld in een plafond zit en je gaat sauzen, krijg je dat gewoon niet afgedekt. Met de Zinsser Bulls Eye 1-2-3 lukt je dat wel. Het product is roestwerend en je kunt het ook uitstekend gebruiken op nieuw metaal.”

Eigenschappen: 1-component, hechtprimer, sneldrogend, watergedragen
Ondergrond metaal: aluminium, gegalvaniseerd staal
Ondergrond plastic: PVC
Ondergrond hout: Cedar/Sequoia, nieuwe sierlijsten/deuren, multiplex
Ondergrond muren: metselwerk, plafond, glas, minerale ondergrond, gips, oude verflagen, tegels
Kleefvrij: 30 minuten
Overschilderbaar: 1 uur

Zinsser Bulls Eye® 1-2-3 Plus

“Ook de Bulls Eye 1-2-3 Plus gebruik je voor isolatie en enorme hechting en kun je binnen en buiten toepassen. Je kiest voor de Plus als je waterkringen wil afdekken. Hij is ook geschikt voor het isoleren van roetvlekken. Je kunt de plekken na één uur al overschilderen, wat echt uniek is voor een watergedragen primer. De Zinsser Bulls Eye 1-2-3 Plus biedt uitzonderlijke waterbestendigheid.”

Eigenschappen: hechtprimer, sneldrogend, watergedragen
Ondergrond muren: metselwerk, plafond, glas, gips, oude verflaag, tegels
Prima te toe te passen als eerste (hecht)laag voor verdere afwerkingen op wanden en plafonds
Ondergrond hout: Cedar/Sequoia, multiplex, onder druk behandeld hout
Ondergrond metaal: aluminium, non-ferro metaal, RVS
Ondergrond plastic: PVC
Kleefvrij: 30 minuten
Overschilderbaar: 1 uur

Zinsser COVERS UP™

“Dit een hechtprimer en afwerking voor binnen in één. Zinsser Covers Up isoleert water-, nicotine- en rookvlekken en is ideaal om plafonds plaatselijk bij te werken. Dit komt onder andere door de handige spuitmond waardoor je hem verticaal kunt gebruiken en het rendement optimaal blijft als je spuit. De mat witte afwerking past goed bij de meeste akoestische plafondtegels en witte plafondverven.”

Eigenschappen: hechtprimer, deklaag, sneldrogend, oplosmiddelhoudend,
Ondergrond metaal: aluminium
Ondergrond muren: plafond, gips
Ondergrond hout: multiplex, houten panelen laminaat
Kleefvrij: 30 minuten (bij 20°C)
Overschilderbaar: 2 uur

Zinsser Perma-White

“De Zinsser Perma White is te verkrijgen als ‘Mat’ en als ‘Satijn’. Het is acrylaat interieurverf die dankzij zijn samenstelling de droge film beschermt tegen aantasting door schimmels. Dit maakt hem ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Je hebt hiermee een hechtprimer en toplaag in één met een goede hechting op glanzende en moeilijk te coaten oppervlakken.”

Eigenschappen: 1-component, hechtprimer, sneldrogend, deklaag, watergedragen
Ondergrond muren: plafond, gips, oude verflaag, tegels
Ondergrond hout: nieuwe sierlijsten/ deuren
Kleefvrij: 30 minuten
Overschilderbaar: 2 uur

Meer lezen

 

Deel dit artikel: