Met het Milwaukee PACKOUT™ Modulaire Opbergsysteem stapel je gereedschapskoffers, organisers en gereedschapstassen perfect op. Veel professionele bouwers kennen het gemak van het systeem al, maar nog niet iedereen. Bovendien komt Milwaukee regelmatig met nieuwe oplossingen om jouw leven op de klus of bouwplaats net wat eenvoudiger te maken. Joy van der Elst werkt als Trade Marketeer bij Milwaukee Tool. We stellen haar acht vragen over het PACKOUT™ systeem én om andere slimme oplossingen beter te leren kennen.

Wat houdt het PACKOUT™ opslagsysteem ook alweer precies in?

PACKOUT™ biedt eigenlijk de perfecte modulaire oplossing voor een probleem wat dikwijls op de bouwplaats ontstaat. Je loopt van de ene kant van het terrein naar de andere kant te sleuren met gereedschap in koffers of tassen. Met dit systeem wordt het vervoeren van je spullen een stuk makkelijker en ergonomischer. De basis is de Trolley Box, een trolley met een grote koffer op wielen van 23 cm, organisers en gereedschapstassen. Er is ook een heuse EHBO-kit toegevoegd aan dit mooie systeem om kleine ongelukjes op de bouwplaats snel te kunnen verhelpen.”

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van het systeem?

Het belangrijkste is dus in principe de trolley met koffer, waar elk PACKOUT™ product op bevestigd kan worden. Maar we doen dan alle andere producten tekort. De trolley is niet altijd nodig om het je gemakkelijk te maken op de bouwplaats. Ook de losse producten zoals koffers, organisers, koeltassen/koelboxen, gereedschapstassen, rugzakken zijn stuk voor stuk uniek en bieden veel voordelen. Dit opbergsysteem bestaat niet alleen uit opbergmogelijkheden. Ook een PACKOUT™ radio, lamp en een nat/droogzuiger behoren tot het assortiment.”

Wat maakt het PACKOUT™ opslagsysteem uniek?

“Het ontwerp van het systeem en de manier waarop alle PACKOUT™ producten op elkaar geïntegreerd kunnen worden. Er zijn meer dan 100 combinaties mogelijk. Het kliksysteem klikt en vergrendeld precies in het andere product. Je zet het erop, je duwt en het zit vast. Een belangrijk voordeel is dat het systeem op en onder de koffer zit en niet ernaast.

Hierdoor kan het bijna niet beschadigen en blijft je systeem dus ook echt modulair. De robuustheid is sowieso een grote plus. Alle PACKOUT™ producten kunnen tegen een stevige stoot of een val. De koffers zijn getest door er een gewicht van 10 kg vanaf 1,8 meter hoogte op te gooien. En er was niets aan de koffer te zien!”

Waarom vindt Milwaukee het belangrijk om een oplossing als PACKOUT™ te bieden?

“We merkten dat er veel behoefte was aan robuuste en slimme opbergmogelijkheden voor op de bouwplaats. Daarnaast willen we graag een compleet pakket kunnen aanbieden aan verschillende vakmensen: van loodgieters, tot elektriciens en van de transportsector tot aan nutsbedrijven en mensen in tuinonderhoud. Dat is ook de reden waarom er tegenwoordig Persoonlijke Beschermingsmiddelen en stalen gereedschapswagens van Milwaukee te koop zijn.”

Wat zijn de foam inserts voor PACKOUT™ precies? “Dit zijn schuimrubberen inzetstukken die je kunt gebruiken om de opbergruimte van een (Trolley) koffer of een lade van een PACKOUT™ gereedschapskoffer aan te passen. Je snijdt hierin eenvoudig de vorm van je gereedschap uit, zodat je de ruimte beter kunt organiseren en je gereedschap veiliger vervoert. Door de foams schudt gereedschap tijdens het rijden namelijk niet tegen elkaar aan. Een handig hulpmiddel om te ordenen én een stukje extra bescherming!”

Milwaukee heeft tegenwoordig een soort rijdende mega gereedschapskist? Vertel!

“Ja, haha, dat is eigenlijk precies wat de nieuwe PACKOUT™ gereedschapskist op wielen is. Milwaukee is al jaren een voorloper op het gebied van kwalitatief hoogwaardige accu’s en heeft snoerloos werken hoog in het vaandel staan. We hebben tegenwoordig bijvoorbeeld ook grote en enorm krachtige industriële haakse slijpers op accu. Die hebben net wat meer ruimte nodig en de PACKOUT™ gereedschapskist op wielen biedt die ruimte. Hij is echt ideaal als de modulaire Trolley Box misschien niet helemaal bij je past, maar je wel een grote mobiele gereedschapskist wilt hebben. Hij is robuust en ook hier profiteer je van de 23 cm wielen waarmee je makkelijk over ruw terrein rolt. De handgreep is van industriële kwaliteit en kan tot 113 kg dragen. De Dual Stack Top maakt het bovendien mogelijk om meerdere PACKOUT™ producten op de kist te plaatsen en op de bouwplaats te vervoeren. Alle voordelen van de Trolley Box maar dan met extra opslagcapaciteit dus. Speciaal voor groot gereedschap en klusmateriaal. Al hoorde ik een vakman ook zeggen dat hij hem misschien op festivals ging gebruiken als vervanger voor zijn bolderkar. Dat kan natuurlijk ook.”

Wat kun je vertellen over de PACKOUT™ gereedschapskoffers met twee en drie lades? “

Met deze gereedschapskoffer kun je dankzij de lades altijd makkelijk bij je materiaal en je gereedschap. Zelfs als je hem onderaan je PACKOUT™ systeem hebt staan. Deze koffers worden geleverd met een set verdelers, die je op verschillende manieren in de lades
kunt plaatsen. Hierdoor deel je bijvoorbeeld schroefjes, scharniertjes, moertjes, boutjes, etc. netjes in. Dat is fijn voor professionals die met kleinere accessoires werken en de lades helemaal naar wens willen inrichten. Je kunt er genoeg in kwijt, want de stalen kogelgelagerde geleiders ondersteunen tot elf kilo gewicht per lade. Goed om te weten: een vergrendelbare veiligheidsstang voorkomt het ongewenst openen van de lades tijdens het vervoer en maakt het mogelijk de lades af te sluiten met een hangslot.”

Wat kunnen we in de toekomst nog van PACKOUT™ verwachten?

“We houden continu de vinger aan de pols bij gebruikers om te kijken wat we nog kunnen verbeteren aan ons PACKOUT™ systeem. We hebben constant contact met vakmannen uit verschillende sectoren, daar zijn we dagelijks mee bezig. De basis van PACKOUT™ staat als een huis dus we kijken vooral of we er slimme oplossingen aan toe kunnen voegen. Wat zijn de uitdagingen op de bouwplaats, daar kijken we naar. Daar is bijvoorbeeld ook de gereedschapskist op wielen uitgekomen. Dat soort innovaties mag je ook in de toekomst van
ons verwachten.”