Deel dit artikel:

Viega Smartpress is een kunststof leidingsysteem dat geoptimaliseerd is voor drukverliezen. Het is geschikt voor zowel drinkwater-, verwarmings- als gasinstallaties. Met afmetingen van 16 tot en met 63 mm is het niet alleen geschikt voor de klassieke etage-installatie, maar ook voor gebruik in stijg- en verdeelleidingen.

Waarom kies je voor Viega Smartpress?

 1. Eén fitting voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties (20, 25 en 32 mm)
 2. Snelle installatie: klaar in 16 seconden en 3 eenvoudige stappen
 3. Minder drukverlies
 4. Ongeëvenaarde, gegarandeerde zekerheid

COMPATIBILITEIT

Naast de Viega Smartpress-buizen kunnen ook een aantal Pexfit Fosta-buizen met de nieuwe Viega Smartpress-fittingen worden gebruikt. De witte leidingen in de diameters 16,20 en 25 mm van Pexfit Fosta zijn voor water (drinkwater -en CV toepassing) combineerbaar met de Viega Smartpress fittingen.

De buis moet dan zoals met de oude Pexfit fittingen ook geschild worden. Zo kunnen bestaande installaties zonder extra overgangen worden gerepareerd of uitgebreid.

Het is NIET mogelijk om Viega Pexfit fittingen te gebruiken op de Viega Smartpress buizen!

Viega systeemkoppeling

Voor de rechtstreekse overgang naar een koperen of roestvast stalen buis biedt het Viega Smartpress-programma een spie-eind voor metalen Viega perssystemen. Bij uitbreiding en reparaties van aanwezige Pexfit Fosta G-installaties in de maten 16 tot en met 25 mm moet de overgangskoppeling worden ingezet.

Afkorten, insteken, persen en klaar

LET OP: Onderdeel van het standaard assortiment van Bouwmaat zijn de fittingen van 16 t/m 25 mm. Andere maat nodig? Bestel ze in de vestiging!

Viega Smartpress in een oogopslag 

 • Corrosiebestendige fittingen in de maten 16 tot en met 25 mm 
 • Eén fitting voor drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties (20 en 25 mm)
 • Doorstromings-geoptimaliseerde binnen-geometrie maakt kleine maten mogelijk
 • Verbindingstechniek zonder O-ring
 • Kalibreren vervalt – tot 30% tijdsbesparing
 • Goede buigeigenschappen bij hoge knikweerstandbochten
 • Koppelingen en T-stukken van roestvast staal, schroefdraadfittingen van brons

De drinkwaterinstallatie

Met een volledig assortiment biedt Viega Smartpress altijd de passende oplossing voor de meest uiteenlopende eisen van de drinkwaterinstallatie. Uiteraard voldoet Viega Smartpress aan de strenge eisen en wettelijke voorschriften voor het garanderen van de drinkwaterkwaliteit.

De verwarmingsinstallatie

Natuurlijk is Viega Smartpress met zijn hoogwaardige fittingen de flexibele maar tegelijkertijd vormstabiele buizen bij uitstek geschikt voor de verwarmingsinstallatie. Dit bespaart niet alleen kosten en tijd, maar biedt intelligente componenten die perfect op elkaar zijn afgestemd: optimale overgangen, het kruisings T-stuk en een voorgeïsoleerde buis .

Met één fitting de hoogste veiligheid

Veiligheid heeft bij gasinstallaties de hoogste prioriteit. Bij Viega Smartpress zet Viega daarom in op compromisloze kwaliteit en biedt een fitting die gelijktijdig geschikt is voor gebruik in drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties. Zo is op elk moment de passende fittingbeschikbaar, ongeacht het medium. En dat uiterst betrouwbaar, snel en efficiënt.

Tijdrovend kalibreren vervalt!

Alle Viega Smartpress fittingen in de maten 16 tot en met 25 mm zijn uitgerust zonder O-ring. Dit is een duidelijk voordeel bij de installatie. Hiermee vervalt het tijdrovend kalibreren, onbedoelde beschadiging van de O-ring en de grote kans op vervuiling. Ook de kleinere binnendiameter behoort hiermee tot het verleden. Vanzelfsprekend beschikken alle fittingen over het gecertificeerde SC-Contur, die per ongeluk niet vastgeperste fittingen onmiddellijk en betrouwbaar zichtbaar maakt.

Viega Smartpress buizen

De Viega Smartpress-buis heeft een maximale vormstabiliteit en biedt tegelijkertijd grote flexibiliteit. In de kleine maten tot en met 32 mm kan deze zelfs probleemloos met de hand worden gebogen en optimaal worden aangepast aan de specifieke omstandigheden van de installatie. De Viega Smartpress-buizen zijn krijgbaar zijn in maten van 16 tot en met 63 mm. Vanzelfsprekend voldoen de buizen aan alle normatieve eisen en beschikken ze over de vereiste certificeringen.

Naast de Viega Smartpress-buizen kunnen ook een aantal Pexfit Fosta-buizen met de nieuwe Viega Smartpress-fittingen worden gebruikt. De witte leidingen in de diameters 16,20 en 25 mm van Pexfit Fosta zijn voor water (drinkwater -en CV toepassing) combineerbaar met de Viega Smartpress fittingen

De buis moet dan zoals met de oude Pexfit fittingen ook geschild worden.

LET OP: Onderdeel van het standaard assortiment van Bouwmaat zijn de fittingen van 16 t/m 25 mm. Andere maat nodig? Bestel ze in de vestiging!

Deel dit artikel: