Deel dit artikel:

Waarom is het belangrijk om een goede werkbroek te dragen? En waar moet je op letten als je een werkbroek aanschaft? Het is natuurlijk erg afhankelijk van je vak, maar laten we uitgaan van iemand die veel beweegt en gereedschap gebruikt. Onderstaand vind je adviezen en tips van Bouwmaat.
 
Heb je een veeleisend beroep ga dan voor bescherming, functionaliteit en stevige stoffen. Voor lichtere werkzaamheden kies je soepelere stoffen met meer stretch voor comfort en bewegingsvrijheid. Voor vrouwen is het belangrijk om specifieke vrouwenwerkkleding te dragen met de juiste snit voor meer comfort. Afhankelijk van het seizoen kies je voor de dikte van de stof. In de zomer wil je optimale bescherming, maar een zo luchtig mogelijke stof en wellicht zelfs een korte broek. In de winter kies je voor warmte en vochtafwering, en draag je misschien liever een bretelbroek.

Pasvorm: kies de juiste maat

De pasvorm van een werkbroek wijkt vaak af van die van een vrijetijdsbroek, dat is even wennen. Laat je daarom deskundig adviseren voor de juiste maat. Een goed passende werkbroek zit namelijk wat ruimer voor meer bewegingsvrijheid.
Daarnaast hebben we in het Bouwmaat assortiment vier verschillende pasvormen, zodat er voor iedereen een gewenste broek is waarin je optimaal kunt werken.

  • De standard fit een rechte pasvorm met hoge taille en de broekspijpen lopen recht uit van het dijbeen tot de zoom
  • De relax fit heeft een lagere taille en de broekspijpen lopen toe vanaf het dijbeen tot de knie.
  • De regular fit heeft vaak een hoge taille en rechte broekspijpen.
  • De slim fit is een moderne pasvorm en focust vooral op smallere broekspijpen.

 

Pasvorm broeken

En ben je op zoek naar een werkbroek met verstelbare pijpen? Nagenoeg alle werkbroeken van Cerva en Mascot zijn in lengte verstelbaar tot 6 cm.

Stretch: optimale bewegingsvrijheid

Met een beroep waarbij je de hele dag door intensief beweegt is een werkbroek met stretch ideaal.
Zo zorgt de Rugged Flex® technologie van Carhartt voor stretch wat maakt dat je makkelijker op de steigers klimt en zonder problemen kunt hurken en knielen. De Carhartt Steel Cargo werkbroek is een goede keuze voor maximale bewegingsvrijheid met een relax fit. Voor een regular of een slim fit werkbroek met maximale stretch zijn de Mascot Advanced werkbroeken een goede optie. De broeken van Cerva maken gebruik van de nieuw ontwikkelde materialen Lumicotex en Trifibetex.

Kniebescherming in je werkbroek

Als je veel op je knieën zit, kies je voor een extra stevige stof zodat de broek lang meegaat onder zware omstandigheden. Daarbij is een gearticuleerde knie-inzet ook erg prettig. Bouwmaat heeft verschillende opties in het assortiment, waaronder werkbroeken met kniezakken voor kniekussens, evenals verstevigde en voorgevormde kniedelen. Een goede broek wordt op de juiste plaatsen verstevigd wat snelle slijtage voorkomt. Draag je kniebeschermers dan bieden dubbele kniestukken hiervoor veel ruimte.
 
De slim fit Cerva Neurum broeken hebben stretch en verstevigde kniedelen. Een andere mogelijkheid is de Mascot Ronda, een regular fit werkbroek met kniezakken voor kniekussens. De Carhartt Duck Dungaree (beschikbaar bij alle Bouwmaat XL vestigingen en op bestelling) heeft een straight fit met voorgevormde kniedelen met voldoende flexibiliteit om op je knieën te werken.

Gereedschap

Afhankelijk van het gereedschap dat je bij je draagt kies je voor het aantal en soort zakken, dat is heel persoonlijk. Een goede werkbroek heeft in ieder geval verstevigde zakken en lussen. Cargozakken zijn extra ruim en zitten links en rechts op het bovenbeen. Achterzakken met een vrijhangende bodem zorgen ervoor dat ze niet knellen als je beweegt. Een telefoonzak met ritssluiting is natuurlijk ook erg handig, dus bekijk hiervoor de Carhartt Steel Utility multipocket. Voor een relax fit werkbroek met hamerlus kan je de Carhartt Steel Cargo broek met maximale stretch overwegen. Ben je op zoek naar een werkbroek met een gereedschapsriem? Bekijk dan eens de regular fit Cerva Dayboro, met extra bewegingsvrijheid en beschikbaar in vele kleuren.

Cerva Dayboro

Bekijk alle broeken van:

Werkkleding bedrukken

Als je de juiste werkbroek hebt gevonden, is het nog mogelijk om je outfit te personaliseren door je werkkleding te laten bedrukken bij Bouwmaat. Voor een werkbroek is het logo gebruikelijk op de achterzak, of op het bovenbeen. Dit is ook mogelijk voor kleine aantallen, zodat je bedrijfskleding altijd een professionele uitstraling heeft. Een zichtbaar bedrijfslogo heeft een positief effect op het imago en creëert meer zichtbaarheid bij (potentiële) klanten.

Bij Bouwmaat houden we graag rekening met jouw wensen en ideeën en adviseren we je over de positie van het logo op de kleding. Je ontvangt, ter beoordeling, altijd gratis een digitale proefdruk van het logo. Benieuwd? Bekijk meer informatie en vraag gerust naar de mogelijkheden bij één van de Bouwmaat vestigingen.

Deel dit artikel: