Deel dit artikel:

Of je nu schilder, hovenier, timmerman, loodgieter of stukadoor bent, voor alle vakgebieden kun je bij Mascot terecht voor werkkleding. Sandjai Ramphal, area sales promotor van Mascot, ging langs bij Bouwmaat Amsterdam Amstel XL met zijn Mobiele Showroom. Twee ervaren vakmensen, Simone Bouhuijs en Ron Folkertsma, pasten in de bus de Advanced collectie.

Mascot Advanced in het kort

  • Comfortabel
  • Flexibel door volledige stretch
  • Lichtgewicht
  • Waterafstotend
  • Sneldrogend
  • Grote hoeveelheid maten

Belang van goede werkkleding

Sandjai Ramphal, Area sales promotor Mascot

Goede werkkleding is in iedere branche een must. Sandjai legt uit: “Laten we beginnen bij het begin van de dag. Je mag de werkplaats niet op zonder veiligheidskleding. Of het nu gaat om reflectie of iets anders, je hebt altijd te maken met veiligheid. Mascot is heel sterk in het combineren van veiligheid, draaggemak en stijl.” Simone en Ron vinden dat je met goede werkkleding kunt zorgen voor de juiste uitstraling. “Onze visie van het bedrijf is niet alleen de badkamer zelf opknappen, maar het gaat ook om de uitstraling die je hebt. Als je netjes voor de dag kan komen doordat al je kleding op elkaar afgestemd is, kom je veel serieuzer over bij de klant.”

De juiste kleding en maat vinden

Om de juiste kleding en maat te vinden krijg je advies van Mascot. In eerste instantie kijkt Sandjai naar de werkzaamheden die iemand verricht. Zo ook bij Simone en Ron. “Ik heb geluisterd naar hun werkzaamheden, wat zij doen de hele week. Aan de hand daarvan heb ik gekeken wat bij hen past.
Dat is de Advanced collectie geworden, omdat badkamerrenovatie de hoofdmoot is. Deze collectie is waterafstotend en het is flexibel, dat past bij het werk. Afhankelijk van de werkzaamheden adviseer ik ook het juiste materiaal voor de kniebescherming. Zodra de broek aan is laat ik iemand altijd even door de knieën buigen om zo te kijken of de kniestukken op de juiste positie zitten tijdens het bukken. Ook zie ik dan meteen of de lengte goed valt.”

Eisen van de vakman/vrouw

Dat de juiste werkkleding onmisbaar is, is wel duidelijk. Maar welke eisen stellen vakmensen eigenlijk aan hun kleding? Ron: “Ik vind het belangrijk dat ik er goed uitzie in mijn werkkleding. Het moet kleding zijn die bij mijn persoonlijkheid past, maar natuurlijk ook bij het werk dat we doen. Ook vind ik het belangrijk dat ik voldoende bergruimte heb. Verder is ventilatie iets om rekening mee te houden.” Op het gebied van veiligheid spreekt Ron voornamelijk over de kniebescherming. “Mijn kniestukken vind ik heel belangrijk, omdat wij heel veel werken op onze knieën. Een lange tijd heb ik geëxperimenteerd om de juiste kniestukken te vinden. Deze heb ik uiteindelijk gevonden. Daarom is het wel belangrijk dat deze kniestukken in een nieuwe broek passen.”
Simone vertelt over haar ervaring met haar huidige kleding: “Ik draag nu een roze werkbroek. Deze zit goed en heeft een hoop vakjes en opbergmogelijkheden. Het is gewoon helemaal mijn stijl. Voor zo ver je een stijl kan hebben in de bouw. Ik probeer er zoveel mogelijk uit te halen qua kleur, een beetje modieus. Het hoeft niet allemaal zo grauw te zijn als beton. Het mag best wel iets levendigs hebben!”

Mascot Advanced

De Advanced collectie van Mascot bestaat uit lichtgewicht werkkleding met volledige stretch. De kleding heeft fourway stretch. Dat betekent dat je de kleding alle kanten op kunt rekken en dus heel flexibel is. Daarnaast is de kleding waterafstotend en droogt heel snel. Dat is niet alleen prettig als je natregent, maar ook als je je werkbroek na een dag hard werken snel in de was wilt gooi en. Een collectie die gekenmerkt wordt door comfort. Ook de grote hoeveelheid maten is een kenmerk van de collectie volgens Sandjai: “We hebben lengtematen, geijkte maten en halve maten. Je kan dus eigenlijk niet misgrijpen qua maat. We kennen allemaal het geintje wel van het bouwvakkersdecolleté. Dat is nu toch echt verleden tijd. Deze broek is hoog in de rug en iets lager aan de voorzijde waardoor je, als je de juiste maat hebt, niet eens een riem hoeft te dragen.”

Simone en Ron

Ron Folkertsma
Ron Folkertsma
Simone Bouhuijs

Simone Bouhuijs en Ron Folkertsma zijn ervaren vakmensen en runnen het bedrijf SiKlus. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in badkamerrenovaties. Daarnaast doen ze ook overige werkzaamheden zoals keukens inbouwen en totale renovaties van woningen. De twee doen alles zelf en hechten dus een groot belang aan goede werkkleding.

Ervaring van Simone en Ron over Advanced

Ron heeft de werkkleding aan en vertelt enthousiast: “Ik voel me er in alsof ik een buitengewoon prettig zittend joggingpak aan heb. Het voelt totaal niet als werkkleding. Nu denk ik echt ‘wauw, wat heb ik nu aan?’. Het zit gewoon goed, het zakt niet af, het hangt niet aan je en het ziet er erg netjes uit.” Simone kan dat beamen: “Het zit bijzonder comfortabel. Wat dat betreft ben ik heel nieuwsgierig hoe dat in de badkamer is. Je kan echt iedere beweging maken zonder dat je broek in de weg zit. Dat vind ik wel een heel groot pluspunt.
Ook de kleurencombinatie vind ik mooi. Daarnaast is het waterproof. Als het nat wordt, droogt het ook wel weer heel snel. Dat vind ik heel aangenaam.”

Op het gebied van veiligheid is er volgens Simone genoeg ruimte voor goede kniestukken in de broek. Tot slot vertelt Ron het grootste voordeel van de broek wat hem betreft: “Dat hij super licht is en super comfortabel aanvoelt. Het is zo’n ontzettende goede stretchstof. Hij beweegt in alle richtingen van je lichaam mee. Daar waar je moet bukken, daar waar je moet reiken, daar waar je in een vreemde hoek eventjes iets aan moet lassen en ga zo maar door. Ik ben er echt heel blij mee!”

HET MERK MASCOT

Mascot is een Deense fabrikant van werkkleding en veiligheidsschoenen. De producten worden gemaakt in de eigen fabrieken in Vietnam en Laos, waar de werkomstandigheden bijzonder goed zijn. Alle producten worden uitvoerig getest waardoor de kwaliteit hoog is. De leveringsbetrouwbaarheid ligt tevens hoog. Na bestelling liggen de producten binnen drie werkdagen bij Bouwmaat. De voorraad is daarnaast enorm waardoor je (bijna) nooit misgrijpt. Je kunt de collecties combineren, je eigen logo op je kleding laten drukken en je hebt de mogelijkheid om kleding te passen in de Mobiele Showroom.

Deel dit artikel: