GereedschapMateriaal en gereedschap

Licht werken in de kleinste ruimtes met FEIN

Deel dit artikel:

Soms moet je je in de meest lastige hoeken en gaten wringen op een klus. Shaun Styles, trotse eigenaar van Styles Wall Beds, kan er over meepraten. Als monteur van bedden is de ruimte die hij heeft vaak beperkt. Op dat soort momenten zijn de draadloze machines van FEIN zijn beste vriend. Shaun vertelt over zijn werkzaamheden en waarom hij al jaren voor FEIN kiest.

Het is nu zo’n vijf jaar geleden dat Shaun begon met Styles Wall Beds, nadat hij al een flink aantal jaren actief was als all-round klusser. “Dat heb ik vijftien jaar gedaan. Ik deed veel timmerwerk maar ook loodgieterswerk en elektra. Nu verkoop ik inmiddels vijf jaar opklapbedden via onze webshop. Dat doe ik samen met mijn vrouw. Dat is full-service want we installeren de bedden ook voor klanten. Eerst maakten we de bedden echt zelf, maar nu koop ik deze gewoon in.”

Op zoek naar flexibiliteit

Tijdens zijn werkzaamheden heeft Shaun behoefte aan robuuste maar vooral ook compacte machines die hij flexibel kan gebruiken. Die heeft hij gevonden in de accu-oplossingen van FEIN. “De eerste FEIN-machine die ik kocht was de FEIN Multimaster. Ik had een multitool nodig omdat ik bij de montage van de bedden vaak een stukje van de plinten weghaal. Soms moet er ook nog een klein beetje van een meubel af of maak ik gaatjes in het gips. Ik ben vaak maar kort met machines bezig en op moeilijke plekken, daarom was ik op zoek naar een draadloze oplossing zodat ik flexibeler ben.”

De Multimaster zag Shaun bij Bouwmaat en hij wist gelijk dat het een kwalitatief hoogstaand apparaat was. “Dat zie je al aan de buitenkant. Het is om mee te werken ook echt een heel fijne machine. Ik maak vaak kleine gleufjes. Dat moet precies en netjes en dat doe ik met de Multimaster supersnel. De bladen wissel ik veel en dankzij het kliksysteem doe ik dat eenvoudig en snel.”

Accu’s uitwisselen, ideaal!

Het draadloos werken beviel Shaun erg goed en daarom wilde hij ook zijn schroefmachines op accu hebben. “Ik wil machines die werken op dezelfde accu, zodat ze uitwisselbaar zijn. Alles op één systeem, dat blijkt echt ideaal. Ik kocht twee FEIN ABSU 12 accuschroefmachines. Eén voor mezelf en één voor mijn vrouw, zij helpt namelijk weleens met het monteren. De Li-ion accu’s hebben een oplaadaanduiding waardoor je kunt zien of hij leeg is. Hiermee voorkom je dat je alle accu’s aan het opladen bent, terwijl het helemaal niet nodig is. Ik heb nu een mooie set accu’s en heb maar één oplader nodig. Van de oplader zelf vind ik het fijn dat er een USB-poort op zit. Terwijl je de accu’s oplaadt, kun je dus ook je telefoon opladen.”

FEIN ABSU 12: licht en compact

Ook bij de accuschroefmachines profiteert Shaun van de kenmerken die zo belangrijk voor hem zijn: robuust, compact en licht. “Je bent toch een hele dag met de machines in de weer. De accuschroefmachines gebruiken we echt heel vaak. Ze zijn heel licht, daardoor is het niet echt zwaar werken. Dat is ideaal, ook voor mijn vrouw. Bij het monteren zitten we meestal in een krappe ruimte en de meeste schroefmachines zijn dan vaak simpelweg te lang. Deze machines lossen dat probleem op, ze zijn qua grootte perfect voor het monteren van bedden. Ze passen fijn in een koffer. Ook de magneet op de achterkant vind ik super. Daar kun je heel prettig je bitjes aanhangen. Je kunt eenvoudig wisselen en je raakt je bitjes niet kwijt.”

ASCM 18 QSW: lichtgewicht voor het zwaardere werk

Last but not least in de collectie van Shaun: de FEIN accuschroefboormachine ASCM 18 QSW. De kleine en lichte accuschroefboormachine met vier versnellingen, een borstelloze motor en de zogenoemde QuickIN-interface. Deze interface zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel kunt wisselen tussen verschillende toepassingen zoals een bithouder of een haakse kop.

Hoe bevalt deze accuschroefboor?

“De ASCM 18 QSW is echt een fijne machine voor het wat zwaardere werk in de werkplaats. Wat direct opvalt is dat hij voor een 18V machine nog altijd zeer compact en licht is. Ik besloot onder andere voor dit apparaat te gaan omdat je de kop los kunt maken. Dan is hij korter en daardoor kan ik het dus ook weer gebruiken in de meestal piepkleine ruimtes die ik tot mijn beschikking heb. De boorkop van de 12V FEIN-machines is van staal en dat is bij de 18V machine ook het geval. Dat betekent goede kwaliteit. Het slijt niet en gaat niet kapot, dus ook niet bij het zwaardere werk!”

FEIN app

Met de my.FEIN app kun je je machinepark eenvoudig beheren:

  • Snelle aanmelding voor extra garantie
  • Digitaal opslaan van facturen en garantiecertificaten
  • Dankzij de bluetoothkoppeling met de acculader kun je bijhouden hoe vol je accu is tijdens het laden, hoe vaak hij is opgeladen en krijg je een pushbericht als de accu opgeladen is.
Deel dit artikel: